Sklenka vína doplní náš oblíbený steak, zvláště když slunce zapadne a večer se ochladí. Při oslavě a vychutnání této klasické kombinace musí být dokonale spárována, proto vyberte ten nejlepší druh masa pro nejlepší druh vína. Je zřejmé, že červená ne vždy funguje s červenou a bílá nebude vždy kouzlit s bílou. Když se celá vaše rodina schází venku, ujistěte se, že se mohou vyhřívat na vůni vína a grilování.
Barbeque nabízí širokou škálu bohatství, takže jejich spárování s určitým vínem může být výzvou nebo představivostí. Výběr té nejlepší láhve vína pro vaše grilování může pozvednout každou příležitost, pro kterou připravujete pokrmy. Existuje spousta možností vína, která vyhovují různým chutím, takže zapomeňte na ty spálené hamburgery spárované s červeným sólovým šálkem oranžového piva.
Tipy na párování grilování a vína
Než půjdete do svého oblíbeného obchodu s alkoholem, musíte pochopit, proč se určité druhy vína hodí k různým potravinám. Obecná myšlenka je, že červená vína se vždy dobře hodí k jakémukoli grilovanému masu, zejména hovězímu, ve srovnání s bílým vínem a jinými likéry. Hlavním důvodem je, že vysoký obsah tuku a pikantnosti v mase dokonale vyvažuje taniny červeného vína.
Uzené a grilované maso je bohaté na chuť vlhkého nálevu nebo suchého koření. Tyto chutě jsou tak intenzivní, potlačují víno a činí ho nudným a plochým. Proto, pokud nemáte rádi příliš výrazné chutě, nespárujte kyselé víno s jídlem intenzivně uzeným. Zde je párování vína a jídla složité, protože cílem je, aby žádná z jejich chutí nedominovala té druhé.
Nejprve si musíte vybrat správné vybavení, protože je to první krok k vylepšení vašeho receptu na grilování. Pro-food udírna, jako je ta naše, vám pomůže při vaření, aniž byste u ní museli hodiny sedět. Tento druh vybavení je navržen tak, aby vám poskytl celkově delikátní zážitek i jako začátečníkovi. Bradley Bisquette je produkt, který vám umožní dělat vaše grilování úhledným a bezpečným způsobem.
Nezapomeňte na Bring
Bringing je další důležitou součástí každého grilování, kde maso marinujete pomocí koncentrované směsi vody, koření a soli. Tento proces umožňuje masu absorbovat veškerou vlhkost a chutě před grilováním a uzením a také zvyšuje jeho jemnost a chuť. Důrazně také nedoporučujeme nakládání a grilování polovařeného masa, protože to se k žádnému druhu vína příliš nehodí.
Když si na grilování vybíráte vepřové maso, nejčastěji ho ochucujete sladkou, pikantní, pikantní a uzenou chutí s odpovídajícími omáčkami. Použití vína jako koření ve skutečnosti pomáhá vyvážit koření a kouř vašeho vepřového masa s ovocnou chutí podobnou kořeně-uzeným chutím. Například Zinfandel, víno vyrobené z různých odrůd hroznů s černou slupkou smíchaných s velkým množstvím páteře, může udělat s vaším receptem nějaké kouzlo.
Někteří z nás dávají přednost lehčímu jízdnému, takže k Verdeju nebo Sauvignon Blanc jdeme s jednoduchým kuřecím nebo rybím grilem. Kuřecí i rybí grilování se také dokonale hodí k lehce napečenému nebo nenapečenému Chardonnay. Intenzivnější, sladší a aromatičtější Gewürztraminer by byl také skvělou volbou ke grilovaným kuřecím křidélkům.
Závěrečné myšlenky
Kouření a grilování může být pro nováčky pozoruhodným nebo únavným zážitkem, v závislosti na postupech, které se řídí. Doufáme, že tyto tipy a triky vám mohou poskytnout užitečné myšlenky a nápady na přípravu jídla s vaším oblíbeným vínem.
Máme interaktivní webová stránka kde prodáváme naše produkty, jako jsou velmi oblíbené Bradley Bisquettes. Na webu je i blog s tipy a triky na uzení jídla a další postupy přípravy jídla. Na webových stránkách je také k dispozici široká škála receptů na jídlo, které může vyzkoušet každý kuchař.
Grilování je vynikající a zdravý způsob přípravy masa, který je z 99 % zdokonalován sklenkou vína. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.