5 Foods You Didn't Know You Could Smoke

5 Potraviny Nevěděli jste, že umíte kouřit

Posted on: January 17, 2023



Uzené maso má velkou fanouškovskou základnu po celém světě. Kdo nemá rád, když se podává šťavnatý steak namočený ve vlastní šťávě? Pokud jste milovník uzeného jídla, musíte už vyzkoušet každý možný kus masa, abyste zjistili, který z nich je váš oblíbený.

Uzené maso má velkou základnu fanoušků po celém světě. Kdo by neměl rád, když se mu podává šťavnatý steak zalitý vlastní šťávou? Pokud jste milovníkem uzeného jídla, určitě jste už vyzkoušeli každý možný kus masa, abyste zjistili, který je váš oblíbený. Ale hej, připomeňme vám, že určitě máte další seznam jídel, která jsou vaše oblíbená, že? Napadlo vás někdy je kouřit? Většina lidí by řekla „ne“ nebo „možná“, „musím si to promyslet“, „přijdu na to“ atd. No, pokud se chystáte na dobrodružství se svým kuřákem a opravdu chcete zkuste něco z krabice v uzení potravin, tento článek je pro vás. Sepsali jsme oblíbená jídla, která lze vařit ve vaší udírně a chutnají božsky. Čti dál.

Použití správné chuti

Pamatujte, že zde mluvíme o jiných potravinách než o mase. Takže tření a solanky samozřejmě nebudou fungovat. Ovocné dřevo jako javor, jablko, třešeň, dub atd. je skvělé pro vytváření aromatického kouře, ale má i své stinné stránky. Když tato dřeva vyhoří, mohou uvolňovat toxické výpary, které mohou jídlo zkazit nebo zhořknout. Abyste předešli takové katastrofě, vyměňte dřevo ihned po spálení. Další bezproblémovou možností je použití Bradley Bisquettes na vašem Bradley Smoker. Jedná se o speciálně slisované dřevěné štěpky vyrobené z pilin, které hoří přesný čas a automaticky zhasnou, než se změní na popel. Bradley Bisquettes se dodává v 17 různých příchutích, aby vyhovovaly všem kuřáckým potřebám. Můžete vytvořit jablečný, javorový, pekanový a třešňový kouř, stejně jako další příchutě.

Používejte správnou udírnu potravin

Mezi uzením masa a uzením jiných potravin je obrovský rozdíl. Tyto potraviny neobsahují žádné marinády a nemusí vyžadovat čas nebo teplotu jako maso. Dávejte si proto pozor na kuřáka, který si vyberete, abyste jídlo nepřipálili. Naše doporučení zde je Bradley Smoker. Jedná se o pokročilou udírnu navrženou se snadným digitálním ovládáním času a teploty a dokonce má automatický podavač, který funguje samostatně a vydává ochucené biskety Bradley. Udírna Bradley Smoker je dodávána s duálními topnými tělesy, které umožňují uzení za tepla i za studena.

5 potravin, které můžete kouřit

Nyní, když jste si vědomi základních předpokladů pro uzení jiných potravin než masa, zde je seznam.

Cherry/hroznová rajčata

Toto ovoce jste použili v tolika pokrmech, od dušeného masa po okurky a dokonce i omáčky. Cherry rajčata mají své vlastní kouzlo, které je ještě umocněno uzením, stejně jako hroznová rajčata – štiplavá přírodní chuť rajčat se dobře snoubí s kouřovou chutí. K tomuto ovoci můžete použít kouř s příchutí jablka. Udit je při 185 °F až 200 °F (85 °C až 93 °C) na děrovaném plechu po dobu asi 5 minut. Tyto pochoutky s kouřovou příchutí můžete použít do salsy, mocktailů a vaječného salátu.

Vejce natvrdo

Uvařené vejce oloupeme a uchováme vcelku. Opět s vejcem, můžete také použít kouř s příchutí jablka nebo javoru, abyste dodali extra šmrnc. Udit vařené vejce od 200 ° F do 215 ° F (93 ° C až 102 ° C) na roštu po dobu až 1 minuty. Použijte uzené vejce k vytvoření zázraků ve vaječném salátu, jako čertovská vejce nebo v salátu Cobb nebo Niçoise.

Brambory

Tento seznam by byl neúplný bez všestranných brambor. Od smažených po vařené brambory se používají v mnoha receptech, tak proč by uzení bylo výjimkou? Vezměte neoloupané střední až velké celé brambory. Ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem a posypeme trochou soli. Nyní je udělejte při teplotě 210 °F až 225 °F (99 °C až 107 °C) na roštu nosič alespoň na hodinu. Můžete jej také následně upéct při 325 °F (163 °C), aby dále změkl. Uzené brambory chutnají nejlépe s rybou nebo masem. Můžete je použít i do bramborového salátu nebo polévky.

Tvrdý sýr

Kdo by nemiloval sýr? Myslíme, že existuje důvod, proč se usmíváte, když o tom slyšíte, že? Dobrou zprávou je, že můžete udit tvrdý sýr jako Monterey Jack, Cheddar atd. Se sýrem se nejlépe hodí kouř s příchutí jablek nebo třešní. Udit tvrdý sýr při 85 °F až 100 °F (29 °C až 38 °C) na děrované pánvi umístěné na pánvi s ledem po dobu jedné hodiny nebo jedné a půl hodiny. Ochutnejte kouzlo sendvičů, makaronů a sýrů nebo receptů s brokolicí a květákem.

Různé druhy ořechů

Nakonec si vychutnejte ořechy s nádechem kouřové chuti. Celé nebo vyloupané pekanové ořechy a vlašské ořechy jsou zde skvělou možností. Obecně se kouř s příchutí bílého ořechu dobře doplňuje s ořechy, ale můžete být kreativní. Kouřte ořechy při 210 °F až 225 °F (99 °C až 107 °C) po dobu několika hodin. Můžete je podávat se sýrem, zeleninou a saláty.

Tím náš článek o uzení jídla končí. Doufáme, že vás tyto Bradleyho tipy a triky týkající se kouření různých druhů potravin povzbudily k experimentování s vaším kuřákem.

Podívejte se na tento další článek o druzích masa, o kterých jste nevěděli, že můžete kouřit:
5 druhů masa, o kterých jste nevěděli, že můžete kouřit

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.