Smoked Game Bird Recipe

Uzený Lovný pták Recept



Toto je recept na uzenou herní ptáky, který jsem vytvořil pro bažant. Můžete však použít další herní ptáky jako Chukkas, Partridge, Grouse a dokonce i domestikované drůbež. Zde věnujte zvláštní pozornost solanka. Je to velmi důležitý krok k udržení vlhkosti masa.

Pták na solku po dobu nejméně 4 hodin, ale čím více, tím lepší. Až 12 hodin bude fungovat dobře.

Použijte dřevo preference, ale získáte lepší výsledky s olšími, třešněmi nebo mesquite biskquettes.

Ingredients

1 celý bažant (s kůží nebo bez kůže)

Dřevo (doporučeno třešeň, olše nebo mesquite)

Solanka:

½ šálku nakládací soli

6 šálků studené vody

¼ šálku hnědého cukru

3 PL javorového sirupu

2 PL bílého vinného octa

2 PL nakládacího koření

2 PL medu

3 PL sójové omáčky

1 šálek kuřecího vývaru

Preparation

Ve skleněné misce nebo sáčku Ziploc smíchejte nakládací sůl, vodu, hnědý cukr, javorový sirup, ocet a nakládací koření.

Přidáme bažanta a za občasného obracení dáme alespoň na 4 hodiny do lednice.

Sceďte a solný roztok vylijte.

Bažanta necháme 30 minut oschnout na papírové utěrce.

V malé misce smíchejte med a sójovou omáčku.

Spusťte plynový gril nebo gril na dřevěné uhlí pouze z jedné strany a namočte dřevěné štěpky do vody.

Na žhavé uhlíky dejte dřevěné třísky a na uhlí dejte pánev s kuřecím vývarem.

Bažanta potřete směsí medové sojové omáčky a položte na gril stranou proti žhavým uhlíkům.

Zakryjte a udržujte teplotu v rozmezí 150 (65,6 °C) – 250 (121,1 °C) stupňů, gril otevírejte co nejméně. Udit bažanta po dobu 2-3 hodin, přidat další hranolky během poslední hodiny.

Bažant bude připraven k jídlu z grilu.