Bradley Blogger: the Philly Foodist interview

Blogger Bradley: Philly Foodist Interview

Posted on: January 10, 2023



Spárujte text s obrázkem a zaměřte se na vybraný produkt, kolekci nebo blogový příspěvek. Přidejte podrobnosti o dostupnosti, stylu nebo dokonce uveďte recenzi.

Můžete nám říct něco o sobě/rodině/životní situaci?

Žiji se svým celoživotním partnerem Patem a našimi čtyřmi chlupatými dětmi v jednom z nich
nejstarší čtvrti ve Spojených státech, přímo na okraji South Philadelphia. Vlastníme 200+ let starý dům – ne příliš velký – ale se čtyřmi patry obytné plochy a velkými (pro město) zadními a bočními zahradami.

Nejtrapnější příběh o jídle/kuchařce

Před mnoha lety přišlo do módy „kouření čaje“. Rozhodl jsem se to zkusit na večeři pomocí mého spolehlivého bambusového parníku. Ryba byla zcela nedotčena (žádná kouřová příchuť/vůbec žádná chuť!), ale můj bambusový parník skončil s hlubokou a trvalou chutí a vůní čaje! Bylo by mnohem přesvědčivější, kdybychom to nakrájeli a pokryli!

Tento skvělý blog! Jak a kdy to začalo

Byl jsem dlouho posedlý tím, jaký vliv může mít jídlo na naše zdraví, chování a celkovou pohodu. Situace se spravedlivou distribucí dobrého jídla v Americe – stejně jako hlad v Americe, jsou pro mě také hnacím motorem.

To je to, co mě přivedlo na blog. Vyrůstal jsem u babičky, která vařila všechno „od nuly“. Většinu svého života jsem nakupoval na farmářských trzích a ve stáncích. Ve Philadelphii máme to štěstí, že jsme obklopeni spoustou úžasných farmářů a producentů!

Jezte lokálně a sezónně

Ale i přes veškerou tuto odměnu jsem stále viděl, jak lidé jedí zpracované, továrně vyrobené jídlo – a rychlé občerstvení – jako základ jejich stravy. Chtěl jsem se podělit s lidmi, že opravdu není tak těžké jíst lokálně a sezónně. Stejně jako jíst jídlo, které bylo vychováno humánně a bez chemikálií.

Samozřejmě, když se dostanete do těchto problémů, přirozeně se také dostanete do problémů životního prostředí, udržitelnosti a soběstačnosti. Spolu s pěstováním, vařením a jídlem také velmi investuji do učení se všemu, co mohu, abych byl úspěšným Urban Homesteaderem.

Cíle pro blog

Blog rozhodně používám k učení, vzdělávání, sdílení informací a k tomu, abych pomáhal lidem setkávat se kolem problémů, které nás zajímají. A aby se bavilo!

Musím říct, že když mi někdo řekne, že jede na farmářské trhy a/nebo že nakupuje humánně chované maso a drůbež.

Ještě lepší je, že více „poškrábou vaření“ a vyhýbají se tomu, abych si to vzal, jsem naprosto posílen a vím, co chci, aby The Philly Foodist dosáhl!

Odkud se vzala vášeň pro jídlo

No, jistě, hodně jsem se naučil od své babičky. Nechala mě být po svém boku v kuchyni od útlého věku a viděl jsem, jak ráda krmí lidi.

To se stalo také jednou z mých opravdových radostí. Hodně mě také vzala na večeři, už když jsem byl velmi mladý. Během svých vysokoškolských škol jsem pracoval jako kuchař na objednávku/smažící kuchař a opravdu jsem si to užil.

Pat a já jsme měli několik let malý úspěšný cateringový podnik. Také jsem měl možnost více než deset let hodně cestovat po USA jako poradenský psycholog.

Byla to skvělá příležitost seznámit se s širokou škálou různých kuchyní a etnických jídel. A samozřejmě jsem celý život prožil ve Philadelphii. Je to skvělé město jídla!

Zvláštní vášeň pro kouření jídla

Především chutě! Kdo může vejít do prostředí, kde se dobře kouří, a necítí, jak mu začínají slzet ústa a všechny jeho „hladové“ zvonky a píšťalky utichají?

Také uzení nabízí kuchařům velké možnosti kreativity. Baví mě myšlenka experimentovat. Například uzení sýra je něco, co mě opravdu zajímá a v nadcházejících měsících budu dělat.

Nejoblíbenější věc k kouření

Těžká otázka, určitě! V současné těžké zimě, kterou si „užíváme“ tady na východním pobřeží USA, miluji hrudí, vepřovou panenku, vepřový bůček a určitě nějakou tu udírnu z jižního Jersey Bluefish.

Nedávno jsem se obrátil na Lamb Ribs. Úžasná chuť! Také experimentuji se zimní zeleninou: červenou řepou, máslovou dýní a tuřínem. S příchodem teplejšího počasí je to vše o uzeninách, drůbeži a mořských plodech všeho druhu. Pokud jsem nucen vybrat jednu položku jako svého absolutního „oblíbence“ – je to vepřové maso – zejména bůček.

Proč Bradley Smokers

Bradley jsou nádherně zkonstruované a velmi snadno se používají – i pro „nováčky“, mezi které se určitě počítám! Bradley nyní nabízí domácím kuchařům tolik možností.

Zpráva pro všechny ty fanatiky potravinářského kouře

Nestyď se! Začít! Získejte Bradley v jakékoli velikosti, která vám vyhovuje. Bradley zpřístupňuje kouzlo kouření mnoha z nás, kteří si mysleli, že to nedokážeme. Buďte na sebe nenároční. Experimentujte a naučte se, co vy a ti, pro které vaříte, opravdu milujete a pak to zdokonalte.

Brzy se chystá zbrusu nový blog Philly Foodist, nezapomeňte se na něj podívat!