Jednou z nejčastějších debat při uzení potravin je, zda byste měli nebo neměli používat odkapávací a vodní pánve. Neexistuje žádná jednoznačná odpověď, protože vše závisí na osobních preferencích. Pokud však hledáte důvody, proč byste měli zvážit použití odkapávací misky nebo vodní misky, je jich spousta (ale pro váš Bradley musí být vždy k dispozici!). Jedinou nevýhodou je, že jejich čištění může být docela problematické, zvláště pokud nevíte, jak to udělat správně.
Pokud jde o odkapávací pánve, jejich účel je jednoduchý: sbírat tuk odkapávající z masa, které udíte. To je důvod, proč je umístěn přímo pod jídlem. Zabraňuje dokonce tomu, aby se tuk dostal k vašemu zdroji tepla, čímž snižuje riziko vzplanutí ve vašem udírně.
Nádoba na vodu může pomoci vlhkosti, aby byla uvnitř udírny, a když se zahřeje, udržet nebo přidat vlhkost do vaší přípravy. Jeho hlavní funkcí je ale uhasit spálené biskety, protože budou hořet přesně 20 minut, mechanismus je přitlačí k vodě, aby z nich nevycházelo více tepla. A hlavní výhodou je, že získáte pouze čistý a čistý kouř, zatímco v jiných udírnách, které dřevo shoří na popel, byste získali kyselý a nechutný kouř, který nedodá nejlépe hotové jídlo.
Jakmile však využijete výhody používání odkapávací pánve pro vaše Bradley Smoker, nezapomeňte jej poté vyčistit. Opětovné použití může ovlivnit celkovou chuť, a to je něco, čemu byste se raději vyhnuli. Kromě toho je to nehygienické a to poslední, co byste chtěli, je kontaminovat jídlo. Po každém použití se tedy ujistěte, že pánev řádně vyčistíte.
Tipy na čištění odkapávací pánve
Nejprve vyjměte odkapávací pánev z udírny a nechte ji několik minut vychladnout. Mastnota by měla do té doby ztuhnout, ale pokud ještě ne, vhoďte do něj kostky ledu a ono to udělá za vás. Buď nebo obojí vám usnadní sloupnutí tuku a jeho vyhození do popelnice.
Poté naplňte odkapávací misku nebo ji namočte asi na 10 minut do horké vody, abyste odstranili zbývající olej. Pokud mastnota přetrvává, nalijte destilovaný bílý ocet, přikryjte odkapávací pánev a nechte půl hodiny působit. Bez scezení přidejte do směsi jedlou sodu, vydrhněte připálenou kůrku, abyste ji odstranili, a nechte roztok působit dalších 15 minut. V případě potřeby tento postup opakujte. Nakonec odkapávací misku opláchněte horkou vodou a osušte ručníkem.
Jsou také vhodné do myčky nádobí, takže se vždy můžete vydat tím jednodušším směrem.
Tipy na čištění vodních pánví
Fungují zde stejné hroty z odkapávacích tácků a jsou také vhodné do myčky nádobí, takže se vždy můžete vydat tímto směrem a nechat stroj, aby práci udělal za vás.
Někteří lidé dávají do vody pivo nebo koření v domnění, že to pomůže zvýraznit chuť masa. Pravdou je, že se odpaří pouze tekutina a s konečným produktem neudělá téměř nic, kromě sotva patrného zápachu. Kromě toho, když do vodní pánve přidáte něco jiného, bude pro vás pozdější úklid ještě těžší.
Další skvělé nápady, jak ze svého Bradley Smoker vytěžit maximum, najdete v úžasných článcích na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.