The Real Difference Between Charcoal VS Wood Smoking

Reálný rozdíl mezi Charules VS Wood Kouření

Posted on: January 13, 2023



Kouření jídla mezi uhlím a dřevem je něco, o čem vždy diskutovali profesionální kuřáci. Což je lepší a proč? Rozbijeme rozdíly a podobnosti mezi dřevem a dřevěným uhlím.

Bitva o uzení mezi dřevěným uhlím a dřevem je něco, o čem profesionální kuřáci vždy diskutovali. Co je lepší a proč? Rozebereme rozdíly a podobnosti mezi dřevem a dřevěným uhlím.

Jaký je rozdíl mezi dřevěným uhlím a dřevem?

Dřevěné uhlí a dřevo jsou dva základní prvky, které můžeme použít k uzení jídla. Oba hoří a vytvářejí teplo a kouř, který dodává chuť a používá se k uzení našeho masa a ryb. Zatímco proces kouření s těmito dvěma palivy může být velmi podobný, výsledky mohou být velmi odlišné.

Dřevěné uhlí a dřevo často dodávají vašemu uzenému masu různé chutě. Dřevěné uhlí a dřevo ve skutečnosti oba pocházejí ze stromů. Je celkem zřejmé, že dřevo pochází ze stromů, ale dřevěné uhlí je ve skutečnosti dřevo, které již bylo spáleno do té míry, že je to jen uhlík.

Chuť dodávaná dřevěným uhlím a dřevem závisí na složení každého zdroje paliva. Při spalování oba tyto zdroje paliva uvolňují plyny, které se mísí se vzduchem a vodní párou. Tato kombinace plynu a tepla vytváří jedinečnou chuť, kterou můžete získat z různých druhů dřeva nebo dřevěného uhlí.

Různé druhy dřevěného uhlí

Existují dva různé typy dřevěného uhlí, které se běžně používají v procesu kouření. Brikety na dřevěné uhlí často najdete v místním supermarketu nebo železářství. Jsou vyráběny pro konzistentní výstup kouře a tepla. Jsou to stlačené dřevo a piliny smíchané s některými chemikáliemi, které mu pomáhají udržovat teplo a tvar. Je nepravděpodobné, že by zkušení kuřáci používali takový produkt. Noví kuřáci však mohou zvážit brikety, protože mohou usnadnit proces uzení.

Dalším hlavním typem dřevěného uhlí je kusové dřevěné uhlí. Kusové dřevěné uhlí je velmi unikátní palivo ke kouření, které je považováno za čisté a čisté spalování. Tento druh dřevěného uhlí je vlastně dřevo, které bylo spáleno bez přítomnosti kyslíku, čímž se ze dřeva zbaví veškeré vlhkosti a dalších nečistot, výsledkem je topné těleso pro vaše uzení. Kusové uhlí má tendenci hořet rychleji, takže jej musíte bedlivě sledovat a možná budete muset přidávat další při kouření.

Různé druhy dřeva

Bikety na kouřeníNa trhu existují dřevěné štěpky, dřevěné pelety a tradiční tvrdé dřevo. Možnosti jsou nekonečné a závisí na typu kuřáka, kterého máte. Většinou všechny tyto možnosti odvedou svou práci, nicméně je důležité mít na paměti, že některá dřeva se lépe hodí k různým druhům masa.

Profesionální tip: Určitě se podívejte které příchutě dřeva se dobře hodí ke kterým druhům potravin pro dokonalé a chutné vaření!

Téměř všechny druhy dřeva používané k uzení jsou tvrdé. Tvrdá dřeva pocházejí z listnatých stromů, které produkují ovoce a ořechy, jako je jablko, třešeň, mesquite a dub. Tvrdé dřevo používané k uzení a vaření je téměř vždy dřevo, které bylo vysušeno na vzduchu, aby se odstranila velká část vody.

Některá dřeva hoří rychleji a některá pomaleji. Někteří jsou „nastav to a zapomeň na to“ a práce je hotová. Naštěstí se můžete kvůli kouření obrátit na Bradleyho Smokera Bikety které hoří rovnoměrně a hladce pomocí Technologie CleanSmoke pro rovnoměrné uzení při teplotě specifikované pro váš recept.

Tvrdá dřeva přicházejí ve všech tvarech a formách, od kousků tvrdého dřeva po pelety a až po piliny. Jaký tvar dřeva použijete, závisí na tom, co vaříte a jak rychle chcete udit. Čím menší kus dřeva, tím obvykle kratší doba vaření. Větší kusy dřeva však vydávají teplo méně rovnoměrně.

Různé příchutě dřeva

Nyní samozřejmě existuje mnoho různých příchutí dřeva, které můžete ve své udírně použít. Každý druh dřeva dodává jinou chuť. Některá dřeva se k určitým druhům masa hodí lépe než jiná. Bradley Smoker nabízí velký výběr těchto dřevěných příchutí se širokou škálou kouření bisket. Níže je uveden přehled různých druhů dřeva a párování masa, které je třeba zvážit Bradley Smoker.

Třešeň

Třešňové dřevo je všestranné dřevo. Skvěle se hodí téměř k jakémukoli masu, které udíte. Velmi dobře se také hodí k jiným dřevům, jako je dub, pokud chcete přidat trochu extra šmrnc svému vepřovému zadku.

Cherry produkuje lehký kouř, který je vhodný pro dlouhé vaření, aby vytvořil příjemnou jemnou chuť. Nedivte se, že kouř z třešňového dřeva zbarví maso, které udíte, trochu do růžova.

Pekanový ořech

Pekanové dřevo je ideální pro uzení drůbeže, protože dodává ořechovou a sladkou chuť. Skvěle se hodí i k vepřovému masu a zvěřině. Podívejte se na některé Recepty na uzení pekanových ořechů od Bradleyho Smokera.

Mesquite

Mesquite dřevo je velmi populární chuťový profil v Texasu. Může to být velmi kouřové dřevo, které rychle hoří a dodává velmi bohatou chuť jakémukoli jídlu, které kouříte. Tento kouřový profil je skvělý pro tmavé maso, rychlé vaření a steaky.

Dub

Dub je skvělé dřevo na uzení vepřového a hovězího masa. Jeho chuťový profil není příliš silný, ale není ani jemný, poskytuje dobrou kouřovou chuť, aniž by přehlušil maso.

Tipy na kouření na dřevo

Ovládejte svou teplotu

Jedním z nejdůležitějších kroků v procesu uzení je stálá teplota pro váš kouř. Záleží na tvém teplota kuřáka, může být snadno ovladatelný. Ujistěte se, že jsou vaše větrací otvory otevřené nebo zavřené do té míry, do jaké chcete kontrolovat kouř. Vaše průduchy řídí proudění kyslíku do vašeho kuřáka, což může zvýšit nebo snížit proudění kouře.

Také získání a kvalitní teploměr na maso může pomoci zajistit, že nebudete muset kouř příliš rušit.

Voda

Vlhkost a voda mohou být nepřítelem dobrého kouře. Když totiž dojde k požáru, většinou ho uhasíme vodou. Ujistěte se, že je vaše dřevo zcela vyschlé a má velmi nízkou vlhkost. To vám pomůže spálit palivo při požadované a očekávané teplotě pro váš kouř.

Pomazánky, koření a kvalitní maso

Neztrácejte příliš času starostmi o to, jaký typ paliva byste měli používat (ačkoli biskety jsou skvělou volbou!). Zaměřte se na to, abyste měli vynikajícího kuřáka, který dělá to, co dělat má. Kupte si kvalitní maso od místního řezníka, požádejte o radu a pokyny, protože vám rádi pomohou.

Získejte koření a drtí, které chcete, aby vaše maso mělo tu nejlepší chuť. Tření může ve skutečnosti pomoci kouři přilnout k masu a vyvolat kouřové chutě, které hledáte.

Závěr

Kterou metodu byste měli zvážit? Pro dlouhé kvalitní kouření zvažte použití bisket, které umožňují nepřerušované dlouhé kouření.

Samozřejmě, pokud chcete snadnost a konzistenci, použijte Bradley Smoker s ochucenými dřevěnými udícími bisketami. Nezapomeňte se odhlásit blog Bradley Smoker pro tipy a triky, jak zlepšit své techniky uzení jídla!

Díky Za Yardem za napsání tohoto článku. Beyond Yard je stránka o grilování a zábavě na zahradě.

Happy Smoking!