Deviled eggs - smoked deviled eggs

Devněná Vejce

Thomas Karlstein

Před nadcházející Velikonoční víkend, bufet, studentských recepcí a zelených zahradních stran, je to oprávněné pokračovat s tématem vybraných potravin. Tentokrát to bude pokrm, o kterém se mnozí pravděpodobně ozvali, ale které si myslíme, že jen málo lidí bylo skutečně snědené.

Ingredients

Uzená čertovská vejce:

8 natvrdo uvařených vajec

16 čerstvých krevet (jemně nakrájených)

4 lžíce majonézy

2 lžičky dijonské hořčice

6 plátků nakládané jalapeño (jemně nasekané)

1 lžička rýče jalapeňo

3 plátky slaniny

najemno nakrájená pažitka

pár kapek tabasca nebo jiné silné omáčky dle vašeho výběru

kajenský pepř nebo paprika smíchaná s chilli práškem na jemné posypání vydlabaného sušeného uzeného žloutku (viz recept)

Štěrkový uzený žloutek:

6 žloutků

Cca. 100 g moučkového cukru

Cca. 100 g soli

Preparation

Deviled vejce jsou vynikající pokrm pro kouř Bradley. Tvrdil bych, že kouř odnáší vejce tam, kam v původním receptu pouze aspirovala. Je samozřejmé – kde je oheň, tam by měl být i kouř. S nádechem kouře získají více charakteru, více oomph, více chuti, více lásky, více všeho. Pro větší výšku a odolnost proti žvýkání nasekáme v náplni několik krevet. Na rozdíl od mnoha receptových fašistů věříme, že povinností každého kuchaře je experimentovat i s klasickými pokrmy. Ne pokaždé, ale občas ano. Co je dobré, může být lepší a co je nejlepší, je pouze na půjčku. Můžete pouze vyhrát. Abychom malé lahůdky zvedali ještě o krok, vytahujeme trumf. Myslím na vydlabané, sušené a uzené žloutky. Co je na kouři zajímavé z hlediska ochucení a co je zvláště jasné u vaječných žloutků, je to, že kouř vytváří tolik chuťových asociací.

Ve slepém testu, bez ohledu na texturu, bych asi řekl, že podávaný žloutek je nějaký uzený kaviár. Jiný kaviár, ale pořád kaviár. S příjemnou chutí a brilantní barvou jsou zlaté žloutky naprosto skvělé jako doplněk k malému občerstvení. Jistě, vyžadují nějaký čas a plánování, ale většinu času se o sebe postarají a stojí za námahu. Takže ti z vás, kteří nikdy nezkoušeli čertovská vejce ani vydlabaný, sušený a uzený žloutek – nyní máte možnost obojí spojit.

Všichni víme, že čím více je toho zahrnuto, tím je to lepší. Jako hlavní jídlo můžete udělat čertovská vejce na křepelčích vejcích. Je snazší zvládnout něco, co se nemusí kousat v tempu chůze. Na Velikonoce a jídlo formou bufetu naopak platí obyčejná slepičí vejce. Vyberte si lepší druh vajíčka. Protože stejně jako u sýra je rozdíl mezi vejci a vejci.

Uzená čertovská vejce:

Metoda:

Začněte kouř Bradley s briketami mesquite. Pokud je venku plus stupňů, nezapínejte topná tělesa.

Vejce uvařte natvrdo, ale je lepší vyjmout vejce příliš brzy než příliš pozdě. Obvykle postačí, když je po varu necháme asi 7-8 minut povařit.

Rozdělte vejce a položte na udící mřížku.

Umístěte tam také jalapeño a slaninu. Kouřte hodinu vysoko v kouři s klapkou otevřenou na max.

Poté na pánvi opečte slaninu tak dokřupava, že ji lze později rozlámat na drobky. Necháme vychladnout a okapat na papíře.

Žloutky vybereme, rozmačkáme a nakrájíme krevety.

V misce smícháme žloutky, majonézu, dijonskou hořčici, nakrájené jalapeño, rýč jalapeño, asi polovinu rozdrobené slaniny a čtyři velké koktejly tabasca.

Vaječné žloutky důkladně rozmačkáme vidličkou.

Dokončete položením krevet.

Vše promícháme a dochutíme dalším Tabascem a případně trochou soli.

Směs sestavte zpět do půlek vajec. Nejjednodušší je to s pytlíkem s velkým otvorem.

Ozdobte nejprve jemně nasekanou pažitkou, poté kajenským pepřem, paprikou nebo chilli.

Dokončete loupáním přes žloutek. Podávejte se šampaňským, jakýmkoli šumivým nápojem nebo proč ne pivem.

Štěrkový uzený žloutek:

Metoda:

Dobře promíchejte cukr a sůl.

Trochu rozetřete na dno plochého talíře.

Oddělte žloutky od bílků a žloutky pak dejte na lůžko z cukru a soli.

Všechny žloutky zakryjte směsí cukru a soli. Měly by být zcela zakryté a neměly by již být vidět.

Poté dejte vychladit do lednice na minimálně 6 hodin a maximálně 24 hodin.

Poté opatrně vylovte žloutky. Jsou odolnější, čím déle jsou ponechány.

Sušíme na plechu v horkovzdušné troubě při 60°C 4 hodiny.

V polovině otočte žloutky. Pokuste se odstranit cukr a sůl, které zůstaly na povrchu.

Vaječné žloutky položte na silikonovou síťku na udící mřížku Udit nahoře bez tepla po dobu 0,5-1h.

Necháme vychladnout. Nyní jsou vaječné žloutky připraveny k hoblování. (Zbylé žloutky lze skladovat v mrazáku. Nejlepší jsou, když jsou vakuově balené.)

Mesquite
 Dřevo

Biskety Mesquite pro kuřáky Bradley

Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.

Shop Now