P10 Hot Smoked Salmon

P10 Horké Uzený losos

Dan Shahin

Super snadné a chutnají úžasné!

Ingredients

2 filety z lososa

Suchá solanka:

50g Sůl

50 g hnědého cukru

Tento recept na suchou solanku byl vyroben pro 2 rybí filé, ale lze jej snadno zvětšit na více.

Preparation

Metoda:

Smíchejte sůl a cukr a bohatě posypte rybu ze všech stran. Dejte na 30 minut do lednice.

Opláchněte kúru z lososa a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte zaschnout na vzduchu, odkryté v lednici na mřížce alespoň 1 hodinu.

Jakmile losos uschne a je připraven k uzení, nastavte udírnu P10 na 95 °C a kuřte. Rádi používáme olše s lososem, ale můžete je vyměnit za javor nebo jakékoli dřevo podle vašeho výběru pro podobně lahodné výsledky.

Vložte lososa do udírny P10 a nechte ho 1,5–2 hodiny udit, aby dosáhl požadované vnitřní teploty 55–60 °C v závislosti na požadované úpravě a podávejte horké nebo vychlazené a jezte studené.

Olše
 dřevo

Olšové bikety pro kuřáky Bradley

Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.

Shop Now