How to clean your food smoker

Jak čistý váš kuřák jídla

Posted on: January 11, 2023



V průběhu let, protože jsem použil svého kuřáka v Bradley, existuje řada přátel a rodiny, kteří se rozhodli vzít se ponořit a zakoupit si Bradley pro sebe.

V průběhu let, kdy jsem používal svůj Bradley Smoker, se našlo množství přátel a rodiny, kteří se rozhodli pro tento krok a koupili si Bradley pro sebe.

Je těžké odolat přijít na grilovačku a ochutnat uzená žebírka, jalapeno poppers nebo kuřecí křidélka a nenechat se zlákat do místního obchodu, kde si popadnete vlastního kuřáka.

Je běžné, že se mě lidé během prvních několika měsíců, kdy jsem se učil, jak kouřit, ptají na mnoho otázek. Pravděpodobně jedna z nejčastějších otázek, které dostávám, se týká čištění udírny. Tak jsem si řekl, že napíšu tento článek, abych se podělil o to, jak čistím udírnu a její mnoho částí.

Jak čistit stojany

Je důležité tyto stojany vydrhnout po každém kouření. Někdy se jídlo může po kouření přilepit na rošt a také na ocelových roštech se obvykle nahromadí zbytky černého kouře.

Jednoduše omyjte v horké mýdlové vodě a vydrhněte tyto stojany. V závislosti na nahromadění je prostě hodím do myčky, abych je vyčistil. Jindy vyžadují trochu více práce a vytáhnu kartáč, abych je vyčistil. Používání podložek Bradley Magic Mats vám hodně usnadní život, protože se stojany tolik nezašpiní.

Odkapávací miska se velmi snadno myje

Dobře, budu první, kdo se přizná. Jsou chvíle, kdy po kouření nechám mísu plnou spálených sušenek a vody. Chci říct, že je snadné zapomenout to vyčistit po vykouření všeho toho úžasného jídla.

Jíte, navštěvujete přátele, dostane se do večera a před spaním nasadíte přikrývku na kuřák. Pak možná uplyne týden a budeš chtít něco kouřit. Otevřete dveře, abyste zjistili, že mísa je plná vody a ohořelých sušenek – jejda!

I když rád čistím mísu po každém kouření, pokud jste to neudělali, jednoduše vysypte obsah a nerezovou mísu umyjte v horké mýdlové vodě. Pak je připraven na další kouření!

Odkapávací miska ve tvaru V bude vyžadovat kartáč

Tato štěrbinová odkapávací miska, která zakrývá hořák na biskety a odkapávací misku, je pravděpodobně tou částí kuřáka, která na ni dostane nejvíce harampádí. Cokoli, co ukápne z uzeného jídla, spadne na tento tác a po uzení žebírek, kuřecího nebo vepřového bůčku může být tác nepořádek!

I když se na něm může po jednom kouři nahromadit spousta harampádí, ve skutečnosti se docela snadno čistí. Počkám, až udírna zcela vychladne, a vyndám tác.

Potom pomocí škrabky na gril/bbq a kartáče seškrábu všechno haraburdí do sáčku a vydrhnu. V případě potřeby můžete podnos omýt v horké mýdlové vodě a vypadat téměř jako nový! Snažím se to čistit po každém kouření, zvláště pokud na tác padalo hodně kapek.

Pečeti dveří

Spuštění udírny způsobuje, že se na dvířkách shromažďuje velké množství zbytků kouře. Postupem času se na těsnění dveří může nahromadit nějaká špinavost.

Není to vůbec velký problém, ale může to způsobit, že se dveře trochu přilepí. Zjistil jsem, že po několika dlouhých kouřích potřebují těsnění na dveřích rychle vyčistit.

To se provádí pomocí mycího hadříku a teplé mýdlové vody. Stačí otřít těsnění dvířek a rám udírny, kde se těsnění dvířek dotýkají. Čištění těchto míst zajistí hladké otevírání a zavírání dveří.

Hořák na biskety

Postupem času jsem zjistil, že na hořáku na biskety se může nahromadit popel. Kouřím hodně a nestává se mi to často. Všímám si toho však, když se piškoty nepropalují, jak by měly.

Pokud se na hořáku hromadí popel, zdá se, že snižuje přenos tepla na čerstvé biskety. A můžete se podívat do odkapávací misky a najít sušenky pouze ze 2/3 spálené.

Čištění hořáku je velmi snadné. Ujistěte se, že je hořák vychladlý a vyjměte odkapávací misku ve tvaru V, abyste měli hodně místa. Poté na základně bisketového hořáku pomocí nástroje seškrábejte veškerý zbytkový popel.

Zatímco gril/bbq škrabka funguje, já osobně používám starý plochý šroubovák. Je dostatečně malý, aby se dostal do rohových míst hořáku, a funguje jako kouzlo!

Kuřácké stěny mají nějaký charakter. Nečistěte je!

Toto je jedna část kuřáka, kterou se snažím nikdy nečistit. Rád vidím zbytky černého kouře po stěnách mého kuřáka.

Je vidět, že to hodně používám. Kromě toho mám pocit, že toto „koření“ udírny také zvýrazní chuť všeho, co se v přístroji vaří.

Nyní, v průběhu času, může dojít k malému odlupování a jednoduše seškrábu všechny černé vločky ze stěn kuřáka. Kromě toho nic jiného nedělám. Své kuřácké stěny jsem nikdy nemyla ani nedrhla. To by mému kuřákovi vzalo všechen charakter!