Uzený Porchetta na kuřáku Bradley



Tento recept na ústní zalévání pro uzenou vepřovou porchettu určitě zapůsobí na každého milovníka masa! Se směsí bylin a koření se vepřové maso válcovalo a svázané a poté pomalu ukryto k dokonalosti s Hickory biskquettes, aby se na vnější straně vytvořily křupavé praskání na vnější straně a šťavnaté, chutné maso na vnitřní straně.

Ingredients

  • ½ malé bílé cibule
  • 1 malá šalotka
  • 5 stroužků česneku
  • Koření sůl a pepř
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • Kůra z celého citronu
  • Malá ruka plná čerstvé šalvěje
  • Malá hrst čerstvého rozmarýnu
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 PL medu
  • 1 PL worcesterové omáčky
  • Hickory Smoke biskety

Preparation

První věc, kterou musíte pochopit, je střih. Jedná se o obdélníkový střih od zad dolů k břichu. Na jedné straně je vepřový bok a na druhém konci je bůček. Kůže je ponechána, rovnoměrně rýhovaná, takže skončíte s křupavým praskáním. Řez pak svineme s kořenící směsí potřenou zevnitř, svážeme a znovu potřeme.

Nakrájejte všechny ingredience a přidejte vše dohromady v hmoždíři na pesto a rozdrťte na kaši nebo vložte na minutu do kuchyňského robotu. Výsledky budou stejné.

Pomocí velmi ostrého nože nebo břitvy nakrájejte kůži na velmi tenké části. Neřežte do masa. Položte porchetta bůčkem a potřete směsí všechno ostatní maso. Poté ho pevně srolujte tak, aby se slanina setkala s hřbetem a pevně svažte. Vezměte zbývající směs a vetřete vnější stranu pečeně do zářezů a trhlin. Přikryjte a dejte přes noc do lednice.

Ráno (brzy) jej vyjměte z lednice a nechte stát při pokojové teplotě, zatímco udírnu uvedete do provozu. Používáním bílých sušenek po celou dobu začněte kuřáka na 200ºF, po 2 hodinách zvyšte teplotu kuřáka na 220ºF. Znovu zvyšte za další 2 hodiny na 240ºF.

Celý proces uzení/vaření by neměl trvat déle než 8 hodin a chcete jej zastavit dříve, než se pečení dostane na vnitřní teplotu 180ºF. Nakonec, když si myslíte, že je to hotové, vyjměte z udírny, zabalte ji do fólie, přikryjte ručníkem a nechte odpočinout. Takto by mohl odpočívat až 2 hodiny. Získáte tak dostatek času na přípravu zbytku jídla.

Praskání: Toto je skutečná kůže prasete a je oblíbená mezi fanoušky. Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, když pečeně kontrolujete každé 2 hodiny, pečeně rychle vyjměte a kůži opečte. Také pochodeň na samém konci. Takhle uděláte praskání.

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now