Koření a bylinky mohou dodat jasné, komplexní chutě jakémukoli jídlu, které vaříte. A i když ne všechna jídla potřebují hodně chuti, aby skvěle chutnala, kuchaři po celém světě se už po věky živí kombinací koření a bylinek s vařením.
Příchutě v koření a bylinkách obvykle nějakou dobu trvá, než se odemknou a rozpustí se v jídle, které vaříte. Některé recepty vyžadují koření nebo bylinky brzy, aby se do jídla dostalo více chuti. Jiní je naopak volají později jako jemnou ozdobu nebo k prezentaci.
My, tady v Bradley Smoker, chci poukázat na některá vybraná koření a bylinky, které fungují obzvláště dobře při uzení potravin. Pomohou vám vytvořit ještě chutnější pokrmy a dodají vám větší jistotu při vaření.
Populární koření
Koření, které pochází z kořenů, kůry, semen, bobulí a ovoce, je především o chuti. Některé oblíbené recepty používané v receptech na uzení potravin zahrnují:
- Nové koření
- Celerové semínko
- Mletá skořice
- Tyčinky skořice
- Mletá skořice
- hřebíček
- Semínko koriandru
- Kmín
- Česnekový prášek
- Zázvorový prášek
- Hořčičný prášek
- Muškátový oříšek prášek
- Cibulový prášek
- Paprika
- Zrnka pepře
Pokud jste na některou z nich narazili Bradleyho recepty, pravděpodobně jste si všimli, že mnoho z nich vyžaduje sušené bylinky a koření ve slaných nálevech a marinádách.
Je to proto, že rozpouštědla jako voda, alkohol a tuky pomáhají rozpouštět a odemykat příchutě a zvýraznit jejich chuť. Pamatujte na to, až budete experimentovat na vlastní pěst. Chcete-li z koření získat více chuti, dejte jim rozpouštědlo a dejte jim čas.
Teplo pomáhá urychlit rozpouštění, a proto to kuchaři často zahajují rozpálenou pánví s olejem, přidávají lisovaný česnek, cibuli, koření a suché bylinky.
Nízký, pomalý proces uzení potravin dává koření a bylinkám dostatek času na rozpuštění a vstřebání, což z něj dělá dokonalou metodu vaření.
Oblíbené bylinky
Bylinky, používané k vaření, jsou příchutě, které pocházejí ze zelených listů. Mnohé z nich lze pěstovat na světlém okenním parapetu ve vašem domě. Tymián, oregano, pažitka, rozmarýn, černé perlové papriky, šalvěj, petržel a bazalka jsou obzvláště oblíbené a jsou velmi oblíbené.
Jeden květináč jakékoli dané bylinky pěstované po celý rok poskytne dostatek koření pro celou vaši rodinu. Zde jsou některé další oblíbené bylinky pro uzení potravin:
- Bazalka
- Bobkový list
- Pažitka
- Kopr
- Oregano
- Petržel
- Rozmarýn
- Šalvěj
- Thajská bazalka
- Tymián
- Estragon
Čerstvé vs suché bylinky
Věnujte velkou pozornost tomu, co váš recept konkrétně vyžaduje. Výměna čerstvých bylinek za sušené může mít velký vliv na recepturu. Například bobkový list v prášku obsahuje mnohem více chuti než rozdrcený nebo celý bobkový list.
Obecně platí, že tři díly čerstvých bylin se přibližně rovnají jednomu dílu sušených. Takže, pokud recept vyžaduje čerstvé bylinky a vše, co máte, je sušené, pak stačí změnit polévkové lžíce na lžičky a voila. Není to exaktní věda, ale většinou to funguje.
Buďte kreativní a nahraďte kořením nebo bylinkou
Jednou za čas si recept žádá bylinku nebo koření, které nemáte. V takovém případě můžete často nahradit jednu bylinku nebo koření jinou. To více než pravděpodobně povede k výrazné změně chuti pokrmu. Takže je obvykle nejlepší rychle zaběhnout do obchodu s potravinami nebo ještě lépe zaklepat na dveře souseda!
Doufejme, že to rozproudí kreativní šťávu, kromě toho, že vás vyzve, abyste občas změnili koření a bylinky, které používáte na svém dalším kuřáckém pokrmu! A jako vždy zanechte komentář!
Bradley Smoker je výrobcem vysoce kvalitních potravinových kuřáckých produktů, biket a receptur na uzení potravin.
Koření a bylinky mohou dodat jasné, komplexní chutě jakémukoli jídlu, které vaříte. A i když ne všechna jídla potřebují hodně chuti, aby skvěle chutnala, kuchaři po celém světě se už po věky živí kombinací koření a bylinek s vařením.
Příchutě v koření a bylinkách obvykle nějakou dobu trvá, než se odemknou a rozpustí se v jídle, které vaříte. Některé recepty vyžadují koření nebo bylinky brzy, aby se do jídla dostalo více chuti. Jiní je naopak volají později jako jemnou ozdobu nebo k prezentaci.
My, tady v Bradley Smoker, chci poukázat na některá vybraná koření a bylinky, které fungují obzvláště dobře při uzení potravin. Pomohou vám vytvořit ještě chutnější pokrmy a dodají vám větší jistotu při vaření.
Populární koření
Koření, které pochází z kořenů, kůry, semen, bobulí a ovoce, je především o chuti. Některé oblíbené recepty používané v receptech na uzení potravin zahrnují:
Nové koření, celerová semínka, skořicový prášek, skořicové tyčinky, skořicový prášek, hřebíček, koriandrová semínka, římský kmín, česnekový prášek, zázvorový prášek, hořčičný prášek, muškátový oříšek, cibulový prášek a papriková zrnka.
Pokud jste na některou z nich narazili Bradleyho recepty, pravděpodobně jste si všimli, že mnoho z nich vyžaduje sušené bylinky a koření ve slaných nálevech a marinádách.
Je to proto, že rozpouštědla jako voda, alkohol a tuky pomáhají rozpouštět a odemykat chutě a zároveň zvýrazňovat jejich chuť. Pamatujte na to, až budete experimentovat na vlastní pěst. Chcete-li z koření získat více chuti, dejte jim rozpouštědlo a dejte jim čas.
Teplo pomáhá urychlit rozpouštění, a proto to kuchaři často zahajují rozpálenou pánví s olejem, přidávají lisovaný česnek, cibuli, koření a suché bylinky.
Nízký, pomalý proces uzení potravin dává koření a bylinkám dostatek času na rozpuštění a vstřebání, což z něj dělá dokonalou metodu vaření.
Oblíbené bylinky
Bylinky, používané k vaření, jsou příchutě, které pocházejí ze zelených listů. Mnohé z nich lze pěstovat na světlém okenním parapetu ve vašem domě. Tymián, oregano, pažitka, rozmarýn, černé perlové papriky, šalvěj, petržel a bazalka jsou obzvláště oblíbené a jsou velmi oblíbené.
Jeden květináč jakékoli dané bylinky pěstované po celý rok poskytne dostatek koření pro celou vaši rodinu. Zde jsou některé další oblíbené bylinky pro uzení potravin:
Bazalka, bobkový list, pažitka, kopr, oregano, petržel, rozmarýn, šalvěj, thajská bazalka, tymián a estragon.
Čerstvé vs suché bylinky
Věnujte velkou pozornost tomu, co váš recept konkrétně vyžaduje. Výměna čerstvých bylinek za sušené může mít velký vliv na recepturu. Například bobkový list v prášku obsahuje mnohem více chuti než rozdrcený nebo celý bobkový list.
Obecně platí, že tři díly čerstvých bylin se přibližně rovnají jednomu dílu sušených. Takže, pokud recept vyžaduje čerstvé bylinky a vše, co máte, je sušené, pak stačí změnit polévkové lžíce na lžičky a voila. Není to exaktní věda, ale většinou to funguje.
Buďte kreativní a nahraďte kořením nebo bylinkou
Jednou za čas si recept žádá bylinku nebo koření, které nemáte. V takovém případě můžete často nahradit jednu bylinku nebo koření jinou. To více než pravděpodobně povede k výrazné změně chuti pokrmu. Takže je obvykle nejlepší rychle zaběhnout do obchodu s potravinami nebo ještě lépe zaklepat na dveře souseda!
Doufejme, že to rozproudí kreativní šťávu, kromě toho, že vás vyzve, abyste občas změnili koření a bylinky, které používáte na svém dalším kuřáckém pokrmu! A jako vždy zanechte komentář!
Bradley Smoker je výrobcem vysoce kvalitních kuřáckých produktů, bisket a receptů na uzení potravin.