Bring je jednoduchý, ale lahodný způsob přípravy masa, takže je křehčí, šťavnatější a šťavnatější, než se připravíte k vaření. Než se dostaneme k nálevu, povíme si, co to vlastně je. Solení je v podstatě proces ponoření masa nebo drůbeže do roztoku. Řešením je obvykle sůl a voda, ale může mít i nízký obsah soli, stejně jako tento recept.
Během solení se slaná voda a maso spojí a zachytí tekutinu v mase, aby se nemohla při vaření vypařit. To skončí vytvořením šťavnatého a jemného kusu masa nebo drůbeže. Někteří lidé často zaměňují marinování s marinováním a je důležité pochopit rozdíl. Zatímco solení je hlavně kvůli vlhkosti, použití marinády dodává chuť.
Podělíme se o 2 z našich oblíbených a nejoblíbenějších receptů na slaný nálev s nízkým obsahem sodíku, jeden, který funguje nejlépe pro kuře a další univerzální recept na nálev z drůbeže a vepřového masa. Takže, pojďme začít.
Kuřecí solanka
Než se dostanete do kuchyně a začnete připravovat solanku, zde jsou ingredience, které budete potřebovat:
- 1 galon teplé vody
- 3/4 šálku košer soli
- 2/3 šálku cukru
- 3/4 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku olivového oleje
Jakmile shromáždíte ingredience, je třeba udělat toto:
- Začněte nalitím vody do nádoby. Ujistěte se, že nádoba je 2x větší než objem vody.
- Dále nalijte sůl, cukr, sójovou omáčku a olivový olej.
- Směs míchejte, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
- Po dokončení míchání nechte solanku odpočinout a vychladnout na pokojovou teplotu.
- Nyní vezměte kuře a vložte ho do solného roztoku.
- Přikryjte ji a vložte nádobu do chladničky na 2 hodiny, pokud používáte prsa bez kůže, a 4 hodiny na kousky s kostí. Pokud je to celé kuře, nechte ho přes noc v lednici.
- 1 galon solanky stačí na 6 liber celého kuřete nebo kousků s kostí. Pojme také až 10 liber kuřecích prsou bez kůže a kostí.
Jedná se o velmi jednoduchý a účinný recept na solný roztok s nízkým obsahem sodíku, který si můžete snadno připravit k nasolení kuřete. Nutriční údaje pro tento recept jsou následující: Kalorie 182,5, sacharidy 24,7 g, cholesterol 0 mg, tuky 9 g, vláknina 0,3 g, bílkoviny 2 g, nasycené tuky 1,2 g, sodík 13209,3 mg, cukr 22,7 g.
Víceúčelový jemný lák pro drůbež a vepřové maso
Další recept na slaný nálev je všestranný pro v podstatě všechny druhy drůbeže a vepřového masa. Je jemná a zasytí vaše maso tak akorát, zvláště pokud ho hodíte na gril nebo do udírny. Tento lák zajistí šťavnaté a křehké maso. Zde jsou ingredience, které budete potřebovat:
- 1/4 šálku košer soli
- 2 lžíce cukru
- 1 litr vody
Jak vidíte, k výrobě tohoto láku je potřeba jen pár ingrediencí, takže by to měl být prostě spravedlivý proces. Tady to je:
- Začněte smícháním studené vody se solí a cukrem.
- Směs míchejte, dokud se sůl a cukr úplně nerozpustí.
- Ponořte maso do nereaktivní nádoby (např. plastové).
- Uzavřete nádobu a vložte ji do chladničky.
- Použijte 1 litr solného roztoku na libru masa, ujistěte se, že nepřekročíte 2 galony.
- Doba nakládání je 1 hodina na libru. Ujistěte se však, že to není méně než 30 minut a ne více než 8 hodin.
- Je důležité zajistit, aby maso nebylo zmrzlé.
Solný nálev je jednoduchý a jakmile je hotový, máte zaručeno nejšťavnatější maso vůbec. Nutriční informace pro tuto solanku jsou následující: Kalorie 97,5, sodík 2832,2 mg, sacharidy 25,2, cukr 25,1.
Existuje nekonečně mnoho dalších receptů a je snadné uvařit si vlastní kuře a drůbež. Některé recepty doporučují dát kuře s roztokem nálevu do lednice alespoň na 8 hodin až 24 hodin a mnoho z nich vás žádá, abyste kuře před vhozením do udírny opláchli. Na konci dne vše závisí na vašich preferencích.
A pokud se z nějakého důvodu nemůžete rozhodnout, kterou slanou nálevu zvolit, nebo pokud jste maso nebo drůbež ještě nikdy nesolili, proto jsme vám dali 2 z nejlepších a nejchutnějších receptů, abyste mohli začít svou cestu nakládání. . Jsme si jisti, že vám bude chutnat a vrátíte se znovu pro stejný recept.
Závěrečné myšlenky
Tyto dvě solné nálevy přidávají sůl ve správném množství přímo do kuřecího nebo jiného masa a uchovávají je v lednici po ideální dobu. Konečným výsledkem je šťavnatá, šťavnatá a křehká drůbež, která předčí všechna vaše očekávání.
Prohlédněte si celý náš katalog článků o nakládání a nakládání masa zde:
Jaký je rozdíl mezi mořením, nakládáním, marinováním a nakládáním?
Nakládání a uzení masa pro domácí konzervaci potravin
Pokyny pro nakládání a nakládání s masem pro uzení
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.