Je čas rozpálit gril a uspokojit chuť na sladké. Nic to nedokáže lépe než teplý grilovaný dezert s ovocem a zmrzlinou!
Zde je pět nejlepších grilovaných dezertů, které můžete letos v létě vyzkoušet. Je snadné je vyrobit a je zábavné je připravit s přáteli a rodinou všech věkových kategorií.
Grilovaný Koláč S Višňovým Kompotem
Jedna z nejlepších věcí, které můžete s dortem udělat, je nakrájet ho a hodit na gril. Výsledkem je tenká, křupavá vrstva na vnější straně a měkký, teplý koláč uvnitř. Zalité směsí čerstvého třešňového kompotu a kopečkem šlehačky jste v nebi. Nebudete schopni jich vyrobit dost.
V letních vedrech není třeba péct vlastní piškot. Stačí si jeden vybrat v místním obchodě. Podívejte se na recept na třešňový kompot tady.
Grilovaný chlebový pudink
S pomocí alobalu můžete na grilu vařit téměř cokoliv. Navíc některé věci takhle chutnají lépe. Pro trochu sytější dezert vyzkoušejte tento grilovaný chlebový nákyp recept z Food Network. Příprava je rychlá a snadná a uživí skupinu. Až budete servírovat, alobal odhoďte a čištění je hračka.
Grilované broskve a bobule
Nebude to dlouho trvat a broskve budou v sezóně, tak si tuto stránku přidejte do záložek! Tento recept na grilované broskve 'n' bobule kombinuje pět ingrediencí, aby z něj udělal jeden z nejsladších a nejslanějších grilovaných dezertů, jaké jste kdy měli. Broskve rozpůlíme a poklademe borůvkovým kompotem, případně směsí čerstvých borůvek a hnědého cukru. Podrobnosti receptury jsou uvedeny tady. Broskve nikdy nebyly tak dobré!
Lodě na grilované banány
Tento recept už nemůže být tajemstvím. Každý fanoušek s'mores o nich pravděpodobně slyšel nebo je vyzkoušel, a to z dobrého důvodu. Jsou zábavné na přípravu, jsou báječné a jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky uhlí. Spočívá v tom, že banán podélně rozříznete, naplníte oblíbenými přísadami (sléz, hnědý cukr, čokoládové lupínky, Nutella atd.) a zabalíte do fólie na žhavé uhlíky nebo na cca 8 minut do grilu. . Další podrobnosti včetně nutričních údajů naleznete tady.
Grilovaná rozpálená jablka
Pokud jste nasavač skořice, pak tohle recept je přímo ve vaší uličce. Jablko zbavte jádřince, naplňte hnědým cukrem a rozžhavenými bonbóny, zabalte do hliníku a během večeře (20–30 minut) vařte na grilu. Navrch dejte vanilkovou zmrzlinu a podávejte v misce. Něco z toho si dám!
Bradley Smoker je globální kuřácká společnost specializující se na kuřácké produkty, biskety a receptury. Výše uvedené obrázky a recepty nejsou naše vlastní.