Smoked and Crumbed Cod with Ratatouille

Uzené a kramované tresky s Ratatouille

Sandra Tate

Naprosto zbožňuji pevnou, masitou tresku a nemohla jsem odolat tomuto vydatnému vykostěnému hřbetu z tresky na trhu - čerstvém z Brixhamu.

Ingredients

Lék:

75 g mořské soli

25 g světle hnědého cukru

850 g hřbetu tresky

(servíruje 2)

80 g strouhanky

Lžička uzené papriky

Sůl a pepř

Olivový olej

Půl máslové dýně

Malá cuketa

Červená paprika ramiro

3 zralá rajčata

Půlka lilku

Stroužek česneku

Špetka chilli vloček

Máslo

Preparation

Léčba a uzení tresky:

Rozpustit 75 g mořské soli a 25 g světle hnědého cukru v 500 ml vařící vodou a nechte úplně vychladnout.

Ponořte 850 g hřbetu tresky v nálevu do přiléhavé nádoby a nechte na 1 hodina.

Opláchněte a zcela osušte na kuchyňském papíru.

Postavte Bradley Smoker s nástavcem na studený kouř a naskládejte na něj javorové biskety, umístěte tresku na drátěnou mřížku uprostřed skříně a pak ji nastavte na 2 hodiny k uzení.

Vyjměte ze skříňky, nakrájejte na jednotlivé porce - 4 štědré - zabalte je pevně do potravinářské fólie a uložte do lednice, dokud nebudete potřebovat.

Na tento recept jsem použil 2 porce a 2 okamžitě zamrazil na další den, další večeři...

Uzená a strouhaná treska s Ratatouille

 Podává 2:

Abychom podpořili kouřové chutě, použil jsem také uzenou papriku La Chinata (pálivou) na oživení drobenky.

Z kusu suchého chleba (použila jsem svůj vlastní, napůl hnědý bochník se semínky, ale použijte cokoli, co máte po ruce) zbavte kůrky a v kuchyňském robotu nastrouhejte na hrubo 80 g strouhanky ke kterému přimícháte a lžička uzené papriky, trochu soli, a lžíce olivového oleje.

Promícháme tak, aby se drobky jedly důkladně natřené olejem.

Dát stranou.

Troubu rozehřejeme na 220°C.

Připravte si ratatouille zeleninu. Vzít půl máslové dýně a znovu rozpůlte, oloupejte a poté nakrájejte na 5mm plátky.

Smažte na trošce olivového oleje ve velké pánvi dozlatova a do měkka, vyjměte a dejte stranou.

Vršek, ocas, rozpůlit a nakrájet malá cuketa; ořízněte, rozpůlte a odstraňte semínka červenou paprikou ramiro a tenké plátky; kostky 3 zralá rajčata; střih půlka lilku na 1 cm kostky; oloupeme a nastrouháme stroužek česneku.

Přidejte všechnu tuto zeleninu do pánve, ve které jste dýni vařili, a ještě trochu orestujte olivový olej dohromady s špetka chilli vloček, sůl a pepř.

Asi po 15-20 minutách, když je zelenina měkká, vraťte do pánve squash a nechte na nejnižším ohni. Máslo plech a na něj položte porce uzené tresky, než zabalíte a na rybu přitlačíte drobky.

Pečte v rozpálené troubě 12–15 minut, dokud drobky nezezlátnou a uzená treska bude uvnitř dokonale propečená.

Ihned podávejte s ratatouille a vše zakápněte citronovou šťávou.

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now