Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Uzený Třešeň Clafoutis



Kdo říká, že byste v létě neměli péct? Proč to neusnadnit na sebe a udělat to v kuřáku? Tento dezert jde dohromady za pár minut a peče krásně v Bradley. Fancy Dezerts se nikdy nezdál tak dobře, dokud se kouř na ně nedostal!

Ingredients

2 lžíce másla

2 lžíce mouky

2 šálky čerstvých třešní – vypeckovaných

2 lžíce strouhaných mandlí

3 vejce

¼ šálku bílého cukru

2 PL hnědého cukru

½ Šálek univerzální mouky

Špetka mořské soli

½ šálku odstředěného mléka

½ šálku půl na půl smetany

1 PL mandlového extraktu

1 PL vanilkového extraktu

Dokončete nahoře moučkovým cukrem!

Preparation

Začněte tím, že do svého Bradley Smoker naložíte puky Apple nebo Cherry a předehřejete na 320 °CºF (160°C).

V hluboké koláčové misce použijte máslo a zakryjte jím misku. Poté vezměte 2 lžíce mouky a zaprašte máslo. To vám pomůže vytáhnout dezert, když je čas jíst!

Do středně velké mísy přidejte všechny suché ingredience a promíchejte vidličkou. Poté přidejte všechny mokré ingredience a promíchejte. Bude to řídké těsto. Nebojte se.

Do pokrmu přidejte třešně a mandle a rozložte. Vše nalijte těstem a nechte pár minut odležet, aby se z těsta zvedly bublinky.

Jakmile se Bradley Smoker zahřeje, umístěte koláčovou misku na stojan a postavte ji doprostřed udírny. Takto se vaří 35-40 minut. Po uplynutí času otevřete dveře a proveďte test kývání. Mělo by se stále mírně chvět, ale musí být na svém místě. Jakmile toho dosáhnete, vytáhněte z udírny a položte na chladicí rošt. Při vaření se nafoukne, ale počítejte s tím, že při chlazení vyfoukne. To je v pořádku!

Až vychladne a budete připraveni podávat, poprašte moučkovým cukrem a podávejte!

Užívat si!

Recept od: Cory Walby – Testovací kuchyně sobotní noci