5 Types of Meat You Didn’t Know You Could Smoke

5 typů Maso Nevěděli jste, že si umíte kouř.

Posted on: January 16, 2023



Kouření masa má výraznou, slanou chuť, kterou nelze duplikovat jinými metodami vaření, jako je vaření, grilování a smažení.

Uzení masa má výraznou, pikantní chuť, kterou nelze napodobit jinými způsoby vaření, jako je vaření, grilování a smažení. Tento proces rozkládá kolagen a rozpouští tuk, což má za následek jedinečnou jemnost, kterou nelze napodobit jinými způsoby vaření. Vůně uzeného masa také zvýrazňuje chuť, díky čemuž je zážitek z jídla úžasný.

Navzdory jeho kladům se mnozí z nás vyhnuli uzení masa, protože udržení stálého tepla během celého procesu může být náročné. S Bradley Smoker však uzení jídla nebylo nikdy jednodušší a pohodlnější. Může být použit k uzení masa, jako je hovězí hrudí, vepřová žebra a celé kuře. Existuje více druhů masa, o kterých většina z nás neví, že se dají touto metodou skutečně vařit.

1. Humří ocasy

Pokud jde o humry, které mnozí považují za pochoutku z mořských plodů, ocas je obvykle nejpreferovanější částí kvůli velkému množství masa. Existuje mnoho způsobů, jak připravit a okořenit ocas. To zahrnuje vaření, grilování a vaření v páře, což jsou nejběžnější způsoby vaření. Uzení je však jedním z nejlepších způsobů, jak zvýraznit chuť humra.

Chcete-li zahájit proces uzení, nastavte udírnu na 225 stupňů Fahrenheita nebo 107 stupňů Celsia. Ujistěte se, že rozdělená strana skořápek směřuje nahoru, aby bylo maso odkryté. Předpokládaná doba uzení je 45 minut. Ve chvíli, kdy teplota jádra dosáhne 145 stupňů Fahrenheita nebo 63 stupňů Celsia, je čas dostat humří ocas z kuřáka.

Zde je recept pro uzené humří ocasy.

2. Bažant

Chuť bažantů lze obvykle přirovnat ke kuřatům a krůtím, ale jejich maso je ve skutečnosti pikantnější a má oříškovou chuť ve srovnání s jinou drůbeží. Jedním z nejběžnějších způsobů vaření je pečení, ale dobrou alternativou je také uzení. Chcete-li získat to nejlepší z uzení potravin, doporučujeme vám používat bisquette Bradley, u kterých můžeme zaručit, že vám nabídnou dokonalé a konzistentní výsledky.

Při kouření bažantů byste měli dávat pozor na čas, protože při převaření bude chuť narušena. Co se stane, když ho budete udit déle než hodinu, je to, že maso bude suché a křídové, což může být nechutné. Udírna musí být také předehřátá na 225 stupňů Fahrenheita nebo 107 stupňů Celsia a na konci procesu uzení by měla dosáhnout 185 stupňů Fahrenheita nebo 85 stupňů Celsia.

Zde je recept za uzeného bažanta.

3. Křepelka

Křepelka chutná skoro jako kuře. Lepší je to, že obsahuje mnoho vitamínů a živin, které jiné drůbeží maso nemá. Jeho maso je také poměrně křehčí. Nevýhodou ale je, že se jeho vlhkost rychle odpařuje. Proto se ujistěte, že se křepelka udí ne déle než jednu hodinu v udírně předehřáté na 225 stupňů Fahrenheita nebo 107 stupňů Celsia.

V našich tipech a tricích Bradley nelze dostatečně zdůraznit, že doporučujeme proces na mírném ohni a pomalý, abyste mohli zaručit křehkost masa. Když vnitřní teplota křepelky dosáhne 185 stupňů Fahrenheita nebo 85 stupňů Celsia, vyjměte ji z udírny a zakryjte ji hliníkovou fólií. Bude připraven k podávání, když necháte křepelku kouřit asi 5 až 10 minut.

Zde je recept na uzenou křepelku.

4. Krevety

Bez ohledu na to, jak krevety vaříte, zaručeně si na nich pochutnáte díky jejich chuti. Jeho maso je obvykle smažené, restované a dušené a tyto tři způsoby vaření jistě přinesou pikantní chuť krevet. Pokud však existuje méně známá, ale o to chutnější alternativa přípravy, je to uzení.

Vaším cílem při uzení krevet by mělo být zachování a zvýraznění sladké a jemné chuti masa. Předehřejte si tedy udírnu na 225 stupňů Fahrenheita nebo 107 stupňů Celsia. Mějte na paměti, že krevety se rychle převaří, takže se ujistěte, že je nekuřte déle než 20 až 30 minut. Pokud překročíte časový limit, už to nemusí být k jídlu.

Zde je recept pro uzené krevety.

5. Filet z tilapie

Obvykle vidíme lososa, makrelu a pstruha jako nejlepší ryby na uzení. Ale jen zřídka uvažujeme o filetu tilapie, vzhledem k tomu, jak chutná může být po uzení. Většinou se smaží nebo griluje, a i když chutná dobře tak či tak, mnohem lepší je chuť, když se filet tilapie udí.

Nejprve musíte udírnu předehřát na 220 stupňů Fahrenheita nebo 104 stupňů Celsia. Nechte rybu udit jednu hodinu, než zkontrolujete teplotu jádra. Když teplota dosáhne 145 stupňů Fahrenheita nebo 63 stupňů Celsia, tilapie je hotová.

Zde je recept na uzenou tilapii.

Toto je pět druhů masa, o kterých jste nevěděli, že se dají udit a které při uzené chutnají naprosto fantasticky. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog kde sdílíme spoustu exkluzivních tipů a triků.