Hot Smoked Chicken Wings

Horký Uzená kuřecí křídla

Dan Shahin

Ingredients

Kuřecí křídla

Suchá solanka:

2 lžíce mořské soli

1 lžíce měkkého hnědého cukru

4 snítky tymiánu nebo tymiánu citronového, listy odstraněné

1 ČL mletého černého pepře

1 lžička česnekového prášku

1 lžička papriky

1 lžička cibulového prášku

1 citron, nastrouhaný

Preparation

Metoda:

Smíchejte všechny přísady suché solanky v hmoždíři s tloučkem nebo mlýnkem na koření a rozdrťte na jemný prášek. Suchou solnou směs vetřete do kuřecích křídel opravdu dobře a ujistěte se, že jsou všechna dobře pokrytá. Křídla položte na mřížku na tác, aby se zachytila případná šťáva, a nechte odkryté v lednici 1–4 hodiny.

Kuřecí křidélka po celém povrchu potřete kuchyňským papírem a odstraňte z nich co nejvíce vlhkosti – čím je kůže sušší, tím bude křupavější.

Nastavte udírnu na 110C a jakmile se teplota zvýší, zapněte uzení. Pro kuřecí křidélka používáme dřevěné biskety Hickory, ale můžete si vybrat, které biskety s příchutí Bradley chcete.

Kuřecí křidélka přidejte do udírny s tácem na mřížce níže, aby se zachytily všechny kapky a šťávy, a uďte 1,5–2 hodiny, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 °C.