smoked jerk chicken recipe

Uzený Škubnutí kuře



Kuřecí škubání, potažený kořením a pomalu uzený, je plný chuti s nádechem tymiánu, muškátového a skořice. V závislosti na vašem osobním vkusu si můžete vybrat, že budete mít horké nebo mírné.

Ingredients

Kuřecí prso

Jerk marináda:

½ cibule, nakrájená

2 stroužky česneku, oloupané

2 lžičky lístků čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu

2 lžičky soli

1 lžíce hnědého cukru

2 lžičky jamajského nového koření

½ lžičky muškátového oříšku

½ lžičky skořice

2 chilli papričky dle vlastního výběru, jemně mleté (použila jsem skotskou čepici)

½ lžičky pepře

2 lžíce limetkové šťávy

3 lžíce rostlinného oleje

½ lžíce jablečného octa

Preparation

Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu a rozmixujte do hladka

Nechte si pár lžic marinády a zbytek nalijte na kuřecí prsa a marinujte přes noc (nebo alespoň 4 hodiny)

Předehřejte udírnu na 250 °F s bílými sušenkami

Vložte kuře do udírny a po hodině kuře potřete marinádou

Kuřecí prsa udit, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 165 °F

Vyjměte z udírny a potřete zbývající marinádou