Takže jste si právě zakoupili Bradley Smoker! Vítejte v nádherném světě kouření. Před použitím nového udírny jej musíte okořenit. Pokračujte ve čtení našeho průvodce, jak ochutit svého Bradley Smoker v 7 snadných krocích.
Kořením vaši novou udírnu připravíte na vaření spálením všech zbytků z výrobního procesu, jako jsou strojní oleje a prach. Dobrou zprávou je, že se jedná o jednorázový proces, který trvá jen asi dvě hodiny!
Pokud jste si již prohlédli manuál, možná jste si všimli, že je tam zmínka o „koření kuřáka“ před samotným uzením prvního kusu masa.
Profesionální tip: Před zahájením koření se ujistěte, že nádoba na vodu i udírna jsou prázdné!
Koření vašeho kuřáka jako první krok!
Zpočátku to může vypadat jako frustrující proces kořenit kuřáka. Chápu to. V lednici je připraven velký sortiment žebírek, vepřového zadku nebo hrudí, ale nyní zjišťujete, že udírnu je potřeba dochutit.
Pojď! No, nezoufejte, dochucení udírny netrvá dlouho a během pár hodin bude připraven na všechny vaše sny o jídle!
Naučit se jak Sezóna!
Bradley Smoker je zcela nový produkt a vnitřní stěny by měly být zcela čisté. Proto koření udírny pokryje stěny a vnitřek udírny tenkou vrstvou nahromaděného kouře. To vytváří uzavřené kouřové prostředí, které poskytne vylepšenou chuť kouře všemu, co kouříte.
Postupem času se nahromadění kouře na stěnách zvýší. V důsledku toho se změní z lesklého hliníku na spálený černý povlak. To je vítaný vývoj, protože nejen ukazuje, že jste zkušený kuřák, ale vaše maso bude mít také vynikající kouřovou chuť!
Jak tedy okořením kuřák? Je to vlastně docela jednoduché. Postupujte podle těchto tipů krok za krokem, jak ochutit svého Bradley Smoker v 7 snadných krocích!
- Ujistěte se, že jste dokončili sestavování udírny podle návodu.
- Naplňte kovovou misku vodou a vložte ji do udírny tam, kde biskety odpadávají z hořáku.
- Umístěte všechny stojany na udírnu na místo uvnitř udírny.
- Nastavte horní větrací otvor na polovinu.
- Do násypky vložte 8 dřevěných bisket. Je opravdu jedno, jakou příchuť dřeva použijete.
- Zapněte udírnu a nastavte teplotu na 250 F.
- Zavřete dvířka a nechte udírnu 2 – 2 1/2 hodiny.
Na závěr
A je to.
Koření kuřáka je tak jednoduché. Poté, co necháte Bradley Smoker běžet 2 – 2 1/2 hodiny, je připraven k použití. Stěny, interiér a regály byly ochuceny. Kořením nového kuřáka se spálí všechny oleje a kontaminanty, které se nasbíraly nebo zbyly po výrobě. Je to MUSÍTE udělat proces před vařením prvního lahodného masa!
Nyní je čas na první kouření. Co to bude? Žebra? Hrudník? Losos? Ach možnosti jsou nekonečné!
Určitě zamiřte k nám blog pro další velkolepé tipy a triky na uzení jídla!
Podívejte se také na naše Bradleyho kuřácké recepty!
Happy Smoking!