Puff pastry baked hot smoked duck breast with chèvre and pear marmalade

Listové těsto pečené za tepla uzená kachna prsa s chèvre a hruškovou marmeládou

Thomas Karlstein

Prostě taková maličkost, která se perfektně hodí k pátečnímu zjevnému drinku.

Ingredients

Vrstva soli (10%)

900 g vody

100 g soli

(50 g dusitanové soli a 50 g nejodizované kuchyňské soli)

Kachní prsa uzená za horka Vykuřte požadovaný počet kachních prsou. Podle toho upravte množství solanky.

Na 4 kachní prsa stačí várka kolem dvou litrů.

Teplem uzená kachní prsa v listovém těstě s chèvre a hruškovou marmeládou (jedna délka)

3/4 kachních prsou uzených za tepla

1 plát (čerstvého hotového) listového těsta

Cca. 125 g chèvre

Cca. 1-2 lžíce hruškové a/nebo fíkové marmelády

1 lžička nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu

rozšlehaným vejcem na potření před pečením

Preparation

-"La nuit est à nous..." Když jsou slova vyslovena, začíná víkend. Poté se skutečně musíte ujistit, že se budete chovat. Brzy začnou skleničky cinkat a po vynesení dobrot je vše, co se děje, jen přirozeným pokračováním úvodu. Vzhledem k tomu, že přípravy na páteční večeři často časově utíkají, bylo by nedbalostí nenaservírovat tělu do té doby něco jedlého. Kachní prso uzené v páře zapečené v listovém těstě s chèvre a hruškovou marmeládou je právě ta maličkost, která se k pátečnímu samozřejmému drinku skvěle hodí.

Předkrm, někdo by to nazval. Jiný by řekl vybrat jídlo. Ti z nás, kteří to vědí, víme, že je to vlastně jen jídlo v pomalém hrnci. Kachní prsa uzená horkým kouřem patří k nejsnadnějším věcem na uzení. Samozřejmě je potřeba pár dní plánování, ale úsilí je minimální. Také, jak jste šťastní, když vám už v pondělí nebo úterý připomenou, že je skoro víkend?

Kachní prsa se nechávají ležet ve vrstvě soli něco málo přes dva dny, než se suší a nechají se jeden den sušit na mřížce v lednici. Poté byly několik hodin vykouřeny horkým kouřem. Kachní prsa jsou nejlepší, když je poté necháme pár dní vakuově zabalit. Prsa můžete samozřejmě podávat přímo z udírny, ale já jim před začátkem hodování ráda dopřeji alespoň 24 hodinový odpočinek. Intenzivně červené a slané kachní maso je plné veškeré uzené chuti. Zabalené a zapečené v listovém těstě s hrubou chèvre a sladkou hruškovou marmeládou slaví úspěch.

Metoda:

Zákon o soli Uvařte vodu a vmíchejte sůl do vody.

Jakmile se začne vařit, sundejte z plotny. Voda se nesmí nadměrně odpařovat, protože pak hrozí přílišná koncentrace solanky. Směs nechte vychladit v lednici.

Teplem uzená kachní prsa:

Kachní prsa ořízněte na masové straně, aby se odstranily všechny nežádoucí blány. Tuková strana je řezaná v mřížkovém vzoru. Neřežte do masa. Poté položte prsa do vrstev. Přidejte závaží tak, aby byla kachna zcela zakrytá.

Po dni si můžete vyměnit místa na truhlách, aby týmy měly šanci proniknout rovnoměrně všude kolem. V zákoně 10% jsem nechala prsa ležet 2,5 dne. Myslím, že je perfektní, když se mají jíst jako svačina například k pivu. Pokud však budete prsa podávat jako hlavní chod, měli byste přejít na slabší vrstvu (8 %) a dobu ve vrstvě zkrátit na 2 dny.

Zvedněte prsa a důkladně je otřete do sucha. Poté je dejte odkryté/vzdušné na mřížku do lednice na dalších 24 hodin.

Po dni schnutí přichází na řadu uzení. Ke kachně jsou dobré jablečné nebo třešňové brikety.

Umístěte teploměr do nejtlustšího prsu. Nastavte kouř na 80°C a kouřte, dokud vnitřní teplota nebude 63°C. Po dosažení vnitřní teploty vše vypnu bez otevření skříně. Poté nechte prsa zůstat, dokud kouř nevychladne.

Nechte prsa vychladnout na kuchyňské lince. Pokud máte trpělivost, nejlépe teď uděláte, když je vakuově zabalíte a počkáte alespoň den, než si je začnete užívat.

Horce uzená kachní prsa v listovém těstě s chèvre a hruškovou marmeládou (jedna délka):

Listové těsto rozválejte na plát pečícího papíru.

Doprostřed plátu listového těsta položte chèvre jako stuhu (1/3 šířky krátké strany) a potřete tence marmeládou.

Mírně posypeme nasekaným rozmarýnem a navrch položíme tenké plátky uzených kachních prsou.

Po obou stranách náplně vyřízněte do těsta diagonální zářezy. Viditelné listové těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

Konce listového těsta přehněte kolem náplně.

Chlopně těsta přeložte z obou stran přes sebe. Těsto by mělo být opleteno přes kachnu. T

slepice potřeme cop vajíčkem.

Pečeme na 200°C horkovzduch asi 20 minut nebo dozlatova.

Nechte vychladnout do vlažného stavu, nakrájejte a podávejte se sklenkou šampaňského.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now