Should You Measure Recipe Ingredients by Volume or Weight?

Měli byste měřit recept ingredience podle Objem nebo hmotnost?

Posted on: January 12, 2023



Kdykoli je to možné, nejlepší alternativou je měření ingrediencí receptu podle hmotnosti.

Kdykoli je to možné, nejlepší alternativou je měření ingrediencí receptu podle hmotnosti. Například různé mletí soli mají různé hustoty. Takže množství v jedné lžíci košer nebo mořské soli se liší od množství v lžíci kuchyňské soli. Nicméně unce kteréhokoli z nich má stejné množství soli.

Pitmaster by měl vždy raději používat váhu. Kromě toho, že je váha přesnější, je mnohem rychlejší, pokud vyrábíte jakékoli množství klobásy. Kromě toho má za následek konzistentnější produkt od šarže k šarži. To je pravděpodobně důvod, proč některé recepty na letní klobásy přicházejí jako tabulka, která vypočítá ingredience v uncích a gramech. Jsou založeny na tom, kolik kilo masa máte. Pro lidi, kteří vyrábějí klobásy ve 100 librových a větších dávkách, je vážení mnohem jednodušší než odměřování desítek polévkových lžic ingrediencí.

Váha není příliš drahá

Váha není příliš drahá. Je tedy zajímavé mít jednu na vážení masa a menší váhu (menší nosnost) na vážení koření. Obvykle mají přibližně stejnou cenu, protože kapacita je až šest liber. Pro specializovanou stupnici koření byste pravděpodobně mohli použít něco s kapacitou menší než šest liber. Ty jsou o něco levnější. Dobré váhy na baterie můžete získat prostřednictvím Amazonu a také prostřednictvím prodejců zásob na výrobu uzenin.

Kupte si digitální váhu

Digitální váhy stojí za peníze navíc, protože jsou přesnější. Většina udělá jak lb/oz, tak kilogramy gramů pouhým stisknutím tlačítka. Navíc mají nulovou funkci, která umožňuje umístit nádobu na váhu. Poté můžete váhu vynulovat pro měření ingredience, kterou vážíte.

Na měření masa používám digitální váhu. Jedná se o 50librovou závěsnou digitální váhu. Většinu masa si nechávám zmraženou, takže na háček zavěsím igelitový sáček. Tímto způsobem mohu do tašky přidávat zmrazené balíčky, dokud nedostanu závaží, které potřebuji. Vždy rozmrazím pár kilo navíc, protože když mražené maso rozmrzne a vyteče, skončím s váhou, kterou chci.

Používejte různé malé digitální gramové váhy pro koření

Poté používám kombinaci různých malých digitálních gramových vah k měření koření. Mám místně obchod s kořením, kde si s sebou vezmu váhu a zvážím nové koření. Moje recepty jsou na excelovém listu, který je nastaven tak, že když zadáte váhu várky, kterou chcete udělat, automaticky přepočítá váhy koření.

Vytisknu si recept na várku, kterou budu dělat, a přinesu domů jen to množství koření. Když dostanu nový recept, který používá objemové míry, převedu ho na gramové hmotnosti. Další hodnotou při použití tohoto listu je, že všechna koření a sůl, které recept vyžaduje, jsou také uvedeny v procentech, které představují.

Ze zkušenosti znám hladinu soli, kterou máme rádi. Pokud tedy recept vyžaduje příliš vysokou hladinu soli, mohu ji snížit podle své chuti. Když koření vážíte, jste mnohem přesnější, než když je měříte pomocí měření objemu. Převody jsou snadné a přejít z malé dávky na velkou dávku je tak snadné.

Zde je odkaz, který pomáhá převést některé objemové míry koření na gramovou hmotnost.

http://www.weightbydate.com/calorie/food_spices.htm

Existuje několik online kalkulaček, které dokážou převést objem na váhu/hmotnost na objem. Níže je uvedeno několik odkazů, ale hledání na Googlu přinese více výsledků.

Toto je nejjednodušší použití:
Kalkulačka konverze vaření

Následující dva jsou o něco obtížnější:
Online kalkulačka koření

Seznam potravin USDA

Doufáme, že jste se dozvěděli něco o vážení jídla. Chcete-li získat další úžasné tipy na uzení potravin, rozhodně se podívejte na Bradley Food Smoking Blog!