Většina masa je drahá a jsou chvíle, kdy nám po přípravě jídla v hodnotě jednoho receptu zůstane tolik zbytků. Existuje mnoho způsobů, jak učinit tato předvařená masa stále delikátní, jako je ohřátí v troubě nebo smažení na pánvi. Jedním z oblíbených způsobů přípravy masa je uzení potravin. Otázkou však je, zda to může fungovat s předvařeným masem, jako je šunka a hovězí maso?
Uzení masa
Za prvé, vylepšíte chuť masa uzením, protože mu dodává jedinečně výraznou chuť, kterou nelze získat jinými způsoby vaření. Uzením jídla také zlepšíte vůni a vzhled masa, uchováte ho a zajistíte, že je bezpečné pro konzumaci.
Další skvělá věc na uzení jídla je, že jakmile to uděláte s pokrmem, nemusíte s tím potom mnoho dělat. Uzené jídlo je bezpečné jíst bez dalšího vaření, i když se často znovu ohřívá, pokud není konzumováno na jedno posezení. Myšlenka za tím, stejně jako každý typ přípravy jídla, je, že ohřáté jídlo uvolňuje maximum chuti. Například můžete jíst šunky tak, jak jsou v kteroukoli dobu, jakmile jsou správně uzené.
Uzení předvařeného masa
Uzení již uvařeného masa je určitě proveditelné a v pořádku, takže nemusíte příliš přemýšlet o teplotě jídla. Uzení jídla, zejména menších porcí masa, vám navíc ušetří spoustu času, protože mají kratší dobu vaření. Další věc, kterou je třeba při uzení předvařeného masa poznamenat, je ujistit se, že předtím nebylo uzené, aby získalo nejlepší možnou chuť.
Některá masa se snadněji udí a jsou vhodnější pro uzení než jiná, takže tato masa, když jsou předvařená, jsou také skvělá pro uzení. Pro hovězí maso jsou nejlepší sklíčkové pečeně, protože jsou menší než hrudí a umožňují, aby kouřové chutě pronikly každým centimetrem masa. U drůbežích produktů se k uzení nejlépe hodí krůtí maso, protože toto maso je při uzení křehčí a šťavnatější než jiné maso ptáků.
Bradley Tipy & Triky
Pokud se budete řídit našimi tipy a triky ohledně doporučené teploty pro uzení, bude snazší získat požadovanou chuť pro vaše předvařená masa. Průměrná teplota začíná od 225 °F (107 °C) pro uzené vepřové a hovězí maso a může jít až na 240 °F (115 °C), s výjimkou bůčku. Doporučená teplota pro uzení bůčkové slaniny je nižší než 100 °F (38 °C), protože se snadno spálí.
Mnoho lidí se často ptá na potřebné úpravy před uzením jídla a postupy se u každého druhu masa liší. U většiny masa, aby se z každého plátku získala nejbohatší chuť, je nakládání podporováno buď třením, nebo namáčením do roztoků. U předvařeného masa však můžete většinu masa jednoduše vložit přímo do svého Bradley Smoker bez předchozí přípravy, protože již má své vlastní příchutě.
Při uzení jakéhokoli druhu masa ovlivňuje druh dřeva, které použijete, celkovou vůni a chuť masa. To je důvod, proč zde v Bradley Smoker používáme naše biskety Bradley, které jsou k dispozici v mnoha typech dřeva. Nejpoužívanější jsou třešeň, ořech a pekan. Všechny tyto Bradley Bisquettes vytáhne z vašeho masa to nejlepší, včetně předvařeného.
Někteří lidé odrazují od uzení předvařeného masa, protože podle nich maso vysušuje, zvláště u kuřecího. Pokud to však uděláte správně, stále můžete přebytečné potraviny proměnit ve speciální pokrmy, které si pochutnáte na své rodině. Uzení není jen zábavný a příjemný způsob vaření a přípravy jídla, ale je to také jedna z vašich nejzdravějších možností.
Závěrečné myšlenky
Uzení jídla je umění, které se může naučit téměř každý a hrát si se všemi druhy masa. Předvařené maso nemusí být při opětovném vaření závislé na troubě, protože můžete přejít ke svému Bradley Smoker. Většina lidí miluje maso a jeho výhody jsou nepopiratelné, ale jeho příprava je klíčová pro to, aby bylo zdravé a chutné.
Další skvělé nápady, jak ze svého kuřáka vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog.