Velikonoce se blíží a pokud o prázdninovém víkendu pořádáte rodinnou večeři, pravděpodobně se chystá spousta plánování menu. Nechte letos svého Bradley Smokera, aby vám pomohl, a proměňte letošní hostinu v kuřáckou velikonoční večeři!
Kuřák Bradley může pomoci odlehčit troubě
Kromě vytvoření lahodného uzeného masa vám používání Bradley Smoker také ubere trochu práce z trouby. Sám vím, že sváteční večeře se může změnit ve hru na hudebních židlích, když přehazuji pekáče a hrnce ze sporáku sem a tam.
Ujistit se, že je vše připraveno ve stejnou dobu, může být problém. Takže uzení masa v Bradley může trochu toho stresu zmírnit. Usnadňování věcí je však jen vedlejší produkt, protože hlavním účelem uzení masa je uzení masa!
Vítaný doplněk každé sváteční večeře
Uzení jídla přidává další vrstvu chuti a komplexnosti, která by byla vítaným doplňkem každé sváteční večeře. Velkým rozhodnutím je výběr masa k uzení, protože existuje tolik kusů masa, které by byly ideální pro velikonoční večeři.
Zde je několik možností a kterákoli z nich by vám jistě poskytla velikonoční oslavu kouření!
Uzená kachna s medově balzamikovou polevou
Ingredience, které budete potřebovat, jsou: Jedna celá kachna, dvě lžíce medu, dvě lžíce balzamikového octa, jedna lžíce soli a ½ lžičky kajenského pepře.
Nyní vyberte dřevěné biskety pro kuřáka.
Instrukce
Pro začátek spusťte udírnu a nastavte ji na 225 F pomocí dřeva dle výběru. Použil jsem ořechový ořech. Smícháním medu, balzamikového octa, soli a kajenského pepře získáte polevu.
Pro dokonalý výsledek by se kachna měla udit 4 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota prsou neukáže 165 F. Poté kachnu po každé hodině uzení potřete polevou.
Před vyřezáváním doporučujeme nechat 15 minut odpočinout.
Uzené krůtí se slaninou
Ingredience jsou: Dvě krůtí prsa, vykostěná a bez kůže, 4 lžičky vašeho oblíbeného grilovaného masa a 12 plátků slaniny.
Vyberte si dřevěné biskety pro kuřáky.
Instrukce
Pomocí vámi zvoleného dřeva spusťte udírnu a nastavte ji na 250 F (použil jsem whisky Oak).
Poté krůtí prsa bohatě potřete po celém těle grilovacím masem.
Plátky slaniny omotejte kolem krůtích prsou. Je v pořádku, pokud se slanina jen mírně překrývá.
Doba kouření bude přibližně 3 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota krůtího prsu nedosáhne 165 F.
Dále nezapomeňte kachnu po každé hodině uzení potřít polevou.
Krůtí prsa vyjměte z udírny a před krájením je nechte 5–10 minut odpočinout.
Sumec uzený s bylinkovou marinádou
Ingredience jsou: Čtyři filety ze sumce, jeden šálek oleje, ½ šálku červeného vinného octa, šťáva z jednoho citronu.
Budete také potřebovat jednu polévkovou lžíci následujících bylinek a koření: oregano, tymián, bazalku a sůl, jednu lžičku černého pepře a jednu kajenského pepře, 3 lžíce cukru a jednu česnekovou rukavici, mletou.
Použijte své oblíbené dřevěné biskety pro kuřáky.
Instrukce
1. Ingredience na marinádu smíchejte a poté sumce vložte do mělké zapékací misky nebo mísy. Aby byly filety rovnoměrně potažené, měli byste je nalít marinádou a poté je obrátit.
2. Po zakrytí misky plastovým obalem dejte na hodinu do lednice.
3. Pomocí vašeho oblíbeného dřeva spusťte udírnu a nastavte ji na 225 F (použil jsem olši).
Nyní je vše, co musíte udělat, je umístit je na stojany a kouřit 2⅓ hodiny.
Autor: Steve Cylka