Food Smoking or Grilling?

Jídlo Kouření nebo grilování?

Posted on: October 04, 2023



To může být matoucí pro začátečníky, protože to vše vypadá podobně, přesto je svět rozdílů. Jídlo kouření je jedna z dávných metod vaření.

To může být pro začátečníky matoucí, protože se to zdá všechno podobné, ale existuje svět rozdílů. Uzení jídla je jednou ze starověkých metod vaření. Metoda byla praktikována, když nebyla trouba, mikrovlnná trouba, gril, udírna nebo dokonce lednička. Tento proces grilování se prováděl v udírnách.

V současné době se uzení potravin neprovádí za účelem uchování potravin jako v dávných dobách, ale rozšířilo se do způsobu přidávání bohaté, pronikavé kouřové chuti do různých potravin. Uzené maso a ryby jsou dnes považovány za pochoutku a všichni je milujeme pro jejich chuť a jemnost.

Mezi grilováním a uzením jsou dva hlavní rozdíly: úroveň tepla a doba vaření.

Grilování se obvykle provádí za vyššího tepla po relativně krátkou dobu.
Kouření používá nižší teplo v průběhu jedné hodiny až několika hodin.

Přidání udírny na váš dvorek je tedy skvělou volbou, jak dodat každému grilování více chuti, metodou pomalého vaření, která s dobrým udírnou může být jednoduchá a přínosná.

Výhody uzení potravin

Vylepšené příchutě: Uzení zvýrazňuje chuť masa a ryb, protože se vaří pomalu. Když se syrové marinované maso udí, absorbuje všechny chutě v procesu. Tím se zintenzivňuje chuť, barva a vůně jídla.

Konzervace potravin: Uzení maso dehydruje a léčí jeho chemické vlastnosti. To pomáhá uchovat maso déle, aniž by byla ohrožena jeho kvalita a chuť.

Bezpečnost potravin: Uzení maso vysušuje a na vnější vrstvě se vytvoří kyselý povlak. To zabraňuje růstu bakterií po dlouhou dobu a udržuje je mimo jakoukoli kontaminaci potravin nebo otravu jídlem.

To nejlepší z levnějších kusů masa: Protože udírny jsou ideální pro nízké a pomalé vaření (nízká teplota a pomalý čas), můžete dosáhnout jemných a šťavnatých výsledků s plochými steaky, vepřovou plec, hrudí a mnoha dalšími. Uzení horkým a studeným kouřem: Jsou dva běžné způsoby, které se používají, první, když vaříte s přímým zdrojem tepla v troubě, a druhý se nazývá studený, protože na jídle není žádné teplo. Chcete-li skutečně studený kouř, vytvoříte kouř v komoře a přenesete jej do komory na jídlo, což zhorší chuť například ryb, sýrů a ořechů.

Nezapomeňte se podívat na úžasné články na našem webu Bradley Smoker Food Smoker Blog pro další tipy a triky.