Tento příspěvek je o více než jen nabízení receptu. Je to snaha vyvolat nové myšlenky. Abych nabídl nový horizont, vynalezl jsem na základě svých preferencí metodu kouření triček (z anonymního zdroje na fórech Bradley). Byly chvíle, kdy jsem chtěl pouze „vylepšit“ položku. Ne to měnit, nalévat nebo léčit. Problém byl v tom, že přímý kontakt s kouřem vytvořil lehký štěkot. Předmět byl tedy více než „vylepšený“. Bylo to změněno.
Vyzkoušel jsem mnoho materiálů, které by umožnily průchod aroma kouře, aniž by umožňovaly přímý kontakt. Většina materiálů mi selhala. Buď umožňovaly příliš mnoho kontaktu, nebo byly úplnou bariérou. Materiál, který jsem zjistil, že funguje, je materiál bílého bavlněného trička. Ne ledajaký typ trička. Pouze typ s plnými rukávy. Ty bez rukávů a s hlubokým výstřihem jsou jinak tkané a umožňují příliš mnoho kontaktu.
Tak se zrodilo jméno: "Olds' Tričko Ah Smokin'."
Dělám slušné množství šunky a když říkám šunky, nemluvím o čerstvé šunce. Vyléčit to, vykouřit a nechat několik měsíců viset v domě, nechám na mladších.
Používám plnou Hamiltonovu šunku, protože má velmi nízký obsah soli. Nyní mi dovolte, abych vám řekl o metodě kouření triček. To znamená, že šunku přikryjete jednou vrstvou lehké bílé bavlněné látky, všechny strany. Měli byste rozstříhat dvě nebo tři trička a pak je sešít do jednoho velkého kusu. Mým výběrem dřeva je dub a kouř po dobu 6-8 hodin, v závislosti na tom, jak velká je šunka.
Snažte se udržovat teplotu boxu mezi 160-180 F. To opět souvisí s velikostí šunky. Po 3-4 hodinách otočte šunku dnem vzhůru. Ujistěte se, že jste vyprázdnili misku na vodu a naplnili ji vodou. Používám své šunky udit na teplotu 155-160 a odstranit ji, i když se to stalo dříve, než uplyne plná doba uzení.
Šunka by neměla překročit 140 F
Teď šunku nechávám jen na 140-145 stupňů. Je v pořádku mít trochu nižší teplotu šunky, když je uzení u konce. Tuto šunku však nevařte v udírně. Možná budete muset upravit teplotu boxu, abyste dosáhli celých 6-8 hodin kouření. Ale nepřekračujte teplotu šunky 145 F. (Viz důvod níže.)
Jakmile je uzení hotové, vyjměte šunku a sundejte tričko. Umístěte tričko na plastovou stránku, pokud je mokré. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a znovu zabalte šunku do trička. Pokud je tričko suché, pak vezměte čistou lahvičku s rozprašovačem a zamlžte ji čistou vodou, dokud nebude tričko mokré, ale neteče z něj voda.
Čas Jít Do Lednice
Dále zabalte celou šunku/tričko do igelitu. Umístěte do lednice. Nechte několik dní, aby kouř „vyléčil“ celou šunku. Až budete připraveni k podávání, vyjměte šunku z trička a plastového obalu a „ohřejte“ ji na 170-180 F v troubě při teplotě ne vyšší než 200-210 F. To bude trvat několik hodin. To je důvod, proč nemůžete šunku „uvařit“ při jejím uzení.
Vaříte ji dvakrát i při nízké teplotě a riskujete, že se šunka rozpadne. Nemohu to dostatečně zdůraznit. Šunku dokonce trochu uvaříte v udírně, a když ji uvaříte na podávání, máte šanci, že se šunka převaří a rozpadne se vám. Pamatujte, že všechny šunky zakoupené v obchodě již byly „uvařeny“ na 150 F.
Nedokážu vyjádřit, jak důležité je dát plnou šunku několik dní, aby se kouř dostal až na kost. Dále při uzení šunku nikdy nekrájím na dva kusy. Ať už je to z jakéhokoli důvodu, jejich rozřezání na dvě se mi nikdy neosvědčilo. To je vše o metodě uzení jídla na tričku se šunkou! Chcete-li získat další tipy a triky pro kouření pikantních jídel, nezapomeňte navštívit naše Blog Bradley Smoker!