BBQ označuje tón nejlepších způsobů stravování s rodinou a přáteli a také způsoby vaření, které používáme k přípravě lahodného jídla. Síla grilování však může být více než pouhé setkání. Je to skvělý způsob, jak zažít jedinečný zážitek z uzení jídla a vychutnat si dobře vařené, lahodné, chutné a jemné maso.
Je to jeden z nejstarších způsobů vaření masa, který, jak se zdá, nikdy neupadne v nemilost milovníků venkovního vaření. Tento způsob vaření stále praktikují miliony lidí po celém světě a rychle se předává z generace na generaci.
BBQ, nebo barbecue, jak se nazývá v plném znění, je odvozeno z karibského slova barbacoa, používaný indiány Taino k popisu vyvýšeného dřevěného stojanu běžně používaného pro uzení ryb a jiného masa. BBQ se nyní stalo všeobecně uznávaným termínem používaným téměř každým. Dnes používáme BBQ k popisu téměř všech forem venkovního vaření. Většina z nich v podstatě označuje vaření steaků, hotdogů a hamburgerů jako BBQing.
To vyvolává zmatek mezi BBQ a grilováním, přičemž pro většinu lidí je obtížné je rozlišit.
Rozdíl mezi uzením a grilováním
Uzení jídla a grilování jsou dva z nejlepších způsobů vaření venku, mohou se také doplňovat a přinesou vám dobré časy a spoustu chutí.
Jídlo Kouření
Jedna z metod grilování, která prostupuje chuť dřevěného kouře při nízkém a pomalém vaření jídla. V podstatě jde o nepřímé vaření po delší dobu. Uzení jídla je ideální pro uzení kusů masa, jako je hrudí, žebra, krůta, vepřová plec nebo celé kuře. Tyto kusy masa jsou obecně náročnější a vyžadují nižší teploty a pomalou dobu vaření, takže dlouhé hodiny vedou k měkkému a křehčímu výsledku.
V zásadě používáte ochucená dřeva ke zvýraznění přirozené chuti masa. Dřeviny jako javor, jablko a třešeň mohou být ideální pro uzení masa a máte možnost vybrat si jakýkoli kousek, který vyhovuje vaší chuti.
Grilování
Grilování lze chápat jako to, co většina lidí dělá na svých dvorcích. Jednoduchou definicí grilování může být vaření jídla za tepla a rychle. Na rozdíl od uzení potravin se grilování provádí na přímém ohni.
Mezi běžná jídla, která můžete grilovat na svém dvorku, patří mimo jiné hamburgery, steaky, párky v rohlíku, vepřové kotlety. Většinu zeleniny a ovoce můžete také vařit na grilu. Doba vaření je také krátká, protože jídlo se připálí přímým žárem.
Grilování se obvykle provádí při vysokých teplotách v průměru 500°F–550°F (260°C–288°C).
Nyní jsme si jisti, že nyní můžete pohodlně rozlišovat mezi BBQ, grilováním a FoodSmoking, což je významný krok k tomu, abyste se stali mistrem pitné vody. Hlavní výhodou je, že tyto dva procesy povedou k úžasnému jídlu, pokud jsou provedeny správně, za předpokladu, že budete horlivě dodržovat svůj recept.
Druhy koření a koření pro grilování
Grilování je skvělý způsob, jak zvýraznit přirozenou chuť masa, a musíme upozornit na některé běžné koření, které se k tomuto typu vaření hodí, ať už zvolíte grilování, uzení jídla nebo obojí. Než se ponoříme hlouběji do nějakých detailů, klíčovou věcí je poznamenat, že různé druhy masa se dobře hodí k různým druhům koření a možná budete chtít nejprve identifikovat přirozenou chuť masa.
- Sůl: Je to univerzálně požadovaná přísada pro jakoukoli směs na potírání nebo koření. Sůl pomáhá zvýraznit přirozenou chuť masa.
- Paprika: Toto je jedno z nejlepších koření, které můžete mít na jakémkoli grilování. Často ho rádi označujeme jako jednu z primárních ingrediencí pro výrobu skvělé pomazánky na maso. Paprika má skvělý přídavek barvy a také zvýrazní přirozenou chuť masa.
- Pepř: Existuje široká škála paprik, ze kterých si můžete vybrat pro skvělé BBQ. Pepř pomáhá vyzdvihnout tento pikantní horký dotek, výraznou chuť, která se dokonale hodí k téměř všem BBQ masům.
- Kmín: Vepřové maso je jedním z nejlepších druhů masa pro grilování, hlavně když je ochuceno kmínem a dalším kořením. Kmín dodává kouřovou chuť a lze jej také přizpůsobit dalším kořením.
- Cibulový prášek: Cibule má bohatou historii vylepšování přírodních chutí BBQ. Cibulový prášek se hodí k různým druhům masa a můžete ho také přidat jako přísadu do BBQ pomazánky.
- Česnekový prášek: Česnek může být skvělou přísadou do BBQ omáčky nebo omáčky. Dodává přirozeně silnou, ale přitažlivou chuť, která se dokonale hodí k ostatním kořením často používaným v BBQ.
Klíčová věc, kterou je třeba poznamenat, je, že většina možností BBQ koření je založena na druhu masa, které vaříte. Kromě toho doporučujeme použít koření, které také spadá do vašeho vkusu a preferencí.
Další kořenící články
Chcete se dozvědět více o koření? Podívejte se na články níže:
Příprava klobásy a tipy na koření
Slavné typy tření ve spojení s vynikajícími recepty
Kdy postupovat jednoduše: Nejlepší kusy masa, které používají pouze sůl a pepř
Co je to Rub, proč a jak to udělat?
Další skvělé nápady, jak ze sebe dostat maximum Bradley Smoker, podívejte se na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.