Is It Safe To Reuse Brine?

Je to bezpečné pro Znovu použít Brine?

Posted on: January 12, 2023



Ptáte se, jestli je bezpečné znovu použít váš losos solanka na další dávku lososa druhého dne? Jinými slovy, zajímalo by vás, jestli nemůžete solanky, pak kouříte plně naložený Bradley, pak celý proces znovu okamžitě pomocí stejné solanky?

Zajímá vás, zda je bezpečné znovu použít lososový nálev pro druhou várku lososa další den? Jinými slovy, přemýšlíte, jestli můžete solný roztok, pak vykuřte svůj plně naložený Bradley a pak celý proces okamžitě zopakujte s použitím stejného solného roztoku? No, odpověď je:

Ne, opětovné použití solanky není bezpečné

Většina bakterií pocházejících z potravy žije na vnějším obalu masa. Váš solný roztok bude plavat s ním – doslova. Opětovné použití solanky není bezpečné! Po použití solný roztok zlikvidujte. Solný roztok bude obsahovat bílkoviny, krev a další látky z masa, které se v něm nasáklo. Z hlediska bezpečnosti potravin není vhodné znovu používat solný roztok, i když je nejprve uvařen.

Po prvním použití byste jej měli vypustit do odpadu. Kromě toho, že je to nebezpečné, slanost (koncentrace soli) solného roztoku byla snížena a další příchutě byly oslabeny.

Pokud odstraníme problém s bezpečností, vaše solanka nebude mít stejné množství přísad, protože první pták jich absorboval docela dost. Opětovné použití solanky je špatný postup jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska chuti.

Aby to bylo krátké a jednoduché, působením osmózy – pohybu vody s vysokou koncentrací soli (solného roztoku) tam, kde je koncentrace soli nižší (buňky masa). V závislosti na délce solanky bude tento proces pokračovat, dokud nebude koncentrace soli v solance i v buňkách stejná. Snížení slanosti může také podpořit růst bakterií.

Profesionální tip: Tady je naše odborný průvodce nakládáním a sušením pro podrobnější čtení o těchto základních procesech uzení potravin.

Lze solanku použít podruhé se stejným typem jídla?

Bezpečnost potravin 101 – Nikdy znovu nepoužívejte solný roztok, pokud v něm bylo jídlo. Jsem si jistý, že tamní potravinářskí vědci nám mohou říct, jak a kdy a proč byste to mohli udělat, ale nedoporučuji to dělat. Celý problém je křížová kontaminace, chcete se otrávit jídlem? Ne, já ne.

Co mám dělat, když chci nálev znovu použít?

Výroba nálevu může být časově náročná, když máte hodně nálevu. Přísady do solných roztoků jsou však levné. Pokud potřebujete ušetřit na nákladech na výrobu solanky, udělejte to. Je to bezpečný a rychlý způsob, jak určit, kolik solanky skutečně potřebujete. Zvažte rybu, kterou budete nakládat do nálevu, vložte ji do nádoby a přidejte vodu, aby byla pokryta o jeden palec. Vyjměte rybu a změřte vodu (1 pinta = 1 libra; 1 litr = 2 libry; 1 galon = 8 liber atd.). Pokud voda váží alespoň 50% hmotnosti ryby, je to vše, co potřebujete, pokud nepřidává další vodu. Pak už jen přizpůsobíte recept úměrně množství použité vody.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.