How to Smoke the Juiciest Beef Ribs

Jak kouřit Nejšťavnatější hovězí žebra

Posted on: January 16, 2023



Uzení hovězího masa na grilu nebo doma je jednou z nejlepších pochoutek, které můžete mít. Nic nepřekoná šťavnatá, lahodná a dobře uzená žebra. Samotný zážitek je zábavný a obohacující a poskytuje dobrou atmosféru pro setkání s přáteli nebo rodinou.

Uzení hovězího masa na grilu nebo doma je jednou z nejlepších pochoutek, které můžete mít. Nic nepřekoná šťavnatá, lahodná a dobře uzená žebra. Samotný zážitek je zábavný a obohacující a poskytuje dobrou atmosféru pro setkání s přáteli nebo rodinou.

Jedna skutečnost, která se prolíná všemi mnoha recepty a technikami uzení žebírek, je, že nejlepší způsob, jak to udělat, je při nízké teplotě. I když vaření bude trvat déle, můžete si zaručit vynikající výsledky se šťavnatými a vypadávajícími žebry.

Stejně jako při přípravě jakéhokoli jiného jídla potřebujete odpovídající přípravu. Použití udírny ke kouření žeber není činnost, kterou můžete pohodlně podniknout bez řádného plánování.

Zahřejte ho na 140 stupňů Fahrenheita (60 stupňů Celsia), což je doporučená teplota pro uzení hovězího masa. Zatímco se udírna zahřeje, začněte připravovat suroviny na jídlo. Můžete začít mletím černého pepře, abyste získali menší velikost podle vašich preferencí. Mlýnek na kávu to snadno udělá za vás a není třeba kupovat další mlýnek.

Nyní je čas začít s přípravou masa. Po rozbalení budete muset z hovězích žeber setřít veškeré tekutiny. Důrazně se doporučuje odstranit vnější membránu na zadní straně žeber a můžete to snadno provést pomocí nůž. Vše, co potřebujete, je papírový ručník, uchopit a sloupnout membránu a můžete jít. Je také vhodné neodstranit všechen tuk; místo toho odstraňte pouze přebytečný tuk. Pamatujte, že tuk zabraňuje vysychání masa a také dodává chuť při uzení.

Dalším krokem, který musíte provést, je koření žeber. Nejprve potřete olivovým olejem, aby se všechny ostatní ingredience přichytily k masu. Posypte sůl ze všech stran hovězích žeber, a pokud je to velký rošt, budete muset použít více soli, aby se zajistilo, že chuť masa dobře vynikne. Posypte solí a pepřem ze všech stran roštu na žebra.

Nyní je čas umístit žebra na kuřák. Otevřete udírnu a jemně položte žebra na rošt a zavřete víko. Nechte žebra v udírně dalších 5-6 hodin. Ve druhé hodině však budete muset přidat trochu uzeného dřeva. Pečlivě sledujte teplotu masa a neotevírejte udírnu, protože při každém otevření víka přidáte dalších 15-20 minut. Ke sledování teploty doporučujeme použít kuchyňský teploměr, který vám pomůže podlehnout počátečnímu pokušení.

Doporučená teplota žeber je devadesát dva stupňů Celsia (197,6F). To je teplota, kdy víte, že je maso hotové. Pokud se k této teplotě přiblížíte, měli byste zkoušet něhu. Případně, pokud sondu snadno protáhnete masitou částí žeber, můžete otestovat propečenost.

Uvařená žebírka zabalte do alobalu a počkejte hodinu, než budete podávat. Pokud jsou venkovní teploty nízké, měli byste uzené maso uchovávat hodinu v chladničce. Hlavním důvodem, proč maso zabalit, je nechat ho odpočinout, uzavřít ve šťávě, zatímco zevnějšek trochu vychladne. Obalování uzených žeber zajistí, že z masa při podávání neunikne šťáva.

Po hodině:

  1. Rozbalte svá šťavnatá, křehká a lahodná uzená hovězí žebra a buďte připraveni vychutnat si kouzlo.
  2. Žebro z uzeného masa nakrájíme na tučnou linii a podáváme.
  3. Výsadou šéfkuchaře je vzít kousek a před podáváním ho nejprve ochutnat!

Můžeme zaručit, že dostanete lahodná, dobře uzená žebra, která jsou křehká. Můžete se rozhodnout podávat žebra s grilovanou omáčkou, i když je to volitelné. Možná teď máte ten nejlepší recept na přípravu šťavnatých uzených žeber a není důvod se zdráhat pozvat lidi, aby se k vám připojili na grilování. Další skvělé tipy a triky Bradley spolu s tím, jak co nejlépe využít svého Bradley Smoker, najdete v úžasných článcích na našem Bradley Smoker Food Smoker Blog.