3 Homemade Rubs to take Your Smoked Chicken to the Next Level

3 Domácí ruby Dostat vaše uzené kuře na další úroveň

Posted on: January 17, 2023



Není pochyb o tom, že uzení je ideální způsob, jak získat toto dobře propečené, jemné a chutné kuře.

Není pochyb o tom, že uzení je ideální způsob, jak získat toto dobře propečené, jemné a chutné kuře. Když se ale mluví o tření, mnoho lidí si vybaví tření hrudí nebo vepřového masa. Aniž by o tom věděli, přidáním skvělého potírání kuře před jeho vhozením do udírny získáte pikantní, kouřové a olizující uzené kuře.

Můžete si také vybrat ze široké škály koření, včetně univerzálního kuřecího masa, které se skvěle hodí ke každé části této drůbeže. Překvapivě máte také možnost upravit si své domácí pomazánky, abyste své uzené kuře posunuli na další úroveň.

Co je to suché tření?

Suché potírání je směs suchého koření, která může obsahovat bylinky a další suché přísady. Směs se bohatě posype a rozetře na povrch kuřete nebo nanese na jídlo, které chcete připravit. V závislosti na vašem receptu můžete použít suché mazání na drůbež, maso, ryby a dokonce i zeleninu.

Ruby se přiklánějí ke slanému základu a pomáhají umocnit ostatní chutě v bylinkách obsažených ve směsi. Posypání suchým třením na kuře také zlepší chuť, protože proniká do masa.

Na trhu najdete různé typy odtěrů, od standardních až po super-vylepšené, ale nic se neblíží přizpůsobeným, domácím odtěrům.

Domácí maznice, které posouvají vaše uzené kuře na novou úroveň

1. Základní suché třít

Toto je jedna z našich oblíbených pomazánek na kouření celého ptáka. Tření se také dobře hodí k dalším kuřecím řezům, chcete-li je rozmazlovat nebo rozmazlovat. Je to také jeden z nejvíce přizpůsobitelných receptů na potírání, které můžete získat. Máte svobodu přidat nebo snížit jakékoli koření, v závislosti na vaší chuti.

Toto suché potírání zvýrazňuje chuť vašeho kuřete v závislosti na druhu a povaze koření, které přidáte.

Dvě polévkové lžíce tohoto suchého tření budou stačit k tomu, abyste na vašem ptáčkovi vytvořili ten křupavý povlak. Musíte vytvořit pastu ze suchého tření pomocí jedné lžíce olivového oleje a poté směs namazat na kuře. Vložte kuře do udírny a počkejte, až se kouzlo stane.

2. Středomořské suché třít

Jedná se o vysoce chutnou pomazánku, kterou si můžete vyrobit doma. Rub je bohatý na pikantní příchutě, protože obsahuje obrovské množství cibulového a česnekového prášku. Stejně jako jeho název je středomořská suchá směs vyrobena z klasických řeckých bylinných příchutí, jako je oregano, sušená bazalka nebo kopr.

Dávejte pozor, abyste protřepali, aby se prášek, koření a bylinky v tomto receptu rovnoměrně promíchaly a slepily je dohromady. Budete jím chtít potřít i celou vnější stranu kuřete, ať už připravujete celé nebo nakrájené kuře.

Nezapomeňte na vnější stranu kuřete potřít rozpůlenými citrony, abyste udrželi jeho vlhkost po celou dobu vaření.

3. Smokey Chipotle Dry Rub

Všichni chceme pikantní, kouřové a hluboce ochucené kuře, což je přesně to, co poskytuje kouřový chipotle dry rub. Tento suchý třen dělá čest svému jménu a můžeme vám zaručit, že s ním nikdy neuděláte chybu.

Smoy chipotle rub se dobře hodí k různým kořením, včetně kmínu, uzené papriky a touhy po ancho chilli prášku. Uzená paprika s kouřovým chipotle dry rubem posouvá chuť na jinou úroveň.

Nejprve naneste suchou třísku na kuře, než ji přidáte do omáčky, pokud chcete omáčku.

Po aplikaci suchého tření doporučujeme nechat kuře alespoň 10–15 minut sedět. To umožňuje, aby tření správně sedělo na kuře a vstoupilo do masa.

Jak vařit

Natírání drůbeže neomezí možnosti vaření. Suché pomazánky jsou velmi univerzální a můžete je vařit v závislosti na tom, co diktuje váš recept. Naší preferovanou metodou by bylo vhodit do udírny kuře s kouskem nebo motýlkem, nebo si můžete vybrat pomalé vaření nebo pečení kuře v troubě.

Pro optimální zážitek z uzení jídla doporučujeme používat spolehlivou udírnu. Můžete se rozhodnout jít za námi Bradley Food Smoker které vám pomohou zlepšit váš zážitek z vaření. Ujistěte se, že máte a teploměr na vaření pomáhá hlídat teplotu masa. Vaše nasucho třené kuře bude hotové, když váš teploměr ukáže vnitřní teplotu 165 °F (74 °C).

Jakmile budete připraveni, nechte kuře alespoň 10 minut odpočinout. To umožní, aby se šťáva rovnoměrně přerozdělila skrz kuře.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.