alt="bacon cocktail"

Uzený Slaninový koktejl Pro Victoria Day Recept



Příchod dne Victoria znamená dát za nás dlouhou zimu, připravovat se na teplejší dny dopředu a užívat si dlouhý a relaxační víkend.

Pro ty na kanadských územích je to La Journée Nationale des Patriotes, na památku aktivistů anglofonů a frankofonů. Jsou to ti, kteří bojovali za demokracii v Quebecu během 19. století.

Někteří to označují jako den žabky, kvůli velkolepému ohňostroji zobrazenému ve městech po celé zemi.

Ale pro většinu z nás, Victoria Day, může dlouhý víkend, může jen dlouho nebo cokoli, co tomu říkáte, dává lidem šanci dostat se ven s přáteli a rodinou a oslavit sladký den dovolené. Se všemi oslavami, které se chystají zahájit, vyvolává důležitou otázku - co pijete?

Možná jste jedním z těch Kanaďanů, kteří to laskavě označují za květen dva čtyři den, s odkazem na 24 balení piva. Pokud ano, přečtěte si dále!

Máme kouřovou, pikantní směs, kterou můžete vyzkoušet. Pochází z Patricia Richards z Thrillist.com. Užívat si!

Ingredients

1 ¼ Části bazalky Haydenův bourbon

1 díl St-Germain likéru - napuštěný uzenou slaninou Applewood (viz níže)

1 díl citronové šťávy – čerstvě vymačkané a přecezené

½ Část javorového sirupu, zředěný (poměr 1:1 Vermont grade A středně jantarového sirupu k vodě)

1 Dash Peychaudův koktejl bitters

¼ Částečně pasterovaný vaječný bílek

Způsob vaření St-Germain s infuzí slaniny:

9 Plátků jabloňové uzené slaniny

2 750 ml (25 fl. oz) lahví likéru St-Germain

Preparation

V předehřáté troubě opečte slaninu zvenku do křupava. Slaninu necháme vychladnout na papírové utěrce.

Naplňte skleněnou nádobu dvěma 750 ml (25 fl. oz) lahvičkami St-Germain.

Uvařenou slaninu vložte do sklenice a nechte 24 hodin louhovat při pokojové teplotě.

Vyjměte slaninu a vložte likér do mrazáku, aby se tuk ze slaniny mohl ztuhnout.

Likér přeceďte přes jemné sítko nebo sýrovou utěrku, abyste odstranili co nejvíce ztuhlého tuku.

V případě potřeby zopakujte proces mrazení/cezení, abyste odstranili veškerý zbývající tuk.

Dejte do lednice.

Pokyny pro koktejl:

Do mixovací sklenice smíchejte Basil Hayden's Bourbon, slaninový likér St-Germain, citronovou šťávu, zředěný javorový sirup, bitters a pasterizovaný vaječný bílek a důkladně protřepejte s ledem.

Přeceďte přes led do staromódní sklenice.

Ozdobte plátkem pomeranče a kouskem uzené slaniny Applewood infuzované St-Germain a jste v nebi!

My tady v Bradley Smoker vám přejeme šťastný, dlouhý víkend Victoria Day a šťastný víkend Memorial Day pro naše americké přátele!