Learn How To Treat Yourself With A Smoked Pizza This Fall

Naučte se, jak se s sebou zacházet s A Uzená pizza Tento pokles

Posted on: January 12, 2023



Vzhledem k tomu, že se na obzoru rýsuje podzim, kuřáci jsou v plné síle. Zatímco tradiční tarif hamburgerů, spratci, psi a barbecue vytvářejí mouholikání jídla, tam je méně tradiční, i když ne méně chutné jídlo kouření možnost.

S podzimem rýsujícím se na obzoru jsou kuřáci venku v plné síle. Zatímco tradiční pokrmy hamburgery, spratci, psi a grilování vytvářejí lahodná jídla, existuje méně tradiční, i když neméně chutná možnost uzení jídla. Projděte si méně známou cestu uzením pizzy uvařené v udírně. Vaše pizza tak získá šmrnc s tradiční kouřovou chutí s moderním nádechem. Pokud hledáte kreativní způsob, jak ohromit své hosty, nastartujte udírnu a přibližně za hodinu a půl budete jíst zakouřenou pizzu s chutí. Naučte se letos na podzim dopřát uzenou pizzu!

Zde se dozvíte, jak připravit těsto na pizzu a jak přidat své oblíbené polevy. Chcete-li udit sýr, použijte Nástavec pro studený kuřák Bradley nebo navštivte náš blog Cold Smoke Cheese pro více podrobností.


Dopřejte si letos na podzim uzenou pizzu

Co budete potřebovat

1 ¼ lžičky aktivního sušeného droždí
½ šálku mírně teplé vody
1 ½ lžičky cukru
1 lžíce olivového oleje, plus něco navíc
½ lžičky košer soli
1 ½ šálku univerzální mouky plus trochu extra ½ šálku rajčatové omáčky
1-2 šálky libovolné polevy na pizzu, kterou máte rádi (pepriky, cibule, slanina, paprika, houby atd...)
1 hrnek strouhaného uzeného sýra*

Chcete-li udit svůj vlastní sýr, jednoduše udělte svůj vybraný tvrdý sýr (čedar, gouda, eidam, havarti atd.) po dobu 1-2 hodin pomocí nástavce pro studený udírnu s jemnými bisketami, jako je olše, javor nebo pekan. Nebo se podívejte na náš návod Blog Studený kouřový sýr

Pamatujte, že můžete přidat losos uzený za studena nebo jiné ozdoby, aby se tato pizza stala bombou pro vaše přátele a rodinu!

Profesionální tip: Můžete použít jakékoli těsto na pizzu, které preferujete. Možnosti sahají od vytvoření vlastního domácího těsta na pizzu až po nákup připraveného těsta na pizzu. Můžete také změnit svůj sýr z mozzarelly na kozí sýr pro pikantní pizzu kalifornského typu. Přidejte ananas a kuřecí maso pro havajskou chuť.

Pokyny

1. V teplé vodě rozpusťte cukr a sůl
2. Navrch přisypte droždí
3. Necháme odstát do zpěnění, asi 5 minut
4. Do směsi přidejte olej
5. Za pomalého přidávání mouky promíchejte těsto a míchejte, dokud se nevytvoří koule
6. Těsto přeneste na čistou, pomoučenou plochu a ručně hněteme, dokud se nespojí hladká koule
7. Těsto přendáme do olejem vymazané mísy a potřeme olejem. Mísu přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a dejte stranou na teplé místo, aby zdvojnásobila svůj objem. Trvá to asi hodinu.
8. Jemně prohněteme těsto a rozválíme na 12” kruh
9. Doplňte rajčatovou omáčkou, polevou a uzeným sýrem
10. Potřete kůrku pizzy olivovým olejem a pečte při 450 °F po dobu 12 až 15 minut, dokud není kůrka zlatavě hnědá

Profesionální tip: Vyjměte pizzu z udírny a položte ji zpět na servírovací misku. Ujistěte se, že počkejte několik minut, než se zaboříte, protože roztavený sýr, maso a zelenina budou velmi horké.

Co je pizza kámen a proč bych ho měl chtít?

Pizza kameny jsou obvykle vyrobeny z keramického kompozitního materiálu, který je skvělý pro grilování a pečení při vysokých teplotách. Účelem těchto je schopnost zadržovat a distribuovat teplo rovnoměrně (jako litina). Výhodou použití kamene na pizzu v udírně je, že pomůže odvést vlhkost v pečivu, takže váš chléb a kůrka pizzy budou mít lehký a křupavý vnější povrch. Proto může pizza kámen dostat pizzu mnohem blíže k výsledku pece na dřevo!

Závěrečné myšlenky

Takže tady to máte, tohle je návod, jak si letos na podzim dopřát uzenou pizzu! Podívejte se na Blog Bradley Smoker pro více postřehů a tipů a triků pro kouření jídla!