Takže jste si právě zakoupili Bradley Smoker! Vítejte v nádherném světě kouření. Pokud jste si prohlédli příručku, možná jste si všimli, že je zde zmínka o „koření kuřáka“ před samotným uzením prvního kusu masa.
Váš kuřák musí být ostřílený!
Vy, stejně jako já, jste možná byli frustrovaní. V lednici leží žebírka, vepřový zadek nebo hrudí připravená k vložení do udírny, ale nyní zjistíte, že udírnu je třeba okořenit. Pojď! No, nebojte se, kořenění udírny netrvá dlouho a během pár hodin bude připraveno na všechno uzení, které mu můžete dát.
Naučte se, jak na to
Bradley Smoker je zcela nový produkt a vnitřní stěny by měly být zcela čisté. Proto koření udírny pokryje stěny a vnitřek udírny tenkou vrstvou nahromaděného kouře. To vytváří uzavřené kouřové prostředí, které poskytne vylepšenou chuť kouře všemu, co kouříte. Postupem času se nahromadění kouře na stěnách zvětší, v důsledku toho se změní z lesklého hliníku na spálený černý povlak. To je vítaný vývoj, protože to nejen ukazuje, že jste zkušený kuřák, ale pevně věřím, že maso bude mít vynikající kouřovou chuť.
Jak tedy okořením kuřák? Je to vlastně docela jednoduché.
1. Ujistěte se, že jste dokončili sestavování udírny podle návodu.
2. Naplňte kovovou misku vodou a umístěte ji do udírny tam, kde biskety odpadávají z hořáku.
3. Umístěte všechny stojany na udírnu na místo uvnitř udírny.
4. Nastavte horní větrací otvor přibližně do poloviny.
5. Do násypky vložte asi 8 dřevěných bisket. Je opravdu jedno, jaké dřevo použijete.
6. Zapněte udírnu a nastavte ji na teplotu 250 F.
7. Zavřete dvířka a nechte udírnu 2 – 2 1/2 hodiny.
A je to.
Koření kuřáka je tak jednoduché. Poté, co necháte Bradley Smoker běžet 2 – 2 1/2 hodiny, je připraven k použití. Stěny, interiér a regály byly ochuceny.
Nyní je čas na první kouření. Co to bude? Žebra? Hrudník? Losos? Ach ty možnosti!
Podle Steve Cylka