Párty na dvorku s uzeným jídlem
Takže teď, když se cítíte dobře se svými kuřáckými dovednostmi a jste připraveni využít teplého počasí, je čas na párty na dvorku s vaším kuřákem jako hvězdou! Zde je pár tipů, jak zajistit úspěšnou a hlavně bezstresovou párty:
Začněte včera
Když si večer předem připravíte nějaké předkrmy nebo lehké občerstvení, budete mít v den akce o jednu věc méně. Také to dá vašim hostům (a vám) něco k zakousnutí před večeří, zatímco vy doděláte hlavní jídla a všichni se budou bavit u drinku.
Některé jednoduché a chutné nápady jsou čerstvé salsy nebo dipy s chlebem a sušenkami, talíř s uzeným a neuzeným sýrem, talíře ve stylu antipasto atd. To vše jsou věci, které lze připravit předem a je bezpečné je pro hosty vynechat. aby si pomohli. Podívejte se na některé z těchto receptů na předkrmy Bradley Smoker!
Načasování je klíčové
K večeři se rád ujistím, že je vše připraveno najednou, takže plánování času vaření je klíčové. Zpravidla mám jedno pomalu vařené předkrm a jedno, které se vaří za kratší dobu (řekněme 1-2 hodiny). Tímto způsobem, pokud by bylo něco špatného, bude jedno horké jídlo hotové a druhé může být podáváno o něco později.
Protože budete zaneprázdněni bačením, kontrolou hodinek, hraním si na hostitele a společenským stykem, snažte se mít jednoduché stránky. Salát jako příloha nemá chybu a je o něco méně, na co si dát pozor.
Případně zvažte předem grilování zeleniny a její ohřátí v troubě, udírně nebo grilu před podáváním. Pečené brambory nebo starý dobrý bramborový salát jsou vynikající, lahodné a snadné přílohy. Jednoduché strany vám z dlouhodobého hlediska pomohou s načasováním!
Buďte kreativní, ne blázni
Buďte kreativní se svými kombinacemi chutí a ohromte své hosty, ale prosím, nezblázněte se. Nikdy jste nezkoušeli udělat créme brulée v kuřáckém zařízení? Teď asi není čas to zkoušet. Nikdy jste nezkoušeli připravit BBQ omáčku na bázi banánů? Zkuste to, až budete vařit sami. Nedělejte ze svých přátel pokusné králíky. Vytvářejte věci, ve kterých jste si jisti, recepty, o kterých víte, že fungují, stejně jako recepty, o kterých víte, že můžete pracovat pod tlakem.
Rozmanitost je kořením života
Při výběru toho, co uvařit k večeři, pamatujte, že ne každý miluje koření nebo hovězí nebo uzené jídlo. Zvažte, kolik hostů máte. Pokud je to malá párty, proč si každý neudí své vlastní kuřecí prso nebo slepici z cornwallské zvěřiny? Nicméně, pokud máte 20 zvláštních lidí přicházejících v různých časech, pak je možná nejlepší udělat něco jako kuřecí křidélka nebo žebra. Vyberte si jeden předkrm, který je jednoduchý a nekouří se příliš dlouho, jako například:
Kořeněná berberská uzená kuřecí křídla
Kuřecí paličky z uzeného jablka
Kuře zabalené v javorové uzené slanině
A vyberte si jiné vydatnější uzené jídlo, jako například:
Uzená harissa a mandarinka vepřová panenka
Krátká uzená žebra z pěti koření
Ujistěte se, že vaše celkové menu obsahuje něco jemného, něco pikantního, něco uzeného a něco neuzeného. S určitou rozmanitostí můžete předvést své rozmanité dovednosti a mít jistotu, že budete mít něco, co potěší všechny hosty.
Sladký zub?
Nic nezakončí skvělé jídlo tak, jako něco sladkého. Usnadněte si to a udělejte to lehké! Zde je několik receptů na skvělé dezerty na dokončení vaší párty:
Kůra z uzených mandlí z tmavé čokolády