How to Create Spice Rubs for Smoking

Jak vytvořit Koření pro kouření

Posted on: January 12, 2023



Nyní je tu spousta předpřipravených, předsmíšených koření koření a rubs tam, že můžete testovat a vzorek. Ale proč se obtěžovat, když si můžeš dělat vlastní vlastní masáž, perfektně šité na míru pro tebe a to, co vaříš?

Nyní existuje spousta předem připravených, předem namíchaných směsí koření a pomazánek, které můžete otestovat a ochutnat. Ale proč se obtěžovat, když si prostě můžete vyrobit svůj vlastní krém, dokonale přizpůsobený vám a tomu, co vaříte? Příliš těžké, říkáte? No, dovoluji si se odlišit. S tímto vzorcem by mělo být docela jednoduché vytvořit si vlastní typický suchý tření.

Cukr, sůl a červený pepř, klíčové ingredience

Tři hlavní ingredience k suchému tření jsou cukr, sůl a červený pepř. Pouze s těmito třemi ingrediencemi můžete vytvořit jednoduchý krém. Cukr pomáhá vytvářet vnější kůru na mase. Sůl vytáhne vlhkost, vytvoří povlak na vnější straně masa a také zvýrazňuje přirozenou chuť masa samotného (hovězí chutná více hovězí a kuřecí více kuřecí). Nakonec paprika vnese na párty trochu tepla a také tu přitažlivou červenou barvu.

Nedržte se základů. Experimentujte s jiným kořením

Pokud jde o sůl, zjistil jsem, že košer sůl nebo mořská sůl vám poskytne nejkonzistentnější a nejžádanější konečný produkt. Pokud jde o cukr, máte zde několik možností. Vyhýbám se bílému cukru, protože má tendenci se při vyšších teplotách připalovat, řekněme na grilu.

Některé další možnosti jsou hnědý cukr, surový cukr, melasa, med nebo javorový sirup, podle toho, co doplňuje maso a chutě, pro které se chystáte. U červené papriky můžete buď zůstat u velmi jemných, jako je sladká nebo uzená paprika, nebo středně kořeněné chilli. Pokud však chcete plné teplo, zvolte kajenský prášek nebo kombinaci některého z těchto koření.

To jsou základy, ale nezůstávejme jen u toho. Přidejte nějaké jedinečné chutě a koření, abyste věci trochu promíchali. Zde je několik nápadů, které můžete vyzkoušet:

Kmín

Černý pepř

Bílý pepř

Česnekový prášek

Prášek kari

Koriandr

Zázvorový prášek

Skořice

Nové koření

Šalvěj

Oregano

Tymián

Ideální poměry jsou 8 dílů cukru, 3 díly soli, 1 díl červené papriky a 1 díl čehokoliv, po čem vaše srdce touží! Je však třeba zvážit několik změn, jako je poměr soli a cukru. Vyšší poměr soli a cukru je nejlepší pro silnější ochucená masa a bílkoviny, jako je hovězí, zvěřina nebo ryby. Na druhou stranu, vyšší poměr cukru a soli bude lépe vyhovovat mírnějším, jako je kuřecí nebo vepřové maso. Kromě toho nechte svou kreativitu létat!