Stát se mistrem v grilu je tak jiné než stát se někým, kdo je mistrem grilu. Umění uzení zahrnuje 3 méně známé kusy hovězího masa, které jsou ideální k uzení. V tomto článku si povíme vše o těch hlavních příkladech skvělých střihů, které nejsou tak známé!
Díky desetileté historii centrálního grilování v texaském stylu, když většina mistrů na dvorku vaří hovězí maso, obvykle sbírá hrudí. Ale existuje spousta dalších střihů, které stojí za to. Zde jsou Bradleyho doporučení, která by se měla kouřit častěji.
Přečtěte si 7 dalších méně známých kusů hovězího a začněte svou kuřáckou cestu!
1. Chuck Roll
Pro uzení je sklíčidlo vřele doporučeno, protože je vždy k dostání v každém maloobchodě nebo řeznictví. Je to tradiční mom-and-pop pečeně, která se obvykle pomalu peče v troubě jako pečeně. Na udírně nebo grilovací jámě se však může proměnit v něco dalšího.
Prvním krokem je potřít povrch tenkou vrstvou žluté hořčice a poté hojně posypat směsí soli a pepře v poměru 50/50. Druhým krokem je přiložit ho na kuřák Bradley na 4 až 6 hodin při 200 stupních,
Poté to můžete trochu porazit. Můžete snadno přejít na 250. Poté jej dvakrát zabalte do hliníkové fólie nebo řeznického papíru. Vložíme do trouby a necháme přes noc při 200 stupních odležet. Příští ráno se probudíte a užijete si tu nejlepší uzenou rolku, jakou kdy budete mít.
Profesionální tip: U místního řezníka požádejte o pětikilovou pečínku. Je tu další pečeně ze sklíčidla, ale to je obvykle označeno jako pažní pečeně. To je trochu hubenější střih, takže záleží na tom, kolik tuku chcete.
2. Pečená svíčková
Špička ze svíčkové je další snadno dostupná pečeně, která se skvěle hodí k uzení. Dá se použít podobně jako pečeně ze sklíčidla, jen je libovější. Je to strouhaná hovězí aplikace a ne krájené hovězí. Po několika hodinách uzení ho klidně zabalte a dopečte v troubě nebo hrnci.
Pečeně ze svíčkové připomíná spíše ohřátý kotlík, kde si můžete dát hovězí vývar a pivo. Pak je smíchejte na sporáku s nakrájeným hovězím masem. Dokonale se zahřeje na další jídlo.
3. Chuck Krátká žebra
V posledních několika letech omračují mistři v různých restauračních řetězcích hosty obřími hovězími žebry. Tato žebra mohou vážit o dvě libry více, zatímco krmí 2 nebo 3 hladové strávníky najednou. Tento styl žeber však může být těžké vytáhnout doma.
Je to proto, že prodejci obvykle nenosí plátová krátká žebra, ale skvělou alternativou jsou krátká žebra sklíčidla.
Ty pocházejí od krávy výše, konkrétně ze sklíčidla nebo z oblasti předních ramen. Řezníci obvykle připravují jednopalcové části krátkého žebra sklíčidla pro dušení na sporáku nebo v troubě. Tyto sekce jsou připravovány interně, což znamená, že můžete požádat o získání celého sklíčidla s krátkým žebrem.
Kus se čtyřmi kostmi váží asi 4 nebo 5 liber. Je to skvělá možnost použití pro kouření. Jakmile budete mít kosti připravené, lehce je osolte a opepřete a pak kuřte při 225 stupních asi 6 až 8 hodin.
Poté je při 160 stupních zabalte, aby se vypotily a vlhké nechte zahřát na další vaření. Nakonec vykuřte krátké žebro sklíčidla při teplotě 200 až 210 stupňů Fahrenheita (vnitřní teplota) pro velké finále.
Jak najít další střihy
Kam se tedy příště vydáte na tyto méně známé kusy hovězího masa?
Pokud hledáte méně známé střihy, často by bylo nejlepší zajít na speciální trh a vypátrat je.
Obvykle jsou ručně řezané na objednávku, jakmile si je vyžádáte. Řezníci mohou vždy doporučit nové kusy a nabídnout návod, jak je vařit.
Na druhou stranu supermarkety mohou být o něco větším hitem. Vždy bude záležet na tom, kdo je za pultem. Pokud se tam dostanete brzy ráno, zlepší se vaše šance.
Pokud hledáte nejlepší kuřáky ve své třídě ve městě, navštivte naši webová stránka pro širokou škálu různých produktů pro uzení potravin. Ještě lépe, podívejte se na naše blog pro další tipy a triky pro vaše další kouřící dobrodružství!