How to Smoke Food for Vegans

Jak kouřit jídlo pro Vegani

Posted on: January 16, 2023



Zatímco většina lidí používá jídlo kuřáky k kouření masa, možná nevíte, že existuje celá komunita lidí, kteří používají jídlo kuřáky pro kouření zeleniny. Ano, vegetariáni jsou vzrušující a rádi kouříme maso, je to chutné aroma do veganské jídlo.

Zatímco většina lidí používá kuřáky k uzení masa, možná nevíte, že existuje celá komunita lidí, kteří používají kuřáky k uzení zeleniny. Ano, veganské vaření je vzrušující a stejně jako uzené maso dodává veganskému jídlu lahodnou vůni.

Uzení jídla pro vegany vyžaduje téměř stejný typ udírny jako u uzení masa. Náš Bradley Smokers jsou šité na míru pro uzení jakéhokoli druhu jídla. Na našich webových stránkách si můžete prohlédnout různé možnosti.

Počet rostlinných vaření neustále roste a nyní je běžnou věcí vidět, jak si lidé užívají veganská jídla. Uzení zeleniny je nový způsob, jak zajistit, aby vaše běžná zelenina chutnala mnohem lépe. Pravděpodobně byste si měli dát na čas a zvážit vyzkoušení některého z následujících potravin pro příští vaření, pokud máte kolem sebe vegany.

1. Uzení brambor

Mají nízký obsah kalorií a jsou bohaté na antioxidanty, a proto je mnoho lidí miluje. Kromě toho existuje mnoho receptů na brambory. Jejich kouřením jsou chutnější. Brambory jsou pro vegany drahé a je pravděpodobnější, že se dostanou ke kuřákovi veganského jídla.

Olivový olej je nezbytnou složkou k uzení brambor spolu se solí a pepřem. Brambory musíte nejprve hodit do oleje a poté přidat trochu soli. Většina veganů dává přednost stříkání pepře na brambory, ale pokud se vám to nelíbí, můžete se tomu vyhnout.

Případně můžete jít na sladké brambory a nakrájet je na polovinu a udit je bez přidání jakýchkoli přísad.

Recept na uzené brambory

2. Uzení kukuřice

Uzením kukuřice je chuť kukuřice mnohem lepší. Patří také mezi několik potravin, které můžete snadno udit bez ohledu na povětrnostní podmínky.

Uzení kukuřice je relativně snadné, přestože jde o pomalý proces uzení. Začnete tím, že se zbavíte slupek a poté je hodíte do olivového oleje. Svou kukuřici můžete stále ochutit preferovaným kořením, abyste jí dodali lahodnou chuť, kterou máte rádi. Při uzení kukuřice byste měli být opatrní a neustále ji obracet, aby byly všechny strany dobře propečené.

Jakmile je kukuřice hotová, můžete ji potřít solí a podávat. Ujistěte se, že jste kukuřici uzili, dokud je horká.

Recept na uzenou kukuřičnou klasu

3. Kouření ořechů

Spousta lidí dává přednost jejich oříškům uzeným. Jsou ideálním občerstvením pro venkovní kempování. Čas strávený kouřením ořechů umožňuje přátelům a rodinným příslušníkům spojit se.

Vyzkoušejte tento způsob uzení ořechů, aby lépe chutnaly.

Začněte namočením syrových ořechů do vody a poté je položte na alobal. Pokud máte rádi své ořechové sladkosti, zvažte je dochucení kokosovým cukrem a pokud není k dispozici, použijte snadno dostupný krystalový cukr. Koření oříšků solí nebo mletým pepřem je běžný způsob a stále to můžete zkusit.

Odhadovaná doba uzení je kdekoli mezi 40 a 50 minutami, v závislosti na tom, jak dobře můžete kontrolovat teplotu udícího zařízení.

Recept na uzené arašídy

4. Uzení zelí

Věděli jste, že můžete udit zelí? Zelí se dá udit a mezi vegany je oblíbené.

Tak, jak to děláš? První věc, kterou musíte udělat, je odstranit vnější list a nakrájet zelí na měsíčky. Jako každé jiné uzení zeleniny budete muset zelí namočit do olivového oleje a zajistit, aby byly všechny kousky dobře ochucené. Alternativním způsobem ochucení je udělat do stonku zelí díru a naplnit ji kořením. Před vložením do udírny pak budete muset zelí zabalit do hliníkové fólie.

Na rozdíl od uzeného masa byste měli zelí obrátit alespoň po 20 minutách, aby byly všechny strany dobře propečené.

5. Uzení oliv

Téměř všichni vegetariáni milují uzené olivy. Patří mezi nejjednodušší vegetariánská jídla ke kouření a nikdy s nimi neuděláte chybu. Pokud chcete, můžete společně udit jak zelené, tak černé olivy. Prvním krokem je sušení oliv pomocí kousku papírové utěrky asi hodinu. Před posypáním oblíbeným kořením můžete přidat olivový olej, abyste vytvořili obal. Celý proces uzení může trvat až 30 minut a je třeba pečlivě sledovat teplotu.

Recept na marinované uzené olivy

Protože nyní víte, jak udit veganské jídlo, můžete je zahrnout do svého vaření. Ujistěte se, že dodržujete kroky potřebné pro správné uzení zeleniny. Novou chuť zeleniny, na které jste si vždy pochutnávali, si zamilujete při uzení.
Další skvělé tipy a triky Bradley spolu s tím, jak co nejlépe využít svého Bradley Smoker, najdete v úžasných článcích na našem Bradley Smoker Food Smoker Blog.