Food Smoker Wood Refilling: Why You Don’t Want to Burn Wood Down to Ash

Smoker potravin Dřevo přeplněníProč nechceš zapálit dřevo na popel.

Posted on: January 18, 2023



Ať už se stále učíte udit maso doma, nebo už nějakou dobu maso uzíte, některé otázky mohou být zastrašující a matoucí zároveň. Důvodem jsou různé názory, návrhy, odpovědi nebo informace, které můžete najít na internetu. Trocha výzkumu a zkušeností však může pomoci utřídit mnoho pochybností.

Ať už se doma stále učíte udit maso, nebo maso už nějakou dobu kouříte, některé otázky mohou být zastrašující a matoucí zároveň. Důvodem jsou různé názory, návrhy, odpovědi nebo informace, které můžete najít na internetu. Trocha výzkumu a zkušeností však může pomoci utřídit mnoho pochybností.

Častou otázkou, kterou si nadšenci grilování kladou, je doplňování dřeva do vaší udírny. Jak rychle by se měl vyměnit a je špatné dřevo před výměnou spálit na popel? Odpověď obvykle spočívá v různých detailech uzení masa. Záleží také na preferencích chuti, druhu masa, které připravujete, jak dlouho ho budete udit a jakou udírnu k uzení používáte.

Pochopení, k čemu se dřevo používá

Chcete-li vědět, jak často byste měli doplňovat svůj udírna dřevem, je důležité porozumět roli dřeva při uzení. Měli byste také vědět, že dřevo maso nezahřívá, ale pouze pomáhá s kouřem. Dřevo pouze napomáhá doutnání, jehož výsledkem je kouř. Takže až si příště budete pochutnávat na báječném kousku uzeného masa, nezapomeňte ocenit dřevo.

Vědět, jaké maso budete vařit

Důležité je také vědět, co budete vařit a udit. Na tomto hlavním faktoru závisí množství potřebného dřeva a jak často je třeba jej doplňovat. Při uzení kuřete je potřeba podstatně méně dřeva, protože kusy masa jsou mnohem menší a méně dřeva je více než dost na dobré uzení.

Na druhou stranu maso, jako je jehněčí, vyžaduje méně dřeva a poměrně rychle se příliš zakouří, takže při uzení musíte být opatrní. Čas potřebný k uzení jehněčího masa může být delší než u kuřete, ale potřeba dřeva je stále méně, protože proces se značně liší.

Jak kouřové maso preferujete?

Jakou příchuť preferujete a jak kouřové maso máte rádi, je jedním z faktorů, které je třeba zvážit při rozhodování o vašich požadavcích na dřevo. Pokud máte rádi jemnou chuť, která není cítit příliš kouřově, vaše dřevo vydrží déle a nebudete se muset soustředit na časté doplňování.

Na druhou stranu, pokud jste někdo, komu jde především o to, abyste ve svém mase ochutnali silnou kouřovou chuť, doba vaření se prodlouží a množství dřeva, které použijete, bude mnohem více. K dosažení intenzivně kouřové chuti se silným aroma může být stále zapotřebí více dřeva. Chuťové preference jsou přímo úměrné množství dřeva, které ve své udírně použijete.

Jaký kuřák jsi používal?

Podobně jako vaše spotřeba plynu závisí na autě, které používáte, a jeho účinnosti, kuřáci fungují podobně. Mnoho známých, vysoce kvalitních elektrických kuřáků snižuje váš odpad co nejvíce a vyžaduje relativně méně dřeva. Ale některé menší elektrické udírny, které mohou poskytnout úžasnou kvalitu, stále potřebují více dřeva, protože jejich podnosy na dřevo jsou mnohem menší.

Větší elektrická udírna, která poskytuje velký tác na doplnění dřeva, vydrží déle než 7 až 8 hodin bez větších škytavek. To dokazuje, že typ udírny, kterou vlastníte, hraje hlavní roli ve spotřebě a doplňování dřeva.

Závěr

Nakonec všechno záleží na tom, jak často maso udíte, jak dlouho ho udíte a jaký druh masa používáte. Po sečtení všech těchto faktorů můžeme dojít k závěru, že doplňování dřeva v udírně se liší člověk od člověka a preferuje se.

Dále byl diskutován a analyzován druh kuřáka, který používáte. Příručka, která je součástí těchto kuřáků, může být velkým pomocníkem při pochopení frekvence, kterou budete potřebovat k doplňování dřevěného tácu.

Informace jsou vždy klíčové, a proto vědomí, že kouření delší než 6 hodin může být považováno za zbytečné. Předchozí zkušenosti a různé experimenty ukázaly, že pokud budete kouřit maso déle než 6 hodin, nepovede to k ničemu. Přidání dalšího dřeva po této době také není nutné.

Znalost vašich preferencí vám může pomoci vyhnout se jakémukoli plýtvání a zajistit správné uzení masa. Pokud se chcete dozvědět další tipy a triky týkající se kouření, podívejte se na naše Blog Bradley Smoker.

Podívejte se na několik dalších článků o dřevě:
Vše, co potřebujete vědět o nákladech na dřevo na uzení potravin
Proč byste neměli používat mokré kusy dřeva v udírně
Čtyři nejlepší druhy dřeva na uzení jídla

Abychom vám pomohli dále v procesu stát se pitmasterem, vytvořili jsme e-knihu zdarma:

Naučte se tipy a triky grilování, od výběru nejlepšího grilu a udírny až po nejlepší kusy masa pro začátek. Přečtěte si také techniky a tajemství pit mastera, abyste dosáhli dokonalé chuti.

+ 20 bezplatných receptů a tabulka párování dřeva na kouření!

A bonusový průvodce vnitřní teplotou!

<< Stáhnout e-knihu zdarma >>