Smoked Chocolate Recipe

Uzený Čokoláda Recept



Kouření je technika, která se dobře používá v různých slaných jídlech, ale proč nepřidat malý kouř k dezertu nebo sladké svačinu? Uzená čokoláda je jedním z mých oblíbených způsobů, jak přidat ten malý něco navíc k jinak standardnímu cookie nebo dortu.

Místo toho přemýšlejte o klasickém čokoládovém sušenku vyrobeném z uzených čokoládových lupínků. Nebo dokonce bohatá uzená čokoládová ganache mezi vrstvami vašeho oblíbeného čokoládového dortu. Kouřové brownies? Uzená čokoládová omáčka na zmrzlinu? A co uzený čokoládový lávový dort? Dobře, zastavím se, dostanete tu představu. Možnosti jsou nekonečné, takže si kouříme!

Ingredients

Čokoláda dle vlastního výběru

Preparation

Chcete-li udit čokoládu, budete muset udržovat nízkou teplotu (pod 60 °F). Nejjednodušší způsob, jak udržet nízkou teplotu ve vašem Bradley Smoker, je použít nástavec pro studený kuřák.

Tím se oddělí zdroj tepla od skříně, přičemž se stále plní kouřem. Případně můžete použít udírnu nastavenou na nejnižší možnou úroveň ohřevu a s tácem ledu na nejnižší polici.

Při použití běžné horké udírny budete muset stát ve střehu, často otevírat dvířka a doplňovat led, abyste udrželi nízkou teplotu. Podle mých zkušeností se může stát, že čokoláda ještě změkne nebo se rozpustí pomocí horkého udírny. Rozhodně je to ale mnohem méně pohodlné než studený kuřák (nicméně možné!).

Pro metodu horkého kuřáka zvolte hořkou čokoládu

Pokud se chystáte na metodu horkého kouře, doporučil bych pouze hořkou čokoládu (rozpouští se při vyšší teplotě). Ve studeném udírně však můžete kouřit jakýkoli druh čokolády, který máte rádi.

Na čokoládu považuji za nejlepší ta mírnější dřeva, jako je olše nebo jablko. Dřeviny jako bílý ořech nakonec chutnají příliš hořce. Ale vyzkoušejte sami a třeba najdete skvělou kombinaci!

Určitě to nepřehánějte

Abyste mohli čokoládu kouřit, musíte ji nakrájet na požadovanou velikost. Buď použijte čokoládové lupínky, nebo nasekejte kousky čokolády na přibližně 1” kousky.

Vyhněte se nadměrné manipulaci s čokoládou, protože se mírně rozpustí. Vložte čokoládové lupínky/kousky do hliníkového plechu na pečení. Při použití studeného udírny propíchněte malé otvory v tácku, abyste se ujistili, že vám nebude kapat rozpuštěná čokoláda. Vložte tác s čokoládou do vaší předuzené (ne předehřáté!) studené udírny a počkejte.

Chuťový test po dvou hodinách

Doba kouření se bude lišit v závislosti na tom, kolik kouře produkujete, kolik čokolády máte v udírně a na vaší osobní preferenci chuti.

Po dvou hodinách otestujte svou čokoládu, abyste zjistili, zda má tolik kouřové chuti, kterou hledáte. Pak pro jistotu ještě trochu „ochutnejte“. Pokud chcete, dejte tomu ještě kouř. Pokud se vám výsledek líbí, po 2 hodinách uzení jej vytáhněte a oživte své pečení!