smoked apple kringle

Uzený Apple dánský/kringle Recept



Skvělý sladký a uzený recept na ty chladné zimní měsíce!

Ingredients

2 šálky mouky - prosáté

¼ lžičky soli

1 šálek másla

1 šálek zakysané smetany

2 jablka

3 PL hnědého cukru

2 PL javorového sirupu

Skořice, muškátový oříšek, kardamom a/nebo mletý hřebíček

Mytí vajec: 1 vejce a ¼ šálku mléka rozšlehané

Preparation

Smíchejte dohromady mouku a sůl.

Do směsi mouky nakrájejte máslo.

Vmícháme zakysanou smetanu.

Těsto zakryjte a dejte přes noc do lednice.

Udit jablka po dobu 1 hodiny při 200 ° F s javorovými bisketami. Po dokončení nakrájejte vychladlá uzená jablka a přidejte hnědý cukr a požadované koření.

Mezitím rozdělte těsto na čtyři části.

Každou čtvrtku vyválejte na pomoučeném povrchu na obdélník o tloušťce asi 1/4” (po jedné, rozvinuté čtvrtky uchovávejte v lednici).

Nakrájejte řadu proužků o tloušťce ½” těstem na obou stranách, přičemž 2-3 palce středu ponechejte nevyříznuté.

Nakrájená uzená jablka vložíme do nenakrájené střední části těsta a posypeme hnědým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, kardamomem a/nebo mletým hřebíčkem.

Střídejte z jedné strany těsta na druhou, skládejte proužky, abyste vytvořili cop, konce přitiskněte k sobě, aby se uzavřely.

Opakujte se zbývajícími čtvrtkami těsta.

Položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

Copánky pokapejte javorovým sirupem.

Pečte 30 minut při 375 °F.

Recept od: Lena Clayton