Pokud jste připraveni přivítat zimu kouřem a dráždivou vůní, tady je něco, co vás zaujme. Zakouřené koktejly jsou nejlepšími nápoji pro chladné večery. Zvlášť, když nemusíte pořád navštěvovat nóbl bar a vyhazovat jmění. Můžete si vyrobit svůj vlastní uzený koktejl v pohodlí vašeho domova s vaší udírnou. Vše, co potřebujete, jsou ingredience, kvalitní udírna potravin a adaptér na studený kouř.
Jak využít udírnu k přípravě kouřových koktejlů
Svou udírnu jídla proměníte v udírnu koktejlů během několika minut. K tomu je třeba dodržovat jakousi techniku dvojitého kotle. To se provádí proto, aby se koktejl během uzení nezahříval, protože ho všichni milujeme vychlazený. Pro začátek si vezměte velkou žáruvzdornou nádobu nebo misku do mikrovlnky, nejlépe mělkou, aby do ní kouř pronikl ze všech stran. Nyní vezměte další žáruvzdornou misku, o něco menší než předchozí. Do první misky nebo větší misky dejte trochu ledu. Nyní nalijte koktejlovou směs do malé misky a vložte ji do velké misky. Váš koktejl je připraven ke kouření.
Do koktejlů používejte studený kouř. Proměňte svůj horký kuřák na studený kuřák s adaptérem na studený kouř. Tato pokročilá funkce je dostupná u kuřáků kvalitních potravin, jako jsou kuřáci Bradley. Tyto udírny jsou vybaveny dvěma topnými tělesy, které umožňují uzení teplých i studených jídel. Bradley představil a sada adaptéru pro studený kouř které lze snadno nainstalovat pro recepty, které vyžadují studené uzení, jako je uzení koktejlů.
Nyní zapalte udírnu a ponechte v ní již připravenou misku. Nechte koktejl chvíli absorbovat kouřovou chuť, nejlépe 30 sekund až minutu. Před podáváním vyndejte a ještě pár minut odložte.
3 způsoby, jak přidat kouřovou chuť do vašeho koktejlu
Musíte být nadšeni, když můžete vyzkoušet tento trik se svým kuřákem, abyste zvýšili chuťovou laťku svého nápoje. Zde je několik způsobů, jak přidat trochu více hloubky do kouřové chuti vašeho koktejlu.
#1. Kouř opláchněte sklenici
Toto je první krok k přípravě kouřového koktejlu s intenzivním kouřovým tónem. Než vložíte koktejl do udírny. použijte stejnou metodu dvojité misky k uzení servírovací sklenice. Doba trvání by zde měla být nejlépe 30 sekund. Vyjměte sklenici z udírny a nechte ji uležet, dokud se koktejl neudí. Ledem naplněná mísa zajistí, že se sklenice nezahřeje a zároveň nasaje kouřovou příchuť.
#2. Vykuřte oblohu
Většina z nás dává přednost našim koktejlům zdobeným drobnostmi jako jsou krevety, slanina, třešně atd. Tyto ozdoby můžete udit v udírně metodou double bowl. To doplní kouřovou chuť koktejlu.
#3. Vykuřte led
Jakkoli to může znít divně, led lze také kouřit, aby získal intenzivní kouřovou chuť. Nebojte se ho roztavit, protože jakmile vstřebá chuť, zůstane i po opětovném zmrazení. Jde o trik oblíbených barů, který svým zákazníkům nikdy neprozradí.
Bonusový tip: Použijte ochucený kouř
Pokud chcete své hosty ohromit ochuceným koktejlem, tento tip musíte vyzkoušet. Vytvořte ovocný kouř s dřevěnými štěpky, které vyváží přirozené chutě kouřového koktejlu a posouvají jej o mnoho úrovní výš. Bradley Bisquettes jsou nejbezpečnějším způsobem výroby kouře pro jakýkoli typ uzení potravin. Tyto lisované dřevěné piliny jsou k dispozici v řadě příchutí, jako je Hickory, Apple, Alder, Dub, Pecan, Cherry, Maple, atd.
5 super-snadných uzených koktejlů
Tento článek by nebyl úplný bez několika lákavých receptů na kouřové koktejly. Tyto recepty lze připravit v udírně během několika minut a nevyžadují příliš mnoho přípravy. Níže se podívejte na své oblíbené uzené koktejly.
#1. Smoked Bloody Mary
Tento horký oblíbený červený koktejl lze udit v udírně. Přidejte 3 díly vodky s 1 dílem citronové šťávy, 6 díly rajčatové šťávy a trochou Tabasca. Nezapomeňte na worcesterskou omáčku a trochu soli a pepře, abyste vytvořili šmrnc.
Metoda: Kouř opláchněte sklenici. Do další sklenice přidejte všechny ingredience a důkladně promíchejte. Udit to metodou dvojité mísy a nalít směs do kouřové vypláchnuté sklenice k podávání.
#2. Uzený dračí dech
Tohle jsme si prostě nemohli nechat ujít. Vezměte 1 čajovou lžičku St. Germain, 2 unce bourbonu, jednoduchý sirup a Cointreau.
Postup: Sklenice opláchněte kouřem pomocí udírny. Nyní ji vyjměte a zakryjte ústí sklenice podtáckem, aby se uvnitř zachytil kouř. Všechny ingredience míchejte alespoň 20 sekund. Vyjměte tácek, nalijte koktejl a užívejte si.
#3. Uzené Martini
Zakouřené martini je možná nejlepší verze martini, kterou budete mít. Vezměte 1 unci suchého bílého vermutu, 2 unce ginu, proužek citronové kůry a kostky ledu.
Postup: Sklenici vypláchněte kouřem, ale ujistěte se, že je vychlazená. Všechny ingredience smícháme v šejkru, přecedíme a nalijeme do sklenice. Extrahujte olej z citronové kůry do nápoje a vychutnejte si.
#4. Uzený Manhattan
Tento nadčasový koktejl se po kouření stává klasikou. Budete potřebovat 1 díl sladkého vermutu, dva díly žita a pár kapek koktejlového hořkého.
Postup: Všechny ingredience dejte do šejkru s ledem a dobře promíchejte. Nyní nalijte směs do zakouřené nádoby a minutu míchejte. Necháme chvíli odležet a podáváme ozdobené uzenými třešněmi.
#5. Uzené staromódní
Tento elegantní koktejl nasycený kouřem může být hvězdou každé párty. Budete potřebovat koktejlovou třešeň, cukr a trochu ledu.
Metoda: Studený kouř cukr, koktejl, třešeň a pomerančová kůra uvnitř udírny po dobu 2 minut. Dejte druhý booster uzení na další 2 minuty, aby se do těchto ozdob vdechla bohatá kouřová chuť. Nyní smíchejte uzený cukr s vodou. Přidejte ozdoby s ledem. Směs vykuřte potřetí technikou dvojité mísy. Nalijte do sklenice a podávejte.
To je vše pro tuto příručku o uzených koktejlech. Doufám, že vám tyto Bradleyho tipy a triky pomohou prozkoumat vašeho kuřáka mnoha způsoby.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.