Let's Explore the Unique Taste of Smoked Foods

Pojďme prozkoumat Unikátní chuť uzených potravin

Posted on: January 13, 2023



Kouření potravin existuje od vynálezu ohně. Kouření bylo primárně používáno jako přírodní technika pro konzervaci potravin. V současné době má kouření jídla úplně jiný účel. Kouření je mnohem víc než jen konzervování potravin. Jedná se o jedinečnou kouřovou chuť a aroma.

Uzení jídla existuje od vynálezu ohně. Uzení se primárně používalo jako přirozená technika konzervace potravin. V současnosti má uzení potravin zcela jiný účel. Kouření je mnohem víc než jen konzervování potravin. Jde o jedinečnou kouřovou chuť a vůni.

Při pohledu na dokonale vyuzený prskající steak může kdekomu sbíhat sliny. Zde se podělíme o Bradleyho tipy a triky pro pět klíčových faktorů, které stojí za jedinečnou chutí uzených jídel.

1. Kusy masa

Nyní můžete kouřit téměř jakékoli jídlo pro lepší chuť a jemnost, ale nic nefunguje lépe než maso. Když mluvíme o uzení jídla, okamžitě si vybavíme dokonale opálený kuřácký steak. A ano, kusy masa jsou samozřejmě důležité pro získání dokonalé uzené chuti.

Hovězí a vepřové maso jsou dvě oblíbené druhy masa pro uzení. The nejlepší řez z obou těchto zvířat je to jedno s dobrým množstvím tuku a pojivových tkání.

Když se pojivové tkáně zahřejí, tuk se začne rozpouštět a maso je měkké. Také lépe absorbují kouřovou příchuť. Pracovní svaly jsou pro tento účel nejlepší volbou. Podívejte se na nejlepší kusy vepřového a hovězího masa pro uzení zde.

Hovězí: Žebro, hrudí, svíčková, sklíčidlo, kýta, bok steak atd. jsou nejlepší kusy hovězího masa pro uzení.

Vepřové maso: Plece, bostonský zadek, celý hřbet, náhradní žebra atd. mají dostatečné množství pojivových tkání, které po uzení dodávají křehce šťavnaté maso.

2. Výběr správného dřeva na uzení

Dřevo se používá jako palivo při uzení, ale hraje důležitou roli při ochucení potravin. Obecně se k uzení používá ochucené dřevo z ovocných stromů.

Trik spočívá ve výběru správné příchutě pro uzení každého druhu masa. Zde je rychlý průvodce, který vám pomůže.

Olšové dřevo: Toto dřevo je přirozeně sladké a hodí se k rybám, vepřovému masu, drůbeži nebo jakémukoli lehkému masu.

Hickory dřevo: Jedná se o oblíbenou grilovanou příchuť, která je ideální pro žebra, slaninu a červené maso.

Jabloňové dřevo: Má jemnou ovocnou chuť, která se dobře hodí ke šunce, drůbeži a rybám.

Mesquite dřevo: Toto dřevo má výraznou chuť a je přirozeně mastné. To je vhodné pro větší kusy masa, které vyžadují delší pečení.

Javorové dřevo: Toto má sladkou a lehkou chuť. Zanechává na mase ztmavující efekt. Používá se především v kombinaci s jablkem, olší a dubem k uzení šunky a drůbeže.

Dubové dřevo: Je to nejlepší volba pro velké kusy tučného masa.

Třešňové dřevo: Toto dřevo se také používá v kombinaci s pekanem, dubem, bílým ořechem nebo olší k uzení vepřového a hovězího masa.

Bradley Bisquettes: Jedná se o speciálně navržené dřevěné štěpky od Bradley, které hoří přesně po dobu potřebnou k dodání dokonalé chuti. Bradley Bisquettes jsou k dispozici v 17 různých příchutích včetně pekanového ořechu, dubu, javoru, třešně, bílého ořechu, jablka atd.

Profesionální tip: Podívejte se na naši širokou škálu chuťové profily bisket abyste viděli, jaká chuť dřeva se dokonale hodí ke kterému druhu masa. Staňte se jako váš idol pitmaster!

3. Uzení za tepla nebo uzení za studena

To je velká otázka, ale nejprve musíme vědět, co je kouření za tepla a za studena. Při skutečném studeném uzení není žádné teplo, ale některé kusy masa vyžadují pro nejlepší chuť uzení za studena.

Mastné kusy masa nebo větší kusy, které je třeba vařit až do úplného propečení, jsou horkým uzením. Uzení za tepla se provádí při vysoké teplotě, kdy je jídlo vystaveno přímému teplu. Například žebra musí kouřit celkem alespoň 5 hodin a kuřák by měl mít teplotu 225 až 240 stupňů Fahrenheita nebo 107 až 110 stupňů Celsia.

4. Lék nebo solanka

To je důležitý krok k získání jedinečné chuti uzeného jídla. Nakládání je proces nanesení soli na všechny strany masa před uzením. Pomáhá urychlit proces vaření, protože maso má tendenci absorbovat více tepla a chuti.

Solení je proces namáčení masa ve vysoce koncentrovaném roztoku soli a vody několik hodin před uzením. Maso tak nasaje dostatek vlhkosti, aby při uzení nevysychalo. Solení také zvýrazní chuť masa.

5. Používání správné udírny potravin

Posledním, ale ne nejmenším krokem k získání dokonalé kouřové chuti je použití profesionálního udírny. Kvalitní kuřák vám může poskytnout požadovanou hotovou a soběstačně bez hlídání.

Naštěstí je tu pro vás Bradley Smoker. Bradley navrhuje udírny potravin s nejpokročilejšími funkcemi, které nevyžadují velkou pozornost. Podívejte se na tyto funkce, které musíte mít.

Automatický systém podávání: Profesionální udírna v případě potřeby automaticky podá palivo, abyste si mohli užít svůj čas při vaření. Udíři Bradley mohou pracovat nepřetržitě po dobu 10 hodin s automatickým systémem podávání dřeva. Jediné, co musíte udělat, je naplnit palivovou komoru a zapnout udírnu, abyste nemuseli hlídat děti a neměli žádné potíže.

Více možností vaření: Topné těleso pro vaření lze vypnout na studený kouř a pouze hoří dřevo s nádobou na led uvnitř pro uzení za studena, nebo pomocí adaptéru na studený kouř (Pokud nepoužíváme adaptér na studený kouř, nádoba na led kompenzuje teplo ze spalování dřevo, pokud tam není, nejde o uzení za studena)

Ergonomický design: Profesionální kuřák musí být vybaven všemi uživatelsky příjemnými funkcemi. Například máme udírnu Bradley, která je dodávána s magnetickými dvířky a těsněním dvířek, které zabraňují nadměrné ztrátě kouře, spolu s izolovaným vnitřkem z nerezové oceli a odnímatelnými rošty.

Parní zařízení: Vaření v páře pomáhá udržet maso po uzení křehké a šťavnaté. Udírna Bradley je dodávána se samostatným napařovacím tácem, který vaří maso v páře současně s uzením. Jednoduše musíte naplnit tác vodou a nechat udírnu dělat svou práci.

Poslední myšlenky

Doufáme, že vám tyto Bradleyho tipy a triky pomohly naučit se základy umění kouření. Tyto tipy z vás neudělají pitmastera přes noc, ale rozhodně vás povzbudí k tomu, abyste vyzkoušeli své dovednosti a získali dokonalou chuť uzených jídel.

Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.