How to Smoke Multiple Types of Meat Together

Jak kouřit Více druhů masa Společně

Posted on: January 17, 2023



Kouření maso je dávná praxe, která pokračuje do vzrušení z masa nadšenci. Je to proces konzervování nebo vaření masa tím, že se ukáže, že kouří. Kouříte maso tím, že ho umístíte do stojanu nebo na grilu a vystavíte jej kouře.

Uzení masa je prastará praxe, která stále vzrušuje milovníky masa. Je to proces konzervování nebo vaření masa vystavením kouře. Maso můžete udit tak, že ho položíte na rošt nebo gril a pak ho vystavíte kouři.

Maso můžete konzervovat studeným uzením nebo použít k tepelné úpravě uzení při vysoké teplotě. Při studeném uzení je maso vystaveno nízkým a regulovaným teplotám v závislosti na druhu masa, které uzení. Cílem je maso uchovat a dodat mu chuť, ale neuvařit ho.

Horké uzení slouží k vaření masa a zároveň zlepšuje chuť a jemnost. Je to nízký a pomalý proces, který se řídí regulovanými teplotami, zatímco chuť použitého paliva proniká do masa. Přesné teploty v závislosti na druhu masa, které udíte, najdete v našem průvodci teplotou uzení potravin.

Nízký a pomalý proces vaření odlišuje uzení od všech ostatních způsobů přípravy jídla.

Mohu kouřit více druhů masa dohromady?

Odpověď je absolutní ano. Výzvou však zůstává, jak udit více druhů masa dohromady. Dostatek místa, které je u většiny kuřáků k dispozici, je obvykle pokušením číslo jedna přihodit nějaké kousky masa navíc. Zdá se však, že většina lidí, zejména nezkušení pitmasters, se snadno nechá tímto procesem přemoci.

Dobrou zprávou je, že se s vámi podělíme o to, jak můžete rychle a snadno společně udit své oblíbené kusy masa a přitom mít neuvěřitelný výsledek.

Zde je několik rychlých tipů, které vám pomohou kouřit jako profesionál:

1. Získejte nejlepšího kuřáka

Na trhu je celá řada kuřáků, ze kterých si můžete vybrat tak, aby co nejlépe vyhovovaly vašim potřebám. Nejlepší kuřák by vám měl vždy poskytnout úplnou kontrolu nad procesem kouření. Pokud si ale nejste jisti, pro jaký kuřák se vydat, doporučujeme vyzkoušet Bradley Smoker, který byl vyzkoušený a schválen zkušenými pitmastery.

2. Vyčistěte gril

Čistý gril na uzení by měl být prioritou číslo jedna ve vašem seznamu úkolů. Udělejte si čas na čištění nosič pro dokonale čistý kuřácký povrch. Ujistěte se, že jste odstranili veškeré úlomky, které by mohly stále viset na kuřákovi z vašich předchozích kouření. Ponechání těchto nečistot na kouři může narušit chuť masa nebo vás dokonce vystavit škodlivým látkám.

3. Mít různé talíře

Uzení různých kusů masa neznamená, že si můžete dát všechna různá masa na jeden talíř. Nemůžete mít drůbež, hovězí maso nebo ryby na jedné mřížce na uzení jídla. Proto musíte různá masa a přísady rozložit na různé talíře.

4. Strategii, jak maso umístit

Gril nedostává rovnoměrné teplo, zvláště při nižších teplotách. Budete muset naplánovat, jak přidat nebo umístit maso na udírnu, aby bylo možné udit rovnoměrně všechna masa. Kusy masa, jako je hrudí, potřebují delší dobu vaření než jiné druhy masa, takže by měly jít do udírny jako první.

5. Zajistěte, aby se různá masa nedostala do kontaktu

Při uzení dbejte na to, aby se různá masa nedostala do vzájemného kontaktu. Doporučujeme ponechat mezi jednotlivými řezy mezeru, nejlépe palec nebo více. Také umožnění dotyku masa omezuje kouř z rovnoměrného vyluhování všech druhů masa.

6. Mějte čisté kuchyňské náčiní

Dodržování vysokých hygienických standardů je jedním z tajemství správného uzení různých druhů masa. Vaše kuchyňské náčiní by mělo být vždy čisté, včetně teploměr na maso. Po otestování každého druhu masa doporučujeme teploměr vyčistit a opláchnout mýdlem a teplou vodou, aby nedošlo ke křížové kontaminaci, která by mohla ovlivnit odečet teploty.

Každopádně, kdo chce, aby mu podávali kuřecí prsa, která chutnají jako uzené krevety?

7. Na marinádu nepoužívejte stejný sýr

Vyčistěte nebo si zajistěte, abyste měli na podlévání jiný basster. Můžete mít také nové marinády, zejména při uzení různých druhů masa, jako je kuře a žebra. Alternativně mějte po celou dobu kouření k dispozici dezinfikovanou baštu.

8. Sledujte teploty

Různé druhy masa se vaří při různých teplotách a vaření trvá různě dlouho. V důsledku toho budete muset udržovat optimální teplotu pro různé druhy masa a také ušetřit čas. Velikost kusů masa a druhy masa na vašem grilu také ovlivní dobu a teploty pečení.

Snažte se také zajistit, aby byly všechny části vaší udírny dobře zahřáté. Toho docílíte ovládáním ventilátoru kuřáka a pravidelnou kontrolou zajištění optimálních teplot uvnitř udírny.

Pamatujte, že tajemství kouření jako profík spočívá v tom, jak dobře regulujete a udržujete teplotu.

Chcete se dozvědět více o uzení různých druhů masa? Podívejte se na články níže:
Grilování 101: Jak grilovat více druhů a velikostí masa
Jak udit více druhů a velikostí masa

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.