Wood Chunks vs Wood Sawdust: Which Is Better for Smoking?

Dřevěné kusy vs dřevěné piliny: Co je lepší pro kouření?

Posted on: January 12, 2023



Uzení potravin je vlastně stará tradice, která se kdysi používala hlavně ke konzervaci masa.

Uzení potravin je vlastně stará tradice, která se kdysi používala hlavně ke konzervaci masa. Prostřednictvím různých technik se kouření rozšířilo do způsobu přidávání bohaté, pronikavé kouřové chuti do různých potravin. Tento proces lze v dnešní době provést pomocí udírny, ale koncept zůstává stejný. Pojďme vyřešit otázku „Dřevěné kusy vs dřevěné piliny: Co je lepší pro kouření? jednou provždy!

Klíčovou složkou při uzení je forma použitého dřeva. V závislosti na tom, jaké potraviny kouříte, a na typu zařízení, se kterým pracujete, je důležité znát rozdíly mezi výběrem dřeva.


Dřevěné kusy vs dřevěné piliny: Co je lepší pro kouření?

Dřevěné kusy


Dřevěné kusy textury, dřevěné pozadí, pohled shora.

Procházením tvrdého dřeva drtičem se dřevo láme na kusy stejné velikosti. Tyto dřevěné kousky nebo „štěpky“ poskytují potravinám výbuch přirozené kouřové chuti a přicházejí v různých příchutích. Dřevní štěpka hoří rychleji než piliny nebo pelety. Namáčení dřevěných třísek ve vodě po dobu asi 30 minut vytváří páru, která přidává vlhkost a teplo do procesu uzení. Tato metoda také prodlužuje dobu hoření. Klíčem u dřevěných třísek je odepřít dřevu kyslík, takže doutná a kouří. Spálené dřevěné štěpky vytvářejí hořký kouř.

Může být použit v:

  • Kouřové domy
  • Elektrické, plynové grily a grily na dřevěné uhlí
  • dýmovnice

Přestože dřevěné kousky jsou jednou z nejoblíbenějších možností, mohou přidat kyselost, protože nemůžete ovládat jejich teplotu a nebudete mít žádnou kontrolu nad množstvím kouře, které budete mít během přípravy.

Piliny


Přírodní dřevěné piliny pozadí. Zpracování odpadního dřeva v dílně.

Piliny jsou surovinou používanou k uzení. Hoří pomaleji než dřevěné štěpky, ale rychleji než dřevěné pelety. Piliny se používají k uzení za tepla nebo za studena, při kterém vzniká pěkný, rovnoměrný kouř. Piliny však nabízejí méně tepla než štěpky nebo pelety. Poměrně často se doplňují a často se používají k uzení klobás, ryb a různých řízků.

Profesionální tip: Ujistěte se, že piliny je před použitím vysušte.

Extra Pro Tip: Nepoužívejte přepracované nebo znovu použité dřevo k výrobě pilin pro uzení potravin. Používejte pouze přírodní dřevo, jehož původ můžete sledovat. Tímto způsobem můžete zaručit, že se vyhnete nežádoucím chemikáliím. (Používáme pouze plné stromy, nikdy znovu nepoužívané dřevo na biskety, abychom zaručili, že neobsahují škodlivé chemikálie).

Použito v:

  • Přenosné kuřáky
  • Elektrické a plynové kuřáky
  • dýmovnice

Mějte na paměti, že typ dřeva, který si vyberete, může záviset na modelu udírny a rychlosti hoření, kterou požadujete, abyste získali intenzitu kouře, které chcete dosáhnout. Máte také na výběr příchutě od světlých dřev obsahujících ovocnou esenci až po tmavá dřeva, která poskytují bohatší kouřovou chuť. Pokud jste méně zkušení, ujistěte se, že před zahájením procesu kouření udělejte nějaký průzkum a přípravu.

Jak poznat rozdíl mezi dřevěnými štěpkami a kousky

Profesionální tip: Dřevěné štěpky jsou stejné jako piliny.

Dřevěné kusy a hranolky obvykle pocházejí ze stromů z tvrdého dřeva a lidé je používají k uzení masa a zeleniny. Hlavním rozdílem je velikost, díky které lze velmi snadno rozlišit dřevěné třísky a dřevěné kusy.

Dřevěné třísky jsou velmi tenké, přičemž většina třísek měří méně než 0,25 palce. Pro srovnání, dřevěné kusy od Cutting Edge Firewood mohou měřit až 4 palce. Dřevěné štěpky jsou v podstatě tenké dřevěné hobliny, zatímco dřevěné kusy jsou silnější bloky dřeva. Kontrolou tloušťky byste měli být schopni zjistit, zda je kus kouřícího dřeva dřevěná tříska nebo kus dřeva.

Proč byste měli používat Bradley Bisquettes

Naše biskety jsou tajemstvím Bradley Smoker. Bikety mají jedinečný design hoření při stálých teplotách a po kontrolovanou dobu. Skládají se z přesných množství třísek z tvrdého dřeva ve spojení s řízenými tlaky a hustotou dřeva.

Perfektní, konzistentní výsledky Pokaždé

Při použití bisquette Bradley se nemusíte bát, že by se vaše hranolky příliš dlouho spalovaly a dodávaly vašemu jídlu pachuť. Poskytnou vám dokonalé výsledky! Stejné výsledky, jaké si užívají uživatelé Bradley už léta.

Součástí vzrušení z uzení jídla je experimentování s různými tvrdými dřevy. Vyzkoušejte, dokud nenajdete perfektní dřevitou příchuť pro vaše jídlo.

Bisquettes Bradley Flavour používají štěpky z tvrdého dřeva svázané přesným množstvím při kontrolovaných tlacích a hustotách, přičemž chuť kouře je určena rozmanitostí spalovaného dřeva.

Například olše a javor dodávají bohatou a výraznou chuť běžně používanou s mořskými plody, šunkou a slaninou. Jablko a třešně dodávají sladší, jemnější kouřovou chuť, která se běžně používá u drůbeže a masa divoké zvěře.

Najděte nejkvalitnější kuřácké biskety tím, že navštívíte naši webová stránka dnes.

Nejlepší jídlo si zaslouží tu nejlepší chuť!