What Is the Purpose of Seasoning Your Meats?

Co je Účel Osev Tvých Meats?

Posted on: January 17, 2023



Dobře uvařené maso má být smaženo, ne jen spotřebováno. Dokonale ochucené maso může být jiskrou pro příjemnou večeři nebo barbecue sezení. Jeden z největších faktorů, které odlišuje kuchaře a nováčka v kuchyni je správné vaření a ochucení.

Dobře uvařené maso se má dochucovat, nejen konzumovat. Dokonale ochucené maso může být jiskrou pro lahodnou večeři nebo grilování. Jedním z největších faktorů, které odlišují kuchaře a nováčka v kuchyni, je správné vaření a koření.

Sůl a pepř jsou dvě nejznámější ochucovací přísady, ale seznam sahá daleko a zahrnuje další, jako jsou bylinky, citron nebo koření, které se mohou k masu hodit.

Tyto kořenící přísady pomáhají udržet maso vlhké, šťavnaté a pikantní. Kořenící koření je zodpovědné za hluboké chutě a harmonizuje s ostatními ingrediencemi a nabízí super chutné masové jídlo.

Maso můžete okořenit třemi různými chutěmi: slaným, kyselým nebo sladkým. To bude záviset na vašich preferencích chuti, s řadou příchutí, ze kterých si můžete vybrat.

Kdy mám přidat koření?

Maso je vždy nejlepší, když je před vařením ochucené. Věnujte několik minut posypání nebo potření kusů masa kořením, než je hodíte do pánve nebo udírny. To je nejlepší způsob, jak to udělat, protože umožňuje zlepšit chutě během vaření. Doporučujeme maso před vařením trochu okořenit, aby se usadilo a vstřebalo pro chutnější výsledek.

Ke konci vaření můžete také přidat nějaké koření, abyste chuť jemně zvýraznili. Berte na vědomí, že je to pouze pro zvýraznění chuti a ne pro počáteční koření.

Různé typy koření

Výběr typu koření, který chcete použít, by měl být vaším prvním krokem. Toto je nezbytný krok, protože potřebujete zajistit, abyste měli ideální kombinaci koření, kterou potřebujete pro dokonalé spárování. Klíčem k pozornosti je, že různé druhy masa mohou vyžadovat různé druhy koření.

Již jsme zdůraznili sůl a pepř jako dvě nejčastěji používaná koření na maso. Sůl je preferovaným kořením číslo jedna, protože pomáhá vytáhnout vodu a zvýraznit přirozenou chuť masa. Díky tomu je kus masa jemnější a bohatší na chuť. V některých případech se sůl používá jako potěr pro různé druhy masa, od hovězího a jehněčího po kuřecí, aby pomohla zjemnit řezy.

Různá koření lze kategorizovat na základě chuti, od slaných, kyselých a horkých koření.

  • Fyziologický roztok – sůl
  • Kyselé – citron, citronová šťáva, pomerančová šťáva a ocet
  • Pálivá – paprika, kajenský pepř, pepř, sekaná paprika, kari a různé pepřové koření

Koření pro použití na konkrétní druh masa závisí na chuti a chuti, kterou potřebujete. Vytvořili jsme rychlého průvodce, který vám usnadní práci, pokud si nejste jisti, jaký typ koření vybrat

  • Hovězí maso: kajenský pepř, rozmarýn, kopr, bobkový list, oregano, petržel, kurkuma
  • Kuře: muškátový oříšek, pepř, tymián, bobkový list, petržel
  • Ryby: bobkový list, kajenský pepř, kopr, oregano, petržel, paprika, estragon, bazalka, pažitka, fenykl
  • Vepřové maso: bazalka, oregano, petržel, rozmarýn, tymián, šalvěj, kardamon
  • Jehněčí: máta, paprika, kardamon, bazalka, kurkuma, rozmarýn

Pokud jste ve světě koření nováčkem, vezměte na vědomí, že méně je více, pokud jde o koření. Při přidávání koření do masa doporučujeme být obezřetní. Míchání různých koření k vytvoření pasty může být také náročné. Opatrně přidejte koření a vyhněte se přehánění. Můžete se také podívat do svého receptu nebo kuchařské příručky, abyste se ujistili, že máte správné množství.

Pamatujte, že je mnohem snazší přidávat koření podle chuti, než ředit příliš kořeněné maso.

Závěrečné myšlenky

Stručně řečeno, hovězí maso obecně chutná báječně, když je ochuceno jakoukoli kombinací šalvěje, rozmarýnu, oregana nebo česneku. Můžete si také vybrat jediné koření a výsledkem bude pravděpodobně lahodné jídlo. K drůbeži nebo kuře se hodí citronová tráva, paprika nebo šafrán, což bude záviset na vaší chuti a preferencích. Ryby jsou tradičně známé tím, že po potření nebo posypání kurkumou, suchým hořčičným práškem nebo tymiánem získají vylepšenou přirozenou chuť.

Zasloužíte si také možnost vybrat si způsob koření masa. Můžete si vybrat, že maso před vařením vložíte do sáčku s marinádou a necháte chvíli odležet. Zkuste také experimentovat s jinými různými způsoby přidávání koření do masa. To vám dá svobodu prozkoumat různé způsoby, jak vytvořit nádherná jídla.

Chcete se dozvědět více o koření? Podívejte se na články níže:
Příprava klobásy a tipy na koření

Slavné typy tření ve spojení s vynikajícími recepty

Kdy postupovat jednoduše: Nejlepší kusy masa, které používají pouze sůl a pepř

Co je to Rub, proč a jak to udělat?

Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.