Food Smoking Versus Cooking Food with Wood, What is the Difference?

Kouření jídla versus vaření jídla se dřevem, Jaký je rozdíl?

Posted on: January 12, 2023



Existuje velký rozdíl od kouření jídla a vaření jídla se dřevem. Tato skutečnost se netýká pouze procesu, ale dosažení požadované chuti pro dodání zdravějšího jídla.

Je velký rozdíl od uzení potravin a vaření potravin dřevem. Tato skutečnost se netýká pouze procesu, ale dosažení požadované chuti pro dodání zdravějšího jídla.

Nemám žádné zaujatosti proti jídlu vařeným pomocí dřeva a sám jsem to mnohokrát udělal. Dnes porozumíme oběma metodám a zvážíme pro a proti. Můžete se tak vědomě rozhodnout pro svou další přípravu.

Proces uzení potravin

Uzení potravin je velmi tradiční způsob uchovávání potravin a byl vynalezen dříve, než byly chemické konzervy nebo chladničky realitou. Uzení jídla je prostě přidání kouřové chuti do vašeho jídla.

Výběrem konkrétních druhů dřeva můžete zvýraznit chuť kouře s přirozenými vlastnostmi každého stromu: od ovocného a sladkého až po silné a štiplavé dřevo; můžete spárovat chutě k dokonalosti.

Dvě tradiční metody uzení jsou studené a horké uzení. Uzením za tepla vystavujete jídlo kouři a teplu. Na druhou stranu studené uzení nezahrnuje žádné teplo uvnitř vašeho udírny a dřevo se ohřívá v oddělené komoře.

Zjistěte více o procesu uzení potravin podrobně tady!

Jak může zdroj tepla změnit chuť vašeho jídla

Abyste dosáhli zamýšlených výsledků, musíte pochopit svůj zdroj tepla. Mnoho lidí, kterým uzené jídlo připadá příliš drsné a kyselé, si to spojuje s jídlem, které se vaří ze dřeva.

Odstranění kyselých a drsných chutí je možné pouze v případě, že dřevo nesmí shořet na popel!

Pro vylepšenou a bohatou kuřáckou chuť by proto vaším zdrojem kouře mělo být dřevo. Zdroj tepla pro vaření jídla by však měl být jiný.

Fáze dřeva pro vytvoření čistého kouře a jednoznačné co dělat a co ne

Požadované kouřové chuti lze dosáhnout pouze během prvních několika minut, kdy dřevo začne kouřit. Jakmile je bohatá a aromatická, nemůže dále hořet bez zdroje tepla. Je to jako založit oheň a nedodat mu dostatek tepla, aby začal hořet sám.

Tím, že dřevo samo od sebe vzplane a bude dále hořet na popel, podpoří kyselou chuť a přidá do jídla spoustu chemikálií. Nejhojnější je NO2 (oxid dusnatý).

Oxid dusičitý je vysoce toxický a škodlivý pro člověka, protože při jeho vdechování zapálí plíce. To snižuje imunitu vůči plicním infekcím u lidí a může způsobit mnoho dlouhodobých zdravotních problémů.

Proč byste neměli chtít kouřový kroužek na jídle?

Už jste slyšeli o SMOKE RING? To je červená výstelka pod povrchem (kůrou) masa, které se připravuje s dřevěným uhlím nebo dřevem jako zdrojem tepla. SMOKE RING nemá nic společného s kouřem nebo chutí a nevzniká kouřem.

Jde o reakci NO2, která přichází do kontaktu s myoglobinem, proteinem nacházejícím se v mase. Neexistuje žádná chuť a není žádný přínos vidět tento prstenec červené v mase kromě důkazu, že vy a vaše rodina požíváte vysoké hladiny oxidu dusnatého.

Může to být vysoký objem NO2, když vaříte jídlo pomocí uzavřeného grilu, jako je gril na pelety, gril na dřevo nebo gril Kamado.

Moje výjimka pro dřevo a dřevěné uhlí

Nemám problém vařit na dřevě nebo dřevěném uhlí na grilu pod širým nebem, protože NO2 má velmi malou šanci se nahromadit na vašem jídle. To je stejné jako u ofsetových grilů, kde se dřevo a dřevěné uhlí spalují oproti vařeným potravinám. Je to proto, že většina NO2 je vypuštěna dříve, než má šanci se dostat do připravovaného jídla.

Nejlepší kombinace pro vaši chuť

Pro dosažení nejlepších výsledků použijte piliny! Kuřáci, kteří používají toto palivo, mohou připravit skvělé jídlo. Aby se tak stalo, musíte dřevo odstranit, než přejde na dřevěné uhlí. Musíte tedy dávat pozor na svůj kuřák a odstranit piliny, když úplně zčernají, nahradit je pilinami a pokračovat v kouření. Rozhodně to nenechávejte v popelu, jinak znáte výsledek.

Proč Bradley Smokers dodává nejčistší kouř

Jak vzniká kouř

Chuť kouřového jídla je dosaženo pouze použitím těch nejkvalitnějších pilin z různých dostupných dřev, což je moje volba pro kuřácké bisky Bradley Wood Smoking Bisquettes. Velikost, tvar a hmotnost bisket mají pokaždé stejné přesné standardy. Pokud jsou příliš těžké nebo příliš husté, neshoří úplně. Pokud se spalují příliš dlouho, dodají drsnou chuť, a pokud se nechají shořet na popel, ano, uhodli jste, že se vypustí ošklivý plyn NO2.

To je důvod, proč se všechny biskety spalují při stejné teplotě a po stejnou dobu. A každá bisketa je po dokončení uhasena vodou. Tento proces z vás udělá to nejlepší možné uzené jídlo.

Jak vzduch proudí kuřákem

Každý kuřák Bradley je klasifikován jako přirozený kuřák. Mám tím na mysli vzduch, který je do udírny nepřetržitě vpouštěn ze spodní nebo boční strany udírny. V domě Bradley Smoke nejsou žádné ventilátory a neexistuje žádný způsob, jak zadržet kouř nebo vzduch.

Proč byste vlastně chtěli zadržovat kouř? Jak jsem již řekl dříve, kouř, který dodává skutečně dobrou chuť kouře, je v počátečním kouři… BAM! Právě jsem prozradil další tajemství a vyfoukl další mýtus o kouření jídla.

Dalším mýtem je, že můžete otevřít dveře a zkontrolovat jídlo, zavřít dveře a nemusíte se bát, že ztratíte všechen kouř. Chcete přijít o kouř, protože chutnější kouř je jen pár sekund od vytvoření.

Moje poslední myšlenky

Zabraňte tomu, aby dřevo shořelo na popel! To je tajemství uzení jídla a tajemství skvěle chutnajícího uzeného jídla!

Jediný kuřák na světě, který trvale vytváří nejčistší chuť kouře bez nahromadění plynného NO2 ve vašem jídle, je Bradley Smoker. Když použijete Bradley, rozdíl nejen ochutnáte, ale rozdíl uvidíte. Ve vašem jídle není žádný (říkejme tomu, jak to je) ČERVENÝ CHEMICKÝ KROUŽEK.

Mám toho ještě hodně co dodat, zůstaňte naladěni na našem blogu pro naše další články s dalšími fakty o kouření potravin, tipy a triky.

Šťastné kouření vám všem.

Wade Bradley