Does Smoking Food Kill Bacteria?

Kouření potravin Zabít Bakterie?

Posted on: January 16, 2023



Bezpečnost potravin byla vždy velkým zájmem a prioritou veřejného zdraví. Mikroorganismy se bohužel mohou snadno vzkvétat v potravinách, kde jsou příznivé podmínky a dostatečné živiny.

Bezpečnost potravin byla vždy hlavním zájmem a prioritou veřejného zdraví. Mikroorganismům se bohužel snadno daří v potravinách, kde jsou příznivé podmínky a dostatek živin. Plísně, kvasinky a bakterie také považují maso a drůbež za ideální substrát pro růst, což má za následek snížení bezpečnosti masa a zhoršení kvality.

Tyto skutečnosti mohou znít děsivě a zdrcující. Pokud jste však vybaveni tím správným spotřebičem a víte, jak vařit jídlo při správné teplotě, nemusíte se bát, že byste snědli potraviny s potenciálně nebezpečnými mikroby.

Jak kouření zabíjí bakterie

Kouření jídla může skutečně zabíjet bakterie. To je možné prostřednictvím následujících dvou faktorů:

  • Antimikrobiální vlastnosti – Díky antimikrobiálnímu účinku chemických sloučenin z kouře může uzení potravin účinně zabíjet bakterie.
  • Teplo – Teplo během uzení také zabíjí bakterie v závislosti na použité teplotě a době. Většina mikrobiálních buněk pravděpodobně zemře při teplotě nad 149 stupňů Fahrenheita (65 °C) a poruší strukturu zárodků, takže nebudou schopny fungovat.

Mějte na paměti, že ne všechny druhy potravin se připravují ve stejném teplotním rozsahu. Většina hovězího masa se dobře udí při teplotě asi 225 až 240 stupňů Fahrenheita (107 °C – 116 °C) a vaření trvá déle než ryby a mořské plody, které se vaří při teplotě kolem 200 až 225 stupňů Fahrenheita (93 °C – 107 °C) a při kratší dobu 20 minut až hodinu.

Pomocí digitální udírny potravin, jako je např Bradley Smoker, můžete ovládat kouř a dobu vaření při použití správné teploty, ať už připravujete hovězí, drůbeží, vepřové, jehněčí nebo mořské plody. Tím účinně zlikvidujete bakterie a další mikroorganismy. To znamená, že používání udírny nejen dodává vašemu jídlu přitažlivou chuť, ale také zajišťuje, že je bez bakterií.

Výhody používání kuřáku

Uzení jídla ve skutečnosti není moderní inovací. Kouření ryb a masa existuje od té doby, co domorodé kultury zjistily, že jejich jídlo ochrání před hmyzem. Od té doby se používá v mnoha zemích po celém světě různými způsoby, dokud nám moderní technologie vaření nepřinesla kuřáky s bohatými funkcemi. Výhoda uzení potravin pomocí udírny však přesahuje pouhé udržení vašich oblíbených jídel bez bakterií a potenciálně nebezpečných mikrobů.

Čtěte dále a zjistěte různé způsoby, jak maximalizovat toto inovativní vybavení. Také jsme sdíleli několik Bradley tipů a triků, jak plně využít Bradley Smoker.

Vylepšená chuť jídla

Uzení zvyšuje chuť a vůni jídla, díky čemuž je chutnější a uspokojující. Bez stálé teploty v udírně však dokonale prouzeného masa nedosáhnete. Musíte také použít správnou velikost a hustotu dřevěných třísek, abyste zajistili správné množství kouře.

Tajemství lahodné uzené chuti je Bradley Bisquettes. Jsou jedinečně navrženy tak, aby byly jednotné co do hustoty a velikosti a dodávají se v řadě nádherných příchutí, včetně třešně, olše, jablka, dubu, bílého ořechu, pekanu a dalších.

Vždy můžete experimentovat s různými příchutěmi, dokud nenajdete to, co je vhodné pro vaše chuťové pohárky. Automaticky zhasnou, aby se odstranily pryskyřice a dehet, které by mohly narušit chuť vašeho uzeného jídla.

Uzení jídla snadné a bezproblémové

Na rozdíl od jiných kuřáků v dnešní době, o které je třeba neustále pečovat, aby přinesli požadovaný výsledek, Bradley Smoker vám ušetří čas a námahu tím, že nabízí větší kontrolu a všestrannost. Jediné, co musíte udělat, je zadat správné nastavení a nastavit čas a teplotu.

Pokud například chcete vařit dětská žebírka, nastavte časovač na pět hodin a vařte je při teplotě v rozmezí 225 až 240 stupňů Fahrenheita (107 °C až 116 °C). Pak se můžete při čekání, až bude jídlo hotové, podílet na dalších věcech, stačí to každých pár hodin zkontrolovat. Produkuje také čistý kouř po dobu až osmi hodin bez nutnosti doplňování dřeva.

Uživatelsky přívětivý

Mnoho prvních uživatelů se může cítit zastrašeni používáním udírny kvůli složitému ovládání a nastavení. U Bradley Smoker je tomu jinak. Díky uživatelsky přívětivé specializované technologii posouvá uzení potravin na zcela novou úroveň.

Je termostaticky řízená, elektricky poháněná a produkuje kouř pomocí bisket Bradley. Vnitřní nerezová ocel poskytuje izolaci, takže je efektivnější pro udržení tepla, a to i během velmi chladných nebo horkých dnů.

Se čtyřmi vyjímatelnými policemi máte lepší přístup. Je také dostatečně prostorná na vaření pro velkou skupinu lidí. Tyto a další vlastnosti dělají z udírny ideální zařízení pro každého, kdo nemá trpělivost, čas nebo prostor na uzení jídla starým způsobem. Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.