Reverse Seared Steak

Reverse Seared Steak

Dan Shahin

Proces zpětného opékání je opravdu jednoduchý.

Ingredients

Double Steaky – Použili jsme svíčkovou, ale s tímto receptem se skvěle hodí i Ribeye. Minimální tloušťka každého 1,5 palce

2 lžičky mořské soli na steak

1 ČL hrubě mletého černého pepře

Preparation

Pro tento recept je žádoucí teploměr s masovou sondou.

METODA:

Steaky z obou stran posypte solí a dejte na mřížku do lednice na 1–2 hodiny.

Nastavte udírnu na 110C a zapněte funkci kouření. Použili jsme biskety s příchutí třešně, ale můžete použít jakékoli biskety, které chcete.

Naneste pepř na steaky a poté je položte na udírnu.

Nechte udit cca 1 hodinu, dokud nedosáhne vnitřní teploty 51C.

Vyjměte steaky z udírny. Nechte je odpočívat na teplém místě.

Připravte se na opékání steaků. To lze provést na rozpálené litinové pánvi na sporáku nebo na ohni na grilu.

Umístěte steak na pánev asi 2-3 minuty z každé strany. Hledáte na steaku pěknou barvu a vytáhnout ho na posledních pár stupňů.

Když steak dosáhne 55 °C, bude perfektní medium-rare. Okamžitě podávejte s výběrem stran.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now