Is cedar a recommended meat smoking wood?

Je cedr doporučené maso kouřící na maso?

Posted on: January 16, 2023



Kouření je dnes považováno za delikatesu a ne jen o zachování potravin, jak to bylo kdysi. Se změnou v koncepci kouření potravin, přišel svět chutí, který dělá kouření ještě více deliktable. Koření a koření někdy nesplňují požadovaný výsledek, který je důvod, proč barbeque milenci přišli s myšlenkou ochucené kouř.

Uzení je dnes považováno za pochoutku a nejen k uchování potravin jako kdysi. Se změnou pojetí uzení potravin přišel svět chutí, díky kterým je uzení ještě příjemnější. Koření a dochucovadla někdy nedosahují požadovaného výsledku, a proto milovníci grilování přišli s nápadem ochuceného kouře.

Ochucený kouř vzniká spalováním dřeva nebo dřevěných štěpků, které dodávají vrstvu chuti. Nejlepším příkladem jsou ovocné stromy. Nejen, že vytvářejí kouř, ale také v něm uvolňují esenci, aby produkovaly ochucený kouř pro lepší chuť a vůni jídla. Borovice, smrk jedle a cedr obsahují pryskyřice, které mohou negativně ovlivnit chuť vašeho jídla.

Cedr často tvoří seznam příchutí pro uzení potravin. Mnoho z nás však neví, že cedr by se nikdy neměl používat jako přímé palivo ke kouření. Kromě toho může cedr zničit celkovou chuť jídla a poškodit vaše zdraví.

Cedr jako kouřící dřevo

Cedr je jehličnaté dřevo a proto je pryskyřičné. Pryskyřičné dřevo by se nikdy nemělo používat k uzení potravin. Jde totiž o měkké dřevo a zanechává za sebou nespálený uhlík.

Podívejte se na faktory níže, abyste zjistili, proč cedrové dřevo není vhodné pro uzení potravin.

Rychle hoří: Protože je cedr jehličnaté dřevo, je od přírody měkké dřevo. Rychleji hoří a také produkuje malé množství tepla. Toto rozhodně není úsporná varianta.

Hustý kouř: Cedr hoří a vytváří hustý kouř, který za sebou zanechává saze ve formě nespálené smoly a uhlíku. Tyto saze obalí jídlo a způsobí nepříjemný zápach a hořkou chuť.

Škodlivé pro vaše zdraví: Nespálený uhlík a ošklivé zbytky, které zanechá cedrové dřevo, budou reagovat s potravinovým proteinem za vzniku karcinogenů. Karcinogeny jsou extrémně škodlivé pro lidské zdraví.

Poškozuje kuřáka: Hustý kouř a saze také vytvoří odolnou vrstvu na vnitřní části udírny. Pokud se vrstva po uvaření neodetře, dodá stejnou hořkou chuť a nepříjemný zápach dalšímu pokrmu, který se také vaří.

Způsoby, jak při uzení vyluhovat cedrovou příchuť

Vzhledem k výše uvedeným škodlivým účinkům cedru nelze nikdy uvažovat o jeho kouření. Některá jídla, jako jsou ryby a krevety, však těží z této typické cedrové esence k dosažení dokonalosti. Může se to zdát trochu složité, ale je to možné. Zde jsou dva způsoby, jak to udělat.

Místo použití cedrového dřeva k vytvoření kouře můžete jednoduše položit jídlo na cedrové prkno a nechat ho kouřit. Pozor, aby se cedrové prkno nespálilo, bude tam, aby uvolnilo chuť přes páru. Tímto způsobem můžete přeskočit negativa pálení cedrového dřeva a zároveň získat chuť.

Kouření jídla

Tento článek nebude úplný, aniž bychom se podělili o několik profesionálních tipů na uzení potravin. Nyní, když víte, jak dochucovat jídlo, pojďme se pustit do dalších aspektů uzení potravin.

Maso nasolte: Solení, ať už mokré nebo suché, je důležitým faktorem při uzení potravin. Solení nejen zlepšuje chuť masa, ale také zvyšuje jeho křehkost, takže je šťavnaté.

Tip pro profesionály: Podívejte se na naše odborné články o nakládání níže!

To je důvod, proč musíte jídlo před kouřením nasytit

Pokyny pro nakládání a nakládání s masem pro uzení

Zvažte napařování: I takto lze podávat dokonale jemné šťavnaté steaky. Některá libová masa mají tendenci ztrácet vlhkost rychleji. Takže samotné nakládání nemůže zachránit hru. Dušení masa během uzení může nahradit ztracenou vlhkost, aby zůstalo měkké.

Udržujte nízké teplo: Kouření je pomalý a pomalý proces. Tajemství dosažení intenzivní kouřové chuti spočívá v udržování teploty. Čím pomaleji se maso peče, tím více kouřové chuti absorbuje.

Odpočiňte si maso: Po uzení necháme maso chvíli odpočinout. To je, když maso absorbuje veškerou šťávu, která byla vyloučena pojivovými tkáněmi během procesu vaření. Díky tomu bude maso šťavnatější a chutnější.

Používejte kvalitní udírnu: To je zdaleka jeden z nejdůležitějších faktorů, které je třeba zvážit. Kvalitní udírna bude pracovat samostatně, aby vám poskytla dokonalý kuřácký zážitek. Bradley Smoker je kvalitní udírna s pokročilými funkcemi a automatickým ovládáním. Je vybaven dvěma topnými tělesy, plnou regulací teploty a automatickým podavačem dřeva až na 9 hodin.

Doufám, že tyto informace o kouření cedrového dřeva byly užitečné. Jsme tu, abychom vám pomohli zjednodušit uzení jídla pomocí několika jednoduchých Bradley tipů a triků pro začátečníky, které vás povzbudí, abyste si oblékli zástěru a vychutnali si lahodné uzené jídlo.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.