Can You Freeze Smoked Ribs?

Můžeš Zastavit Uzená žebra?

Posted on: January 17, 2023



Takže jsi byl příliš nadšený a vykouřil jsi víc žeber, než jsi dokázal dojíst. Nebo jste možná plánovali večírek, který byl zrušen, ale už jste předvařili žebra. A teď máte pár lahodných zbytků uzených žeber, u kterých si nejste jisti, jak je uložit.

Takže jsi byl příliš nadšený a vykouřil jsi víc žeber, než jsi dokázal dojíst. Nebo jste možná plánovali večírek, který byl zrušen, ale už jste předvařili žebra. A teď máte pár lahodných zbytků uzených žeber, u kterých si nejste jisti, jak je uložit.

Ať už je to jakkoli, odpověď je ano – uzená žebra můžete zmrazit až na 12 měsíců. Pouhými pár kroky si můžete pochutnávat na zbývajících žebírkách po dlouhou dobu.

Jak připravit žebra ke zmrazení

Než se dostaneme k tomu, jak, je důležité upozornit na dvě věci: za prvé, žebra před zmrazením plně uvaříme, je lepší než částečné vaření.

Částečná tepelná úprava žebra je sice chrání před převařením a vysycháním, ale také ohrožuje zdraví. USDA doporučuje zvýšit vnitřní teplotu masa alespoň na 145 °F (63 °C).

Za druhé, jakmile dokončíte vaření, měli byste si žebra co nejdříve zmrazit. Nenechávejte je na pultě příliš dlouho, aby vychladly, protože to může mít za následek problémy s bezpečností potravin. Uchovávání masa v zóně 40 °F až 140 °F (4 °C až 60 °C) poskytuje prostředí pro růst škodlivých bakterií.

Jak zmrazit uzená žebra

Zde je několik tipů, jak proces usnadnit a urychlit.

  • Rozdělte žebra na malé porce. Jednoporcové porce jsou lepší a pohodlnější. V tuto chvíli se můžete rozhodnout omáčku všechny nebo počkat, až bude čas vařit jednotlivé porce.
  • Zabalte je pevně do fólie a vložte do vodotěsných plastových sáčků. Vložte své porce do mrazicího sáčku na zip. Ujistěte se, že jste vytlačili všechen vzduch, a poté vložte sáček do mrazáku.
  • Pokud máte vakuový systém, tento proces by měl být rychlejší. Vakuem utěsněte mrazicí sáček s žebry, abyste snížili ztrátu vlhkosti během skladování.
  • Umístěte žebra do ledového chladiče a zakryjte je ledem. Pokračujte v kontrole teploty, dokud nebude kolem 40 °F (4 °C), a poté je přeneste do mrazničky. Pokud je dobře utěsníte, mohou vaše žebra vydržet až 12 měsíců, aniž by se pokazila.

Jak ohřát mražená žebra

Existuje několik možností, ze kterých si můžete vybrat, jak ohřát zmrazená žebra. Pravděpodobně jste zvolili metodu přípravy pomalého uzení, protože umožňuje, aby zůstaly vlhké.

Podobně pomalý způsob byste měli zvolit i při ohřívání, abyste měli jistotu, že neskončíte se suchým a tuhým nepořádkem. Obecným pravidlem je, že při ohřívání žeber nepoužívejte přímé a vysoké teplo.

Níže jsme nastínili různé způsoby opětovného ohřevu.

1. Trouba

To vyžaduje nejprve rozmrazit žebra. Přeneste žebra do lednice, aby se rozmrazila den před tím, než je budete chtít vařit. Jakmile jsou hotové, předehřejte troubu na 225–250 °F (107–121 °C). Přidejte trochu omáčky nebo vývaru, aby se žebra navlhčila. Žebra zakryjte alobalem a položte je na pánev. Nechte si své teploměr na maso blízko, abyste měli jistotu, že vnitřní teplota dosáhne doporučených 145˚F (60°C). To by mělo trvat asi 4,5 hodiny při konstantní teplotě 225˚F (107 °C) pro žebra dítěte. Vyjměte žebra z trouby a před podáváním je nechte nasáknout omáčkou.

2. Použijte horkou vodní lázeň

Jedná se o rychlejší a snazší způsob opětovného ohřevu žeber. Na rozdíl od jiných metod tato metoda nevyžaduje předběžné rozmrazování. Stačí uvařit hrnec s vodou a vložit vakuový sáček s vašimi žebry do vody. Hrnec přikryjte, vypněte oheň a nechte sáček ve vodní lázni dovařit. To může trvat 1 až 1,5 hodiny.

3. Použití mikrovlnné trouby

Mikrovlnné trouby jsou sice rychlejší a snadněji použitelné k ohřívání téměř všech druhů potravin, ale v tomto případě nejsou skvělou volbou. Za prvé, nezahřívají se rovnoměrně. Za druhé, jsou známé tím, že vysušují jídlo, a vlhkost je váš přítel při ohřívání žeber. Nečekejte, až budete ve spěchu a budete mít hlad a mikrovlnka je jediná zbývající možnost, jak si pochutnat na žebírkách. Pokud jste trpělivě čekali na delší proces uzení, pravděpodobně byste mohli počkat o něco déle.

Na závěr

Zmrazení zbylých uzených žeber je skvělý způsob, jak je uchovat po dlouhou dobu. Zde je několik tipů, které je třeba mít na paměti:

  1. Zmrazte si žebra ihned po vaření, abyste se vyhnuli zdravotním problémům, které by mohly pocházet z uchovávání masa v zóně 40 °F až 140 °F (4 °C až 60 °C).
  2. Skladování žeber ve vakuově uzavřených sáčcích je nejlepší způsob, jak zajistit minimální ztrátu vlhkosti, ale pokud je děláte dobře, fungují i jiné metody.
  3. Při ohřívání žeber se vyhněte vysokému a přímému teplu, aby zůstala křehká a vlhká. Jděte na nízký a pomalý přístup.
  4. Správně skladovaná zmrazená žebra mohou zůstat čerstvá až 12 měsíců.

Zde je několik receptů na uzená žebra, které můžete vyzkoušet na svém Bradley Smoker:
Jak kouřit 3-2-1 žebra
Uzená dětská zadní žebra v Bradley Smoker
Jak vyrobit uzená žebra bez obalu

Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.