P10 Smoked Duck Breast

P10 Uzená kachna Prsa

Dan Shahin

Výsledek je lahodný.

Ingredients

2 Kachní prsa

Solanka:

1L vody

25,5 g soli

25,5 g hnědého cukru

+ jakékoli aromatické látky dle vašeho výběru. Použili jsme:

2 stroužky česneku (rozdrcené/rozdrcené)

2 Bobkové listy

1 lžička černého pepře

1 snítka tymiánu

Tento recept na slaný nálev byl vytvořen pro 2 x 125 g kachních prsíček s použitím 2% rovnovážného solného roztoku, ale lze jej upravit na tolik, kolik chcete vařit pomocí kalkulačky rovnovážného solného roztoku.

Preparation

Metoda:

Všechny ingredience solanky dejte do velké pánve a zahřívejte, dokud se sůl nerozpustí, a poté nechte vychladnout. Po vychladnutí kachní prsa solte 16–24 hodin, poté opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte na vzduchu zaschnout odkryté v lednici na mřížce alespoň 2 hodiny.

Nastavte si teplotu kuřáka P10 na 115C.

Jakmile vaše kachní prsa oschnou a jsou připravena k vaření, zapněte kouření P10. Ke kachně rádi používáme ovocná nebo ořechová dřeva jako je Jablko, Třešeň nebo Hickory.

Vložte kachní prsa do udírny P10, abyste je udili přibližně 1,5-2 hodiny, abyste dosáhli požadované vnitřní teploty 62-65C v závislosti na preferovaném propečení. Rádi vyjmeme při 62C a necháme 15 minut odpočinout.

V tomto okamžiku si můžete vybrat:

Užijte si svá kachní prsa teplá tak, jak jsou

Smažte na pánvi, aby byla kůže křupavá

Nechte vychladnout a vychutnejte si nakrájené studené

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now